Avantajele si dezavantajele incarcarii wireless

0 Shares
0
0
0

In cazul in care ati cercetat piata telefoanelor mobile in vederea alegerii unui nou smartphone, cel mai probabil ati constatat faptul ca exista multe smartphone-uri care acum accepta tehnologia de incarcare wireless.

Probabil va ganditi ca aceste incarcatoare wireless au doar avantaje pentru ca nu mai este necesar ca in portul de incarcare al telefonului sa fie introdus cablul incarcatorului, insa trebuie sa stiti ca la pachet cu aceste accesorii telefoane, nu vin doar avantaje, ci si dezavantaje.

In randurile urmatoare puteti descoperi cateva avantaje ale acestor accesorii telefoane, dar si cateva dezavantaje, asa ca va recomandam sa cititi acest articol pana la final, pentru a afla cele mai importante informatii.

Care sunt avantajele incarcarii telefonului wireless?

  1. Comoditate

Avantajul numarul unu de a avea incarcare wireless este ca nu va trebui sa mai aveti de a face cu cablurile. In acest fel nu va veti mai confrunta cu dezordinea provocata de cabluri, pentru ca trebuie doar sa va asezati telefonul pe statia de incarcare, iar acesta se incarca (statia de incarcare trebuie introdusa in priza, dar nu exista cablu intre telefon si incarcatorul wireless).

  1. Integrare

Unul dintre cele mai bune avantaje ale anumitor incarcatoare wireless este faptul ca se poate integra cu aproape toate telefoanele mobile, indiferent de forma sau dimensiunea soclului sau de incarcare. De asemenea, exista anumite dispozitive, altele decat smartphone-urile care pot fi incarcate cu ajutorul incarcatorului wireless.

  1. Incarcarea pe mai multe dispozitive

Astazi, este posibil sa avem mai multe smartphone-uri in aceeasi camera. De obicei, majoritatea smartphone-urilor au aceleasi incarcatoare; mai poate exista o diferenta cand vine vorba de telefoanele Apple si Android. Dispunerea de un suport de incarcare wireless va poate permite sa incarcati diferite smartphone-uri simultan.

Daca aveti o statie de incarcare a mai multor dispozitive, nu va va ajuta doar sa va incarcati smartphone-urile, dar si dispozitive precum tablete, laptop-uri etc. Cu aceasta, puteti reduce cantitatea de cabluri si adaptoare de alimentare la locul de munca si de lucru.

Acestea sunt asadar, 3 avantaje importante care vin la pachet cu aceste incarcatoare wireless, dar dupa cum va spuneam mai sus, aceste accesorii telefoane au si unele dezavantaje, iar in continuare puteti afla despre ce este vorba.

Dezavantajele incarcarii telefonului wireless sunt

Chiar daca, incarcarea wireless are beneficiile sale, stim ca inca nu este perfecta. Are dezavantajele pe care utilizatorii trebuie sa le cunoasca inainte de a opta pentru aceasta.

  1. Performanta

Unul dintre motivele pentru care incarcarea wireless nu este complet integrata este faptul ca inca nu are eficienta la fel de mare in comparatie cu incarcatoarele traditionale. Exista anumite incarcatoare wireless care pur si simplu nu pot atinge acelasi nivel de eficienta in comparatie cu cele cu fir, ceea ce poate face procesul de incarcare mai lent.

Mai mult, caldura generata in anumite incarcatoare wireless este mai mare in comparatie cu modurile conventionale de incarcare.

  1. Mobilitate

Semnalele transmise intre telefoanele mobile si incarcator sunt wireless, dar trebuie sa conectati statia de incarcare la o priza de perete. Deci, faptul ca trebuie sa fie conectate la priza de perete, inseamna ca statiile de incarcare nu sunt portabile.

In plus, trebuie sa mentineti dispozitivul pe placa in orice moment si acesta nu poate fi mutat. In mod evident, este dificil sa actionati telefonul in timp ce este incarcat. In schimb, cand telefonul este pus la incarcat folosind un incarcator cu fir, il puteti butona fara probleme.

0 Shares
You May Also Like