Agatul este o piatra multicolora formata dintr-o multitudine de cristale de cuart. Printre proprietatile agatului se numara functia sa de echilibru fizic, mental si intelectual. Deci beneficiile agatei depasesc cu mult ceea ce se vede si se reflecta in corpul nostru, pentru ca impactul sau se gaseste cu adevarat in fundul sufletului nostru.
Aceasta piatra de energie este capabila saactioneze asupra starilor tale de spirit transformandu-le din negativ in pozitiv.
Extractia agatului are loc din roci vulcanice. In ciuda acestui fapt, nu este o piatra scumpa sau dificil de achizitionat energie. Agatele sunt pietre pline de simbolism, deoarece in sensul pietrelor, agatul este asociat, de exemplu, cu casatoria. Cumpara de aici bratara 10mm Agat Botswana!
Proprietatile si beneficiile Agatului
Agatul este o piatra pretioasa care ofera beneficii asupra energiei corpului si ofera atat echilibru fizic, intelectual, cat si emotional. Agatul stabilizeaza ying si yang. Aplicarea sa face ca fortele pozitive si negative sa se echilibreze, astfel incat sentimentul de bunastare sa domneasca in corpul vostru.
In ceea ce priveste beneficiile psihologice ale agatei, utilizarea acestuia sporeste stima de sine si increderea in sine. Este capabil sa promoveze auto-analiza si sa elimine modificarile care interfereaza cu bunastarea ta. Aceasta piatra imbunatateste, de asemenea, perceptia si concentrarea. Iar in ceea ce priveste aspectul iubirii, agatele cu culori deschise provoaca o stimulare a amintirilor tale.
Pe partea emotionala, purtarea de agate cu tine te ajuta sa depasesti problemele sentimentale si iti da un impuls sa incerci din nou. Prin urmare, in aceste cazuri genereaza securitate interna.
In cele din urma, avantajele spirituale ale agatului conduc la stabilitate interioara si crestere spirituala care te face sa asimilezi pozitiv noi experiente de viata. Exista, de asemenea, o versiune artificiala a acestei pietre care nu ofera beneficii de vindecare.
Agat si proprietatile sale vindecatoare
Apelarea la agat te va ajuta sa-ti stabilizezi aura, eliminand in acelasi timp energiile negative si transformandu-le in cele pozitive.
Efectul de „curatare” al agatului este de asa natura incat veti descoperi beneficiile atat fizic, cat si emotional. Daca asezi agatul pe inima, piatra va vindeca aceleboli emotionale care te impiedica sa te bucuri de iubire. Pe de alta parte, daca il asezi pe burta sau il iei ca pe un elixir, agatele ajuta procesul digestiv si previn disconfortul.
Un alt tratament al acestei pietre pretioase este ca vindeca ochii, uterul si stomacul. De asemenea, este responsabil pentru curatarea pancreasului, intarirea vaselor de sange si vindecarea problemelor pielii, printre altele.
- Boli oculare
- Probleme emotionale
- Probleme de uter
- Probleme gastro-intestinale
- Probleme ale Vaselor de sange
Utilizari ale Agatului
Pentru a obtine beneficiile agatului, trebuie sa tineti piatra in mana sau sa o puneti pe partea corpului pe care doriti sa o tratati.
Atribute
Vindecare Fortifica -Longevitate -Valoare
Cum arata Agat?
Agate este o piatra pretioasa cu o atingere moale, ceroasa. Aspectul acestei pietre este de obicei multicolor si chiar translucid, dungat. Dimensiunea agatului este variabila, nu are o medie standard. Culorile in care puteti gasi aceasta piatra sunt alb laptos, gri, albastru, verde, roz, maro. In ciuda varietatii de culori, acestea sunt adesea realizate prin tratamente artificiale.
Culori
Ce sunt pietrele pretioase?
Pietrele pretioase sunt minerale, roci sau materie organica care au fost taiate, lustruite si apoi transformate intr-o bijuterie. In anii 1800, aceste pietre pretioase erau impartite in doua categorii: pietre pretioase si semipretioase avand in vedere diferentierea lor de valoare la acea vreme.
In zilele noastre, clasificarea nu este intotdeauna corecta, deoarece parametrul „Valoare” nu este singurul criteriu pe care se bazeaza expertii pentru a evalua o piatra. Calitatea, raritatea, provenienta trebuie luate in considerare.
In ceea ce priveste asa-numitele „pietre pretioase”, doar patru predomina: diamante , rubine, smaralde si safire . Uneori veti vedea ca o perla, un opal sau un jad sunt enumerate ca o piatra pretioasa, dar mai des sunt considerate semi-pretioase. In mod traditional, aceste patru pietre pretioase au fost cele mai scumpe si mai cautate pietre.
Orice alta piatra pretioasa care nu este una dintre cele patru este considerata a fi semipretioasa. Lista poate continua, dar unele dintre cele mai frecvente sunt: alexandrit, agat , ametist , acvamarin , granat , lapis lazuli, piatra de luna, opal, perla, peridot, cuart roz, spinel, tanzanit , turmalina, turcoaz si zircon.
Aceasta separare intre pretios si semipretios nu are suport stiintific real. De exemplu, smaraldul este o varietate de beril, la fel si acvamarinele. Smaraldul este pretios, in timp ce acvamarinul este semipretios.
Cand a aparut aceasta clasificare, s-a datorat in principal diferentelor de valoare si raritate dintre cele 4 pietre pretioase si restul. Astazi, unele pietre semipretioase pot valora mult mai mult decat o piatra pretioasa.
De exemplu, multe perle naturale aduna preturi uriase, adesea valorand mai mult decat un diamant pretios, rubin, smarald sau safir de calitate scazuta. Spinelurile sunt un alt exemplu. In plus, multe pietre semipretioase pot fi mai rare decat unele dintre cele pretioase.
Granate demantoide sau granate tsavorite si multe alte pietre semipretioase sunt greu de gasit, mai greu de extras si sunt produse in calitati mult mai mici decat pietrele pretioase.