Un cod de securitate, este disponibil de la producator, pentru orice tip de telefon mobil, acesta fiind o parte importanta, ce asigura o securitate sporita a device-ului respectiv. Cauti service Gsm Bucuresti? Intra pe Service-Gsm.ro!
Codul de securitate va ramane intotdeauna cel default, asta daca nu alegi sa il schimbi tu, prin editare. Poti folosi acest cod pentru siguranta sau scopuri de privacy, pentru a evita accesul nedorit al persoanelor straine, la datele din telefonul tau.
Daca vei activa setarile de securitate, telefonul te va intreba despre acest cod, atunci cand vei dori sa accesezi meniul sau alte functii importante.
Vei avea de asemenea nevoie de acest cod, daca vei dori sa resetezi telefonul, la setarile originale din fabrica, dar vei avea nevoie de el si daca vrei sa faci schimbari in setarile de securitate.
Daca oricare dintre codurile default ale unui brand particular de smartphone va afisa un mesaj de eroare de genul “wrong code” sau “code error”, aceasta inseamna ca acel cod a fost schimbat de catre proprietar sau chiar de catre altcineva.
De aceea, iti recomandam (daca esti proprietarul telefonului), sa schimbi codul de securitate, pentru mai multa siguranta. Totusi, daca il vei schimba, pastreaza-l notat undeva intr-o agenda sau chiar pe un alt device, exista posibilitatea sa-l uiti.
Daca il uiti si il introduci gresit, device-ul nu va accepta codul si in cele din urma se va bloca, devenind inutilizabil.
Asadar, orice cod de securitate se va afla in starea lui default, pana in momentul in care alegi sa-l schimbi.
Mai jos, va prezentam o lista cu codurile brandurilor majore de telefoane mobile:
Samsung: 0000 (de 4 ori) / 00 00 00 (de 6 ori) / 00 00 00 00 (de 8 ori).
Nokia: 12345
Toate celelalte branduri de telefoane mobile (Sony, Motorola, LG,
Panasonic, etc.) – 0000 /1234 / 9999.
Pentru brandurile chinezesti: 1122 / 0000 / 1234.
Lava : 4321.
Nota: device-urile smartphone de tip iPhone si BlackBerry nu au coduri de securitate default. Acestea functioneaza numai cand introduci un cod specific, in setarile de securitate.
Daca aceste coduri default nu functioneaza, va trebui sa resetezi device-urile respective, printr-un software special, diferit de cel prezent pe celelalte branduri de telefoane.
Alta optiune, ar fi formatarea handset-urilor, prin metodele de hard reset, acestea revenind la setarile din fabricatie, cele originale. Poti totusi intotdeauna, daca nici un cod nu pare sa functioneze, sa contactezi producatorul telefonului sau smartphone-ului respectiv, dar trebuie sa faci dovada proprietatii acestui device.
Exista si pe internet, diverse site-uri, care inca mai pastreaza baze de date suficient de mari, cu toate codurile secrete de la producatorii de telefoane mobile cei mai importanti (cu zeci sau sute de modele in baza de date) si cu un numar foarte mare de coduri de securitate (cele default) pentru fiecare dintre aceste device-uri.
Cel mai bine, la achizitionarea unui telefon mobil sau smartphone, este sa-ti setezi tu singur un cod de securitate, pe care sa-l notezi si sa nu-l uiti/pierzi.