Ce sa aleg dintre un motocultor si o motosapa?

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp, multi dintre cei care au locuit la oras, au ales sa isi vanda apartamentele si sa se mute in mediul rural. Unii s-au intors la casa parinteasca, in timp ce altii au ales sa isi cumpere sau sa isi construiasca locuinte la sate.

Dintre cei care au ales sa faca acest pas, unii s-au orientat spre agricultura, pentru a avea o ocupatie, si totodata pentru a cultiva diferite legume pentru propriul consum. Altii au inceput sa se ocupe de agricultura, pe care au considerat-o o idee buna de business, comercializand legumele si fructele cultivate.

Pentru tinerii (si nu numai) crescuti la oras si care isi doresc sa se ocupe de agricultura, facem precizarea ca ai nevoie de cele mai eficiente solutii pentru pregatirea terenului, iar acestea sunt reprezentate de motosape sau motocultoare Rabota.

Cei care nu stiu ce sa aleaga dintre o motosapa sau un motocultor, vor afla din randurile urmatoare ce este motosapa si ce este motocultorul; dar si cand este mai utila o motosapa, si cand este nevoie e motocultor.

Motosapa

Motosapa este un mic utilaj destinat agricultorilor, care are transmisie melcata, iar frezele sale au o latime de cel mult 50 de centimetri. Unei motosape ii pot fi atasate chiar si cateva accesorii pentru a pregati si pentru a intretine solul.

Motosapele dispun de motoare in 4 timp, si sunt eficiente pentru a marunti solurile usoare. O motosapa este potrivita pentru maruntirea solurilor in gradini, in sere si in solarii.

Se poate utiliza o motosapa pentru a marunti solul in gradini care au cel mult 1500 de metri patrati. Incepand insa de la 1500 de metri patrati, agricultorii trebuie sa isi indrepte atentia spre motocultoare, care sunt mult mai eficiente.

Motocultoare

Acestea sunt utilaje care au dimensiuni mai mari decat motosapele, sunt mai grele decat motosapele, si totodata sunt mai puternice decat motosapele.

Motocultoarele se folosesc pentru formarea canalelor pentru seminte, iar mai apoi pentru acoperirea acestor canale. Un motocultor dispune si de functia de dozare si de plantare, iar unul dintre cele mai mari avantaje ale sale este ca poate fi folosit pe diferite tipuri de sol.

Dupa cum ati putut afla in randurile de mai sus, motosapele sunt eficiente pentru a marunti solurile usoare. Motocultoarele insa, pot fi folosite fara probleme atat pe terenuri unde solul este moale, cat si unde solul este tare sau chiar pietros.

Unui motocultor ii pot fi atasate mai multe accesorii decat unei motosape, astfel ca daca aveti nevoie, puteti atasa freza de pamant, bara pentru cosire, sapa pentru cartofi, grebla pentru fan, plugul simplu reversibil, presa pentru balotat, semanatoarea, tocatorul pentru crengi, remorca rabatabila, lama de zapada sau peria rotativa.

Tinand cont de accesoriile care pot fi atasate unui motocultor, si de scopurile in care poate fi acesta utilizat, putem spune ca este utilajul care nu trebuie sa le lipseasca agricultorilor.

Pentru suprafete de teren cuprinse intre 1000 de metri patrati si 5000 de metri patrati, se recomanda utilizarea unui motocultor din gama hobby.

Atunci cand suprafata de teren care trebuie pregatita si cultivata, este cuprinsa intre 5000 de metri patrati si 10. 000 de metri patrati, este necesar ca motocultorul sa fie unul semiprofesional, care este mai puternic si mai performant decat unul hobby.

Pentru suprafete de teren care depasesc 10. 000 de metri patrati, este necesara utilizarea unui motocultor profesional.

Concluzie

Asadar, pentru suprafete mici de teren (gradina, sere, solarii), motosapa poate fi utilajul perfect in ceea ce priveste pregatirea terenului. Pentru suprafete mai mari de teren, se recomanda utilizarea unui motocultor, care este mai eficient si mai puternic decat o motosapa.

0 Shares
You May Also Like