Care sunt cele mai bune unelte SEO in 2020?

Care sunt cele mai bune unelte SEO in 2018

Optimizarea seo poate fi dificila, mai ales pentru cei care sunt la inceputul drumului. Din fericire, exista in zilele noastre o serie de unelte si instrumente seo care iti vor face viata mai usoara.

In acest articol vom incerca sa va prezentam cateva dintre cele mai cunoscute si folosite instrumente seo de catre marii experti ai lumii. Sper sa va fie de folos. Nu este nevoie sa le incercati pe toate, unele sunt foarte scumpe, important este sa le gasiti pe cele potrivite voua!

1. Ahrefs: este unul dintre cele mai populare instrumente de seo din lume. Toata lumea care se respecta in aceasta industrie trebuie sa aiba, sau sa fi avut cel putin odata in viata un cont activ pe Ahrefs.com. Expertii seo din toata lumea nu se mai satura de Ahref’s Site Audit , folosindu-l aproape de fiecare data cand interogheaza profilul de linkuri a clientilor lor. Probabil, Ahref’s Site Audit  poate fi numit drept cel mai tare tool de seo din lume, sau cel putin, cel mai folosit de catre comunitatea seo internationala.

Din punct de vedere al analizei competitiei, multi folosesc Ahrefs pentru a afla care sunt linkurile concurentei si astfel isi pot seta propria strategie de link building.

Syed Irfan Ajmal, Growth Marketing Manager la Ridester.com, este un mare fan al Ahrefs, e declarand unui mare ziar din industrie ca : „Ahrefs este, cu siguranta, unealta noastra preferata, atunci cand vine vorba despre mai multe aspecte ale optimizarii seo. Scanam siteul nostru si al celor 4 competitori principali pentru a vedea daca ei au ceva linkuri pe care noi nu le avem. Aceasta metoda ne ajuta foarte mult sa gasim oportunitati foarte interesante pentru campaniile noastre de link building. ”

Si acum, despre costuri: Ahrefs are mai multe planuri tarifare, care incep de la 99$ pe luna si merg pana la 999$ pe luna. Preturile sunt destul de prohibitive pentru marea majoritate a celor ce ar dori sa il foloseasca. Dar…. nu disperati! Intotdeauna se gasesc solutii si pentru cei mai „putin bugetati”. In ultima vreme au aparut siteuri de genul „seo group buy tools„, care cumpara un numar de conturi din aceastea scumpe si pentru o taxa mult mai mica permite accesul mai multor persoane la ea.

Noi am incercat un astfel de site, numit SeoAccounts.net, care, chiar daca nu este perfect, ne ofera acces la peste 100 de unelte de seo, webdesign, social media, etc pentru doar 79.99$ pe luna. In oferta lor exista si cel putin 3 conturi de Ahrefs active oricand.

2. SemRush: acest tool este unul dintre cele mai puternice tool-uri de marketing online, folosit pe scara larga de toti cei implicati sub o forma sau alta in mediul online.

Una dintre cele mai importante optiuni pe care SemRush le are este analiza de tip Domain vs Domain, si care iti permite sa iti analizezi siteul comparativ cu cel al concurentilor tai, dupa o multitudine de parametrii. On-Page SEO Checker iti permite sa iti monitorizezi toate aspectele legate de pozitionarea siteului in principalele motoare de cautare si iti ofera sugestii sa imbunatatesti scorul siteului tau.

Liraz Postan, Senior SEO & Content Manager at Outbrain.com, recomanda SemRush ca fiind cel mai bun tool de analiza seo din lume. „Tool-ul meu favorit de seo este SemRush, si in special sectiunea de organic traffic insights. Aceasta optiune imi permite sa analizez toate articolele mele dintr-o singura intefata, aratandu-mi si cuvintele cheie asociate si distribuirile in retelele de social media. Imi arata ce merge bine si unde anume mai trebuie sa optimizez.”

SemRush ofera mai multe pachete de preturi incepand de la 99,95$ si pana la 399,95$ pe luna. Stiu ca este un produs destul de scump, dar vestea buna este ca poti avea acces si la acest produs prin SeoAccounts.net, sau alte siteuri de genul „seo group deals„, la un pret de numai 49.99$ pe luna.

3. KWfinder: un produs care te ajuta sa gasesti cele mai bune cuvinte cheie pentru seo, adica iti arata acele cuvinte unde este rentabil sa fi numarul 1 si unde iti si permiti sa o faci! Cu alte cuvinte avem de a face cu un program de tip „keyword research”.

