Ce este ecografia mamara?

0 Shares
0
0
0

Ecografia mamara este un test imagistic care foloseste unde sonore pentru a privi interiorul sanilor. Va poate ajuta furnizorul de servicii medicale sa gaseasca probleme cu sanii. De asemenea, permite furnizorului dvs. servicii medicale sa vada cat de bine curge sangele catre zonele din sanii dvs.

Acest test este adesea folosit atunci cand a fost observata o modificare pe o mamografie sau cand se simte o modificare, dar nu apare pe o mamografie.

Furnizorul de asistenta medicala misca pe piele un dispozitiv asemanator baghetei numit transductor pentru a face imaginile sanilor. Transductorul trimite unde sonore care sar de pe tesutul mamar. Undele sonore sunt prea inalte astfel incat sa poata fi auzite. Transductorul preia apoi undele sonore ricosate. Acestea sunt transformate in imagini ale interiorului sanilor.

Furnizorul dvs. de servicii medicale poate adauga un alt dispozitiv numit sonda Doppler la traductor. Aceasta sonda ii permite furnizorului dvs. de servicii medicale sa auda undele sonore pe care le transmite traductorul.

Specialistul poate auzi cat de repede curge sangele printr-un vas de sange si in ce directie curge. In cazul in care nu se aude nici un sunet, sau daca se aude decat un sunet slab, acest lucru poate insemna ca aveti un blocaj in flux.

O ecografie sani Cluj este sigura in timpul sarcinii, deoarece nu foloseste radiatii. De asemenea, este sigura pentru persoanele alergice la colorantul de contrast, deoarece nu foloseste colorant.

De ce trebuie sa efectuez o ecografie mamara?

O ecografie mamara se face cel mai adesea pentru a afla daca o problema constatata in urma unei examinari de mamografie sau in urma unui examen fizic al sanului, poate fi vorba despre un chist umplut cu lichid sau o tumoare solida.

Ecografia mamara nu se face de obicei cu scopul de a depista cancerul de san. Acest lucru se datoreaza faptului ca pot lipsi unele semne timpurii ale cancerului. Un exemplu de semne timpurii care este foarte posibil sa nu apara la aceasta examinare este reprezentat de micile depozite de calciu numite microcalcificari.

Ecografia poate fi utilizata in cazul femeilor care:

  • Au tesut mamar deosebit de dens. Sunt mari sansele ca o mamografie sa nu poata vedea prin tesut.
  • Sunt insarcinate. Mamografia foloseste radiatii, dar ultrasunetele nu. Acest lucru face ca o ecografie sani Cluj sa fie mai sigura pentru fat.
  • Au mai putin de 25 de ani

Este posibil sa vi se solicite o asemenea o astfel de examinare a sanilor pentru a privi ganglionii limfatici din apropiere. De-asemenea, se poate solicita de catre medic o ecografie a sanilor si cu scopul de a ajuta la ghidarea unui ac in timpul unei biopsii sau se mai poate face o ecografie a sanilor si pentru a elimina lichidul dintr-un chist. Furnizorul dvs. de asistenta medicala poate sa va recomande o ecografie mamara si din alte motive.

Care sunt riscurile unei ecografii mamare?

O ecografie mamara nu prezinta risc de radiatii. Nu prezinta niciun risc pentru femeile insarcinate. Ultrasunetele se poate insa sa nu arate noduli mici sau tumori solide care se intalnesc frecvent la mamografie. A fi supraponderal sau a avea sani foarte mari poate face ca ecografiile sanilor sa fie mai putin precise.

Este posibil sa aveti unele eventuale riscuri in functie de starea dumneavoastra specifica de sanatate. Asigurati-va ca discutati cu furnizorul de servicii medicale in legatura cu absolut orice ingrijorare pe care o aveti inainte de procedura.

Cum ma pregatesc pentru o ecografie mamara?

Furnizorul dvs. de asistenta medicala va va explica procedura. Adresati orice intrebari despre procedura. Nu este necesar sa incetati sa mancati sau sa beti lichide inainte de examinare. De asemenea, nu veti avea nevoie de medicamente pentru a va ajuta sa va relaxati.

Purtati haine pe care sa le puteti indeparta cand ajungeti la clinica, cu usurinta. Sau purtati haine care sa permita radiologului sau tehnologului sa ajunga la piept. Gelul pus pe piele in timpul testului nu pateaza imbracamintea, dar este posibil sa doriti sa purtati haine mai vechi. Este posibil ca gelul care se aplica pe piele inainte de examinare, sa nu fie complet indepartat dupa aceea.

Nu trebuie sa puneti nicio lotiune, pulbere sau alte substante pe sani in ziua testului, si urmati orice alte instructiuni pe care vi le ofera medicul dumneavoastra pentru a va pregati.

0 Shares
You May Also Like