Cum functioneaza o pompa de epuizment?

pompa de epuizment

In categoria pompelor submersibile se incadreaza unele dintre cele mai importante tipuri de pompe, ce sunt folosite in general pentru ape murdare, reziduale, noroioase, si anume: pompe cu rotor tocator.

Din categoria pompelor submersibile fac parte si pompele de epuizment, despre care vom incerca sa spunem cateva lucruri in cele ce urmeaza.O pompa de epuizment este o pompa de dimensiuni reduse, instalata in partea inferioara a unui subsol.

Rolul acesteia este acela de a ajuta la mentinerea uscata subsolului unei cladiri si de a preveni inundatiile. De obicei, pompele de epuizment sunt instalate in bazine sau spatii special construite.

Apa curge in aceste spatii prin canalizare sau prin migratia naturala a apei prin sol. Functia unei pompe de epuizment este aceea de a pompa apa afara din bazin si de a o indeparta de subsolul cladirii astfel incat acesta sa ramana uscat.

De exemplu, potrivit Societatii Americane a Inspectorilor de Case, mai mult de 60 de procente din casele americanilor sufera de umezeala la nivelul subsolului. Insa, chiar si mai multi proprietari de case sunt susceptibili de a avea de-a face cu un subsol inundat, la un moment dat.

Nu trebuie foarte multa apa pentru provocarea de daune de cateva mii de dolari. Un subsol umed poate duce, de asemenea, la aparitia si cresterea mucegaiului, acest aducand cu el o multime de pericole pentru sanatate.

Pompele de epuizment au fost un accesoriu destul de comun in unele case pentru ani de zile, in special in zonele sau locurile in care topirea rapida a zapezii poate duce la subsoluri inundate. Cu toate acestea, in Statele Unite, pompele de epuizment sunt obligatorii, mai ales in cazul caselor care prezinta un risc ridicat de inundatii. Astazi, astfel de pompe sunt destul de obisnuite in constructiile de case noi.

Notiuni de baza

O pompa de epuizment este instalata, de obicei, intr-un bazin ( o gaura cu baze de pietris de aproximativ 60 de centimetri adancime si 45 de cm latime) sapat in cel mai jos punct al subsolului.

Pe masura ce bazinul se umple cu apa, pompa porneste. Aceasta misca lichidul din bazin prin conducte care ajung intr-un loc in care apa se poate scurge departe de fundatie. Conducta are, de obicei, o supapa cu sens unic numita supapa la capatul pompei, care ajuta la prevenirea scurgerii apei inapoi in bazin.

Cele mai multe pompe de epuizment pornesc automat printr-un senzor de presiune. Acest senzor de presiune functioneaza asa cum sugereaza si numele: apa exercita o presiune mai mare asupra senzorului, mai mult decat o face aerul, ceea ce cauzeaza activarea pompei.

De asemenea, exista si pompe actionate manual, care functioneaza numai atunci cand va decideti sa le porniti, insa acestea nu sunt la fel de populare, din cauza lipsei de confort.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de pompe cu tocator, dar si pentru alte tipuri de pompe, nu ezitati sa vizitati http://www.shop-einstal.ro/.

Exit mobile version