De ce este benefic sa aveti o adresa IP dedicata?

0 Shares
0
0
0

Cand este vorba despre gazduirea unui domeniu pe un server partajat, apare un semn de intrebare: este oare necesar sa am o adresa de IP dedicata doar pentru contul meu? De ce sa nu aveti o adresa de IP care sa fie partajata cu celelalte conturi? Ce este o adresa IP si ce avantaje aveti? Acest IP vine de la Internet Protocol practic definand adresele IP unice care sunt alocate unui calculator care este conectat la o retea.

Care este diferenta intre o adresa IP partajata si o adresa dedicata? Diferenta intre o adresa IP partajata si o adresa dedicata este deosebit de simpla. Adresa IP partajata este o singura adresa care de obicei este folosita de mai multe website-uri. In aceste conditii serverul web va trebui sa lucreze mai mult pentru a putea sa imparta informatia catre website-ul corect.

Avand o adresa IP dedicata inseamna in primul rand ca website-ul practic are propria adresa si poate fi accesat direct din Internet, folosind adresa IP sau numele domeniului. Intrebarea care se pune este de ce este recomandat IP dedicat? Sunt extrem de multe motive pentru care este recomandat sa folositi o adresa IP dedicata pe un server de Gazduire Partajat.

Stabilitatea este crescuta. Faptul ca mai multe website-uri impart doar o adresa IP pe Internet ne arata practic o imagine extrem de clara despre dificultatile care pot sa apara la un singur website. Daca un website gazduit pe un server de Gazduire Partajat, cum il aveti dumneavoastra, a fost virusat, este foarte posibil ca website-ul dumneavoastra sa sufere indirect de numeroase probleme fara sa aiba o legatura. In schimb, daca aveti o adresa IP dedicata va permite sa controlati reputatia website-ului si nu veti fi foarte afectat de activitatea altor website-uri.

Un alt avantaj este acela ca va permite accesul la website oricand aveti nevoie. Folosind adresa de IP partajata pot fi cauzate probleme imprevizibile iar serviciile de email pot sa fie afectate in aceasta situatie. Exista anumite situatii cand un utilizator, folosind o adresa IP partajata cu celelalte website-uri reuseste sa blocheze adresa IP, catre mai multe destinatii, acest lucru putand afecta serviciile de email.

Folosind o adresa de IP dedicata aceste probleme vor fi izolate si nu va vor afecta, absolut deloc. Un avantaj extrem de important este acela ca reprezinta un plus pentru identitatea companiei dumneavoastra.

Daca gazduiti propriul magazin online sau un alt tip de website care este orientat spre comertul online si totodata doriti o securitate sporita pentru clienti este absolut necesara folosirea unei adrese IP dedicata impreuna cu