Cum alegem un laptop bun?

0 Shares
0
0
0

Se pare ca in ultimii ani, din ce in ce mai multi utilizatori, atunci cand au nevoie sa isi cumpere un echipament nou, nu se mai orienteaza spre PC-uri, ci mai degraba isi indreapta atentia asupra laptopurilor.

Este usor de inteles de ce tot mai multa lume isi indreapta atentia asupra acestui tip de echipamente, daca stam sa ne gandim la faptul ca ele pot sa ofere utilizatorilor exact aceleasi performante precum un PC, insa au un mare avantaj, si anume faptul ca sunt usor de transportat.

Ei bine, daca deja te-ai hotarat sa iti alegi un laptop, mai intai de toate va trebui sa te gandesti la anumite detalii, care sa te ajute sa iti alegi modelul ideal pentru tine, pentru ca alegerea unui laptop nu este una tocmai usoara.

Deci, mai intai de toate, va trebui sa stii pentru ce iti trebuie laptopul, dar si in ce scopuri si mai ales unde il vei utiliza. Vei putea alege un laptop pe care sa il folosesti acasa sau la locul de munca, in interes personal sau in interes de servici. Aceste aspecte trebuie insa sa le cunosti dinainte.

Deasemenea va trebui sa stii ce programe vei instala pe laptop, dar si cati bani iti permiti sa cheltuiesti pentru a-ti cumpara un astfel de echipament.

In functie de nevoi, in primul rand va trebui sa alegi capacitatea bateriei echipamentului, iar aici trebuie mentionat faptul ca se pot gasi pe piata laptopuri cu baterii care sa aiba 3, 6, 9 sau 12 celule. Aceste celule se masoara in W-h. Un laptop cu o baterie mica, va avea o autonomie de vreo 3-4 ore, in timp ce un laptop care are o baterie mare, va rezista incarcat pana la 7-8 ore.

Un alt aspect foarte important atunci cand ai de gand sa iti alegi un astfel de echipament, il reprezinta fara doar si poate dimensiunile acestuia. Cu cat este mai mic echipamentul, cu atat este mai usor de transportat, insa atunci cand iti doresti sa te uiti la un film, parca tot mai bun ar fi un laptop care sa aiba o diagonala cat mai mare. Asadar, dimensiunile laptopului le vei alege deasemenea, in functie de nevoi si de preferinte.

Inainte de a cumpara un laptop, va trebui deasemenea sa stii cate porturi USB vei folosi, ce dispozitive vei conecta la echipament, dar si alte detalii de acest gen.

Tastatura si diagonala sunt deasemenea elemente foarte importante pentru un laptop, mai ales atunci cand trebuie sa il utilizezi in fiecare zi la locul de munca.

Ultimul aspect foarte important il reprezinta performantele pe care le are un astfel de echipament, iar in functie de aceste performante pot sa difere si preturile echipamentelor, de la caz la caz.

Ei bine, in functie de aceste detalii, va trebui sa iti alegi un echipament. Iti vei putea alege un model nou, un model second hand, sau un laptop refurbished.

Tinand cont de faptul ca echipamentele refurbished au cel ma bun raport calitate-pret, cea mai buna idee ar fi aceea de a te orienta spre un astfel de echipament.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…