Cum se amenajeaza un magazin?

0 Shares
0
0
0

Un magazin este un loc de vanzare in care de obicei oamenii isi fac cumparaturile. Indiferent de cat de mic sau mare ar fi un magazin acesta trebuie sa respecte cerintele cumparatorilor si este indicat ca imaginea sa fie originala raportat la concurenta.

Pentru a reusi in domeniul comercial, patronii magazinelor acorda o deosebita atentie amenajarii si dispunerii produselor pe rafturi. Acest lucru implica o munca serioasa atat in magazin cat si la exteriorul sau. Fiecare magazin are un stil propriu si un design care il face sa fie diferit de alte magazine.

In ceea ce priveste amenajarea daca aveti un magazin mic si bugetul pe care l-ati alocat rafturilor nu va este suficient nu renuntati la rafturile pe care le-ati dorit ci orientati-va spre rafturi metalice second hand.

In mod cert clientii vor fi atrasi de magazinele cu vitrine amenajate frumos care le vor atrage atentia si care ii vor face sa citeasca si numele firmei ce ar trebui sa fie scris la intrarea in magazin si daca vitrina magazinului arata bine vor fi mai multi cumparatori.

Aparitia permanenta a magazinelor noi si modernizarea modurilor de a face comert permit antreprenorilor din comert sa dezvolte instrumete de merchandising si sa creasca importanta acestora prin promovarea de produse in diverse moduri si forme.

Merchandisingul are cateva obiective principale pe care le enumeram si noi: transformarea trecatorilor si atragera lor, transformarea vizitatorilor in clienti si transformarea intregului proces de cumparare in experiente pozitive pentru a stimula urmatoarele vizite ale clientilor.

Domeniile de interes ale merchandisingului cuprind atat interiorul cat si exteriorul unui magazin. Merchandisingul exterior face referire la fatada magazinului, la accesul in magazin si la vitrinele exterioare in timp ce merchandisingul interior se refera la modul de amplasare si dimensionare pentru raioanele magazinelor, pozitionarea utilajelor comerciale, prezentarea produsului si publicitatea realizata la locul vanzarii.

Mechandisingul se defineste ca si ansamblul de tehnici si metode prin care se face prezentarea activa in conditii perfecte atat materiale cat si psihologie a produselor la locul de vanzare cu scopul de a optimiza vanzarile si pentru a putea aduce si un plus de multumire clientilor in timp ce acestia isi cauta produsele pe rafturi fapt ce implica expunere, semnale, evidentiere si prioritizare.

Trebuie sa mentionam si faptul ca exista doua forme de comert: cel traditional de la tejghea si cel prin autoservire. Acestea sunt desigur cele mai practicate forme. Cel mai mare succes pare sa il aiba comertul traditional pentru ca permite mai bine interactiunea cu clientii.

O inventie din secolul trecut, comertul prin autoservire a avut rolul de a revolutiona modul de aranjare si de orientare a centrelor de atractie din magazine.

Autoservirea se bazeaza in general pe doua principii: prezentarea unor produse semiambalate in zona de vanzare, accesul nelimitat al clientului la produse, alegerea in mod liber a produselor de catre client fara ca vanzatorul sa intervina, un post pentru incasare echipat in mod corepsunzator si pus la iesirea din magazin si prezenta carucioarelor sau cosurilor pentru  a transporta mai usor produsele in magazin si pana cand vor fi incarcate in sacose sau in propriile mijloace de transport.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…