Cine este ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare)?

Cine este ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare)?

Multi oameni intreaba „Ce este ISO?” Sau „Ce inseamna ISO?”. Intrebarea mai buna de a pune ar fi „Cine este ISO?”. Ei bine, vom discuta in urmatoarele randuri ale articolului despre ISO, si veti vedea de ce este important sa accesati https://www.certificareiso.ro pentru a obtine o certificare ISO.

ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare) este o retea de institute de standarde din 164 de tari cu un birou central in Geneva, Elvetia, care coordoneaza sistemul. ISO este o organizatie non-guvernamentala care constituie o punte de legatura intre sectorul public si cel privat si este cea mai mare organizatie de standarde din lume.

Cum functioneaza ISO?

Este important sa intelegem cum functioneaza ISO. De exemplu, ISO nu „certifica” de fapt niciun grup direct. Mai degraba exista organizatii de certificare care indeplinesc acea sarcina de audit si apoi certificarea sistemelor de management al calitatii unei organizatii. Aceste grupuri (adesea cunoscute sub numele de registratori), trebuie sa fie ele insele certificate conform unui standard separat ISO / IEC TS 17021. Procesul de certificare implica un registru care „verifica” un grup pentru a se asigura ca operatiunile lor sunt in conformitate cu procesele prezentate in standardul actual ISO 9001: 2015. In cazul in care sunt constatate neconcordante sau „neconformitati”, grupul trebuie sa creeze de obicei un program pentru corectarea acestor probleme inainte de eliberarea unui certificat de inregistrare.

Acordarea certificarii

Fiind o certificare acordata inseamna ca registratorul certifica faptul ca sistemul de management al calitatii al entitatii aplicabile in mod specific zonei in care isi desfasoara activitatea (de exemplu, fabricarea unui anumit tip de produs, sau furnizarea unui anumit serviciu) a fost evaluat si aprobat in conformitate cu prevederile ISO 9001:2015. Odata ce organizatia dvs. va primi certificarea, organizatia dvs. va primi o marca de certificare pe care o puteti utiliza pe papetarie, site-uri web si livrarea vehiculelor.

Aceasta aprobare este de obicei valabila pentru o perioada de trei ani, dupa care compania trebuie sa certifice ca procedurile sale indeplinesc forma curenta a standardului. Acest proces urmeaza sa fie monitorizat de registrator in acea perioada de timp. Dupa cum puteti vedea, doar cine este ISO si scopul operatiunilor lor este important pentru procesul de inregistrare.

Cat de populara este certificarea ISO?

Cifrele actuale arata ca peste 1 milion de companii sunt certificate ISO 9001: 2015 in mai mult de 170 de tari.  ISO 14001 si ISO 13485 au crescut fiecare cu 6% in timp ce ISO / TS 16949 au crescut cu 6%. In esenta, sondajul arata unde si cu cine castiga si pierde ISO cu privire la standardele sale majore.

Ce tipuri de organizatii devin certificate ISO?

Inca un alt tip de studiu recent, ISO a analizat tipurile de organizatii care au ales sa devina certificate ISO 9001: 2015. Pe baza a aproape 12.000 de raspunsuri, cateva dintre cele mai importante elemente includ:

Atunci cand descriu care este cel mai bun serviciu ISO si modul in care ar trebui sa-i imbunatateasca, respondentii par sa indice ca cele mai multe imbunatatiri ar fi facute pentru a raspunde cerintelor globale si de afaceri in continua schimbare, ceea ce abordeaza cu adevarat radacinile de ce a fost creat ISO 9001.

ISO este pentru tine?

Citind sondajul de mai sus te pot ajuta sa intelegi daca certificarea ISO este potrivita pentru organizatia ta. Pentru multi, cheltuielile de a face acest lucru sunt mult depasite de beneficii.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta toata lumea trebuie sa le cunoasca despre ISO. Este foarte important ca antreprenorii sa obtina certificarile ISO, care le vor fi de mare folos. In acest scop, antreprenorii ar trebui sa isi indrepte atentia spre site-ul https://www.certificareiso.ro pentru ca specialistii sa ii ajuta in ceea ce priveste obtinerea certificarii.

Exit mobile version