Expertii folosesc acest site pentru a indentifica cele mai bune cuvinte cheie pentru care merita sa optimizezisi fac analize despre backlinkuri si SERP(adica pozitionare in Google ). Optiunea de Rank Tracker va ajuta sa vedeti exact cum va pozitionati cu siteul dumneavoastra in motoarele de cautare si in plus va ofera o tona de sugestii de cuvinte derivate la care cu siguranta nu va gandeati .

George Perry, SEM Specialist at Bandwidth.com, spune asa ” Iubesc kWfinder, nu doar pentru ca imi arata informatii despre cuvintele pe care le caut cu el, ci mai ales pentru ca imi sugereaza cuvinte similare si date clare despre ele, volume de cautare, CPC, dificultate.”

Ca orice „unealta” foarte buna, recomandata de catre specialisti, exista si preturi pe masura. KWfinder ofera mai multe pachete lunare incepand de la 44.90 euro pe luna, pana la 114,90 euro. Trebuie specificat ca acest site apare foarte rar pe listele siteurilor de tip shared seo accounts, dar la SeoAccounts.net il puteti gasi pentru moment.

4. Moz: in mod evident, din aceasta lista nu putea lipsi celebrul site de analiza seo patentat de Ralph si de catre mama lui. Unul din aspectele cele mai importante privind Moz, este ca stie cel mai repede si mai bine totul, sau aproape totul despre toate modificarile de algoritm a lui Google. Acest fapt este considerat si putin „bizar”, sa nu zic altfel, de catre marea majoritate a specialistilor din industrie.

Deci daca doriti recomndare de cuvinte cheie sau a analiza a siteului din punct de vedere seo, Moz.com, este si trebuie sa fie o optiune serioasa. Mai au, deasemenea celebrul deja MozBar, care odata instalat iti arata toti metricii importanti de seo de pe orice pagina deschideti.

Keri Lindenmuth’s, Marketing Manager at KyleDavidGroup.com, spune ca Moz este intotdeauna prima ei optiune, atunci cand vine vorba despre analiza seo. „Partea mea preferata de la Moz este ‘page optimization feature’. Iti spune exact ce pasi trebuie facuti pentru a-ti imbunatati optimizarea seo pentru fiecare pagina in parte. De exemplu, iti spune expicit : include acest cuvant cheie in titlul acestei pagini. ”

Preturile la Moz.com incep de la 99$ pe luna si urcaaa pana la 999$ pe luna. Dar vestea buna este ca Moz.com apare in listele tuturor siteurilor de tip „shared seo accounts”, si astfel poate fi la indemana oricui. Exemplu fiind, siteul folosit de mine SeoAccounts.net, care imi ofera Moz + inca 100 de siteuri din domeniul seo, webdesign, social media cu numai 79.99$.

5. SpyFu: un site interesant, diferit ca si abordare de cele descrise mai sus, dar foarte foarte util. SpyFu iti arata de cate ori a fost cautat un cuvant in Google intr-o luna si in acelasi timp iti spune si cat de greu poti ajunge sus in ranking pentru el. Partea cea mai interesanta, insa, a acestui tool de tip „spy” este, insa, ca iti arata care sunt cuvintele care ii aduc cel mai mare traffic concurentului tau principal. E, asta chiar ca e ceva diferit!

Adele Stewart, Senior Project Manager at SparqDesigns.com, nu se mai poate satura de SpyFu: ” Toate modulele oferite de SpyFu sunt nemaipomenite, dar preferatul meu este cel de SEO Research. Poti seta siteul unui competitor direct si astfel poti afla aproape totul despre strategia lui de SEO. Poti vedea pentru ce cuvinte cheie platesc, care le aduc trafic organic, etc ”

La bani, SpyFu va ofera mai multe abonamente lunare, incepand de la 39$ pe luna si pana la 299$ pe luna. Partea buna este ca si acest site este pe lista celor de la SeoAccounts.net.

Cu alte cuvinte, daca ar fi sa le incercati pe toate v-ati usura de vreo cateva sute de dollari pe luna, dar avand optiunea oferita de catre cei de la SeoAccounts.net ti le poti permite pe toate. Deci nu mai ai nici o scuza sa nu fi o agentie mare de seo! Succes!

Exit mobile version