Un hidrofor este un nume popular pentru un kit hidrofor de 50 l cu pompa de apa submersibila, un rezervor de presiune, presostat si supape necesare. Intregul dispozitiv imbunatateste utilizarea apei si este responsabil pentru mentinerea presiunii corespunzatoare. Ce lucrari efectueaza partile individuale ale hidroforului si unde este utilizat?
Ce este un hidrofor?
Fiecare casa are nevoie de o conexiune la apa. Cu toate acestea, nu toate parcelele de constructie au conexiune la apa. Aceasta nu inseamna ca o astfel de zona ar trebui sa fie imediat evitata sau ca nu exista nicio sansa de a folosi apa acolo. Exista o cale.
Ce sa faci in acest caz? Cum faci sa apara apa de la robinet? Solutia este sa o scoti din fantana. Pentru ca aceasta sarcina sa nu fie foarte suparatoare, utilizezi un kit de presiune care va imbunatati utilizarea „sursei” private, de acasa.
Ce este un hidrofor? Acest termen descrie practic doua lucruri. In primul rand, vasul sub presiune in sine (o parte a dispozitivului) in care se acumuleaza apa si presiune. In al doilea rand, numele descrie, de asemenea, in mod colocvial intregul kit de hidrofor.
Hidroforul (rezervorul de presiune) impreuna cu pompa, presostatul si supapele creeaza un sistem a carui sarcina este de a imbunatati utilizarea apei prin mentinerea unei presiuni adecvate in conductele retelei hidraulice – uniforma la fiecare robinet, indiferent de localizare. Care sunt beneficiile acestui dispozitiv?
In primul rand, ca rezultat al activitatii sale, se mentine un flux constant de apa. De asemenea, amplificatorul de presiune impiedica pornirea si oprirea excesiva a pompei de apa, ceea ce poate duce la efecte adverse asupra sistemului si portofelului.
Odata ce stii ce este un hidrofor, merita sa afli pe scurt ce trebuie sa urmezi pentru a alege echipamentul perfect pentru tine atunci cand faci cumparaturi. In primul rand, cand te afli in magazin, nu iti fie teama sa ceri vanzatorului toti parametrii care te intereseaza si cere parerea lui.
Selectarea incorecta a hidroforului si a altor elemente ale sistemului poate avea efecte adverse. De aceea, merita sa te bazezi pe opinia profesionala a expertilor (in mod similar cu asamblarea dispozitivului in sine).
Ce se poate intampla cand rezervorul este dimensionat gresit? De exemplu, daca alegi un hidrofor care este prea mic, pompa conectata la acesta se va porni foarte des si astfel – va fi deteriorata mai repede.
Ce altceva mai este important atunci cand alegi hidroforul potrivit? Cu siguranta ar trebui sa fii atent la doua criterii: capacitatea si modernitatea.
Rezervoarele au capacitati variate – de la cativa pana la peste 100 de litri. Aceasta aduce nu numai beneficii practice, ci si organizationale. Modelele mari merg de obicei la subsol, dar chiar si intr-o bucatarie mica, sub chiuveta, poti incadra un mic hidrofor. Ce este acest dispozitiv? Se caracterizeaza printr-un design compact si, prin urmare, – de asemenea, asamblare simpla (diferit este cazul rezervoarelor mai mari). Apropo de capacitate, stii ca ar trebui sa fie adaptat atat nevoilor, cat si posibilitatilor instalatiei de acasa – dimensiunea rezervorului afecteaza presiunea apei.
De ce un hidrofor modern? Ce este acest dispozitiv si in ce este diferit de versiunile mai vechi? Seturile moderne de hidrofor functioneaza mult mai silentios decat cele traditionale si sunt adesea echipate cu regulatoare electronice, datorita carora nu trebuie sa le setezi manual, ceea ce creste semnificativ confortul utilizarii echipamentului.
Dupa cum s-a mentionat deja, alegerea echipamentului potrivit este cruciala pentru buna functionare a acestuia. Cu toate acestea, daca pui deoparte problema modernitatii si a capacitatii hidroforului, se dovedeste ca, in principiu, aceste dispozitive functioneaza foarte similar.
Apa se colecteaza si intr-un recipient (hidrofor) care contine deja aer. Cu cat este mai mult, cu atat creste presiunea. Dupa atingerea valorii asumate, pompa se va opri. Cand deschizi robinetul, aerul va impinge apa acumulata si pompa va porni din nou cand presiunea scade la un anumit nivel.