Cine trebuie să consulte un cardiolog pediatru?

0 Shares
0
0
0

Inima este unul dintre cele mai importante organe – transportă sânge și oxigen în tot corpul. Uneori apar anomalii în timp ce copilul este încă în uter, ceea ce duce la boli cardiace congenitale (prezente la naștere). În alte cazuri, copilul poate avea bătăi neregulate ale inimii sau tulburări cardiace. Cardiologii pediatri ajută inima copilului să fie sănătoasă și puternică. Dar poate fi intimidant să auzi că copilul tău ar trebui să consulte un cardiolog. Iată ce ar trebui să știi despre cardiologia pediatrică și la ce să te aștepți:

Ce este cardiologia pediatrică?

Cardiologia pediatrică se concentrează pe bolile de inimă ale individului în curs de dezvoltare: copilul în pântec până la vârsta de 21 de ani. Cardiologia pediatrică este diferită de cardiologia adulților. În timp ce adulții pot avea probleme cu arterele coronare blocate sau boala valvulară, cardiologia pediatrică este de obicei rezervată pentru defecte cardiace congenitale sau probleme cu structura inimii.

De ce ar trebui copilul tău să consulte un cardiolog pediatru?

În timpul sarcinii, la controlul de 20 de săptămâni se face un screening cardiac pentru a se asigura că principalele structuri ale inimii au fost formate corect. Dacă furnizorul găsește ceva neobișnuit, pacientul este îndrumat către un cardiolog pediatru. Alți copii au defecte cardiace ușoare care sunt descoperite pe măsură ce se dezvoltă.

Aritmiile sunt bătăi neregulate ale inimii. Problemele de ritm cardiac apar atunci când semnalele electrice care provoacă bătăile inimii sunt anormale. Inima poate simți că bate prea repede sau prea încet, iar palpitațiile se pot schimba. Suflurile cardiace sunt adesea observate de pediatri atunci când examinează copiii. Un murmur cardiac este un zgomot suplimentar din inimă. Acest lucru se poate datora unei varietăți de motive, inclusiv anomalii ale valvei cardiace, boli ale mușchilor inimii sau defecte ale diafragmei. Suflurile inimii sunt cel mai frecvent motiv pentru care un copil este trimis la un cardiolog pediatru.

Semne și simptome

Simptomele pot varia în funcție de boala sau defectul care afectează inima, dar există câteva semne de avertizare de care părinții ar trebui să fie conștienți:

Copil mic

o Creștere în greutate

o Transpirație în timpul hrănirii

o Sticla nu poate fi folosită sau durează mai mult decât în ​​mod normal

Copii/adolescenți

o Dureri în piept în timpul exercițiilor fizice

o Leșin în timpul exercițiilor sau odihnei

Dacă observați oricare dintre aceste semne, ar trebui să contactați medicul pediatru sau furnizorul copilului dumneavoastră pentru a programa o vizită.

Ce se întâmplă la prima vizită?

Deși fiecare programare este unică pentru pacienți, există câteva lucruri care se întâmplă în timpul primei vizite. Când intrați tu și copilul tău, vei face un scurt istoric medical. Asistenta de cardiologie va măsura apoi semnele vitale ale copilului. Un cardiolog pediatru vine apoi să facă un examen fizic detaliat și să revizuiască toate rezultatele testelor.

La viitoarele mame, o ecografie numită ecocardiogramă fetală este utilizată pentru a examina inima copilului și pentru a oferi cardiologului mai multe informații despre modul în care se formează inima copilului și starea inimii în timpul și după naștere. Informațiile culese din ecocardiogramă vor ajuta la determinarea dacă bebelușul solicită asistență medicală imediat după naștere sau are nevoie de îngrijiri medicale pe măsură ce îmbătrânește.

Unul dintre cele mai frecvente teste este EKG (electrocardiograma), care măsoară semnalele electrice din inimă. EKG-urile oferă cardiologilor o perspectivă asupra problemelor de ritm sau structurale. Un alt test comun este o ecocardiogramă pentru a monitoriza structura și funcționarea inimii.

Pentru cardiologie copii București, apelează la CardioClinic. Scopul nostru este întotdeauna să menținem fiecare copil cât mai activ posibil, cât mai sigur posibil. Inima copilului tău merită cea mai bună îngrijire posibilă.

0 Shares
You May Also Like