Cum să construiești o relație care să dureze? Iată primii pași într-o prietenie!

Cum să construiești o relație care să dureze? Iată primii pași într-o prietenie!

Poză de Ball Park Brand pe Unsplash.com

Atât în perioada adolescenței, cât mai ales în perioada copilăriei se stabilesc prieteniile de durată care marchează existența celor implicați emoțional în această relație. Dacă la început de drum se pornește cu sfială, cu acțiuni comune sau cu pasiuni care îi inspiră pe cei din jur, pe parcurs se aprinde scânteia cunoașterii și partenerii vor dori să fie din ce în ce mai mult împreună. Atât în viața socială, cât și în viața privată vor apărea schimbări care vor contribui cu succes la dezvoltarea personală a fiecărei persoane, dacă se construiește o relație sănătoasă. Dacă vrei să afli detalii referitoare la primii pași într-o prietenie și cum să menții această relație pentru o lungă perioadă de timp, vei descoperi în continuare mici trucuri care să te inspire.

Construiește relațiile cu prietenii pas cu pas!

Fiecare relație este o provocare, deoarece nu este suficient să-ți etalezi propriile talente și să te mândrești, ci este necesar să-i asculți și pe cei din jurul tău. Se spune că ascultarea este o adevărată artă. Pe de altă parte, dacă zâmbești, împrăștii bucurie și vor zâmbi suficient de mulți prieteni încât să se creeze o atmosferă de bună dispoziție și o relație constructivă.

Cum realizezi primii pași într-o prietenie?

Fiecare pas este o reală provocare pentru fiecare dintre părți și contribuie la zidirea unei relații de durată, cu condiția să existe respect reciproc și deschidere în ambele părți.

Cum îți menții relația de prietenie?

Când consideri că te bazezi pe o persoană apropiată și viața îți scoate în cale și alți oameni care vor să facă parte din cercul tău de prieteni nu înseamnă că trebuie să elimini pe cineva pentru a merge mai departe. Chiar dacă apar încercări pe parcursul vieții, prietenii adevărați îți sunt alături în fiecare situație, ca într-o familie creștină. Cu alte cuvinte, prietenii apropiați pot fi tratați ca propria familie, deoarece aceștia nu intră întâmplător în viața ta. Dumnezeu îi trimite la tine cu un scop. Condiția esențială este să înțelegi care este scopul și să ajuți cât poți de mult sau să te îndrepți, dacă este cazul. Când o persoană apropiată îți spune că greșești, este momentul să iei atitudine și să ții cont de opinia celorlalți. Când există un echilibru între gânduri și fapte, între a promite și a te ține de cuvânt ești pe calea cea bună.

Deși prietenia este o floare din ce în ce mai rară, depinde de tine cum clădești relația și ce pași adopți pentru a reuși să-ți mărești cercul de prieteni sau să-i menții.

Exit mobile version