Cand ar trebui sa schimb parbrizul masinii?

Cand ar trebui sa schimb parbrizul masinii?

Uneori neglijam multe alte aspecte, cum ar fi parbrizul si sunt multi care se intreaba cand sa schimbe parbrizul masinii.

Trebuie remarcat faptul ca schimbarea sau repararea parbrizului este costisitoare.

Intr-o masina exista lucruri esentiale, cum ar fi rotile sau motorul. Dar uneori neglijam multe alte aspecte, cum ar fi parbrizul si sunt multi care se intreaba cand sa schimbe parbrizul masinii. Trebuie remarcat faptul ca schimbarea sau repararea parbrizului este oarecum costisitoare, deci se recomanda ca acesta sa poata fi inclus in asigurarea noastra auto.

Dar nu trebuie sa o neglijam pentru ca este o parte importanta a masinii, fara de care nu putem conduce corect. Poate fi schimbat atat daca este rupt, defect, pentru ca este zgariat… adica pentru o varietate de cauze. Le vedem mai jos.

Fisura

Cand parbrizul se fisureaza, putem deduce deja ca este convenabil sa-l reparam da sau… da. Ei bine, pe termen lung va fi fisura mai mare si in cele din urma vom avea probleme de conducere.

Dungi pe parbriz

Este normal ca, daca exista sticla, aceasta sa poata fi zgariata. Desi parbrizele actuale sunt de obicei destul de puternice si nu se rup sau se zgarie usor, se poate intampla. Prin urmare, fie datorita lamelor stergatoarelor, fie de la altceva, trebuie sa schimbam parbrizul zgariat si dungat.

Porii din sticla

Ruperea si zgarierea nu sunt singurele cauze ale motivului pentru care ar trebui sa schimbam parbrizul. Un alt motiv este din cauza porilor care apar de obicei pe suprafata sticlei. Cauza aparitiei lor este praful, nisipul si multe alte elemente pe care le gasim de obicei atunci cand conducem. Cu acesti pori, sticla poate fi deteriorata si acest lucru ne face, de asemenea, sa nu vedem corect prin parbriz.

Laminat detasat

Un alt motiv este ca laminatul se desprinde de parbriz. De obicei, nu o observam cu usurinta, pentru ca arata ca murdaria, dar atunci cand o curatam este inca acolo. Acestea sunt doua pahare care adera la o foaie de material plastic. Si aceasta foaie se poate desprinde dupa un timp. Cu siguranta atunci cand mergem sa reparam masina, mecanicul ne poate atrage atentia si ne poate explica de ce se intampla acest lucru si ne va spune sa o reparam cu siguranta.

Repararea sau schimbarea parbrizului

Unele defecte vazute mai sus pot fi reparate, dar multe altele vor costa putin. Atunci este convenabil sa schimbam parbrizul, chiar daca este ceva scump, deoarece este necesar pentru integritatea noastra fizica. In cele din urma, daca nu il schimbam, se poate sparge si rezultatul este mult dezastruos si costisitor.

 Iata aici parbrize Megane din care poti alege modelul preferat de tine si potrivit vehiculului tau.

Ce poate si ce nu poate fi reparat

Fisuri foarte largi

Unele dintre defectele descrise mai sus pot fi reparate, dar altele necesita inlocuirea parbrizului. In general, cu exceptia cazului in care sunt foarte adanci, zgarieturile si cristalele inghetate pot fi reparate prin lustruire cu echipamente speciale. Daca imperfectiunea este foarte profunda, nu va fi posibila lustruirea, astfel incat resursa va fi inlocuirea sticlei. In acest caz, deoarece nu este rupt, de obicei nu este acoperit de polita de asigurare.

Detasarea laminatului parbrizului nu este reparabila. In mod normal, este un esec care incepe intr-un colt, deci nu provoaca de obicei respingeri atunci cand mergi cu masina la Itp. Singura lor solutie este inlocuirea sticlei.

In ceea ce priveste pauzele, fisurile minore cunoscute sub numele de „bulleyes”, pot fi usor reparat cu adezivi speciali si lumina ultravioleta. Cu cat este nevoie de mai mult timp pentru a le repara, cu atat este mai probabil ca sticla sa se rupa mai mult si sa nu poata fi reparata sau murdaria si reparatia ulterioara nu vor fi corectate. Daca vedeti aceste tipuri de defecte in sticla, reparati-le cat mai curand posibil.

Pauzele sau fisurile in forma de stea nu pot fi reparate in niciun caz. In plus, de obicei se raspandesc rapid, mai ales daca exista schimbari bruste de temperatura sau daca circulam in zone cu gropi sau asfalt in stare proasta.

Parbrizul este un element care poate costa aproape o avere in unele modele. Datorita curburilor si tratamentelor de suprafata antiradiatie, laminat etc., exista unele care depasesc cu usurinta o mie de euro, numai sticla, fara asamblare sau ornamente pe care uneori este necesar sa le inlocuiti.

De aceea, este foarte recomandat sa includem lunile in costul asigurarii noastre obligatorii, lucru pe care majoritatea soferilor il fac. In acest fel, este mult mai ieftin pentru noi sa ne confruntam cu aceste reparatii scumpe. Tocmai din acest motiv, pentru a reduce costurile, in ultimii ani au fost dezvoltate foarte mult tehnicile care permit repararea unui parbriz spart si evitarea inlocuirii acestuia.

Parbrizul protejeaza toti ocupantii vehiculului si daca acesta este fisurat sau spart, poate provoca accidente grave.

Exit mobile version