Ce sunt fatetele dentare?

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare sunt o structura artificiala realizata din diferite materiale, cum ar fi portelan sau compozit. Ele sunt aplicate pe suprafata dintilor din motive estetice sau medicale, creand cel mai frumos zambet. Proteza dentara este o procedura dentara restauratoare care imbunatateste forma, pozitia, aspectul si culoarea dintilor. In cele din urma, iti iei zambetul perfect inapoi.

Procedura nu este dureroasa si este metoda cea mai de succes din ultimul deceniu pentru a crea un zambet perfect, asa ca daca dentistul dvs. va recomanda estetica si fatete dentare, intr-o perioada scurta de timp veti avea un zambet de invidiat.

Fatetele dentare sunt folosite pentru a rezolva o varietate de probleme cum ar fi inchiderea spatiilor interdentale, eroziunea smaltului. Aceste probleme sunt cauzate de alimentele acide, amelogeneza imperfecta, hipoplazia smaltului sau umpluturile mari inestetice ale dintilor anteriori.

Exista 2 tipuri de fatete dentare: portelan sau ceramica si compozit.

Fateturile dentare de portelan sunt superioare fatetelor compozite, portelanul fiind un material translucid cu o durabilitate sporita, care confera un aspect natural dintilor.

Fatetele compozite dentare au avantajul ca ele pot fi facute direct in cabinet, fara a fi nevoie de mai multe vizite la medicul dentist. Ele au, de asemenea, un cost mai mic.

Scopul crearii fatetelor dentare este de a oferi pacientului restaurari care sa se potriveasca perfect in fizionomie, si trebuie sa ia in considerare nevoile estetice, sa fie in armonie cu gingiile, buzele si sa mentina vitalitatea dintilor cat mai mult posibil.

Iata cateva motive pentru a alege acest tratament dentar:

PROCEDURA

Un mare avantaj al tratamentului fatetelor ceramice este acela ca, inainte de interventia in sine, se poate face o simulare, prin care pacientul poate vedea cum va privi zambetul dupa aplicarea fatetelor finale ceramice. Este un pas intermediar care prelungeste tratamentul, dar are o mare importanta pentru pacient.

In aceasta etapa, nu interfereaza cu dintii naturali, este complet nedureroasa si pacientul poate vedea cum vor arata in cele din urma dintii. Medicul ia amprenta ambelor arcuri pe care le trimite la laborator, impreuna cu fotografii si instructiuni precise privind forma viitoare a dintilor, culoarea si orientarea dintilor.

In laborator sunt create modele de dinti ale pacientului, iar modelele de ceara sunt modelate conform instructiunilor medicului dentist, respectand forma indicata si alte principii. La urmatoarea intalnire, pe baza fetelor de ceara, medicul efectueaza fatete acrilice sau compozite pe dintii pacientului cu culoarea si forma machetei.

In acest fel, pacientul poate vedea cum vor arata dintii in cele din urma si pot exista chiar si diferite ajustari si modificari de culoare si de forma. Aceasta tehnica de simulare nu este obligatorie, dar este recomandata in cazurile in care restaurarea completa se face prin fatade ceramice sau in cazuri mai complicate, este de asemenea o metoda excelenta de prefigurare a rezultatului final.

PREGATIREA

Pregatirea dintilor pentru fatete inseamna indepartarea unui strat foarte subtire de smalt de pe suprafata dintilor (aceasta este o procedura neinvaziva, fara durere) si apoi luarea unei amprente pentru a face fatete. Ulterior, fatetele sunt adaptate si cimentate pe dinti, dand pacientului un zambet placut si de lunga durata.

Fateele ceramice (portelan) creeaza un aspect natural al dintilor datorita absentei metalului, dand o transluenta foarte apropiata de cea a dintilor naturali. Suprafata de portelan este foarte neteda si impenetrabila, astfel incat dintii nu isi vor schimba niciodata culoarea si stralucirea.

IGIENA DENTARA

Mentinerea fatetelor dvs. curata este simpla. Ca si in cazul dintilor naturali, trebuie sa mentineti o igiena dentara riguroasa. Veti face periaj zilnic zilnic, folosind ata dentara si control dentar obisnuit.

AVANTAJE

Exit mobile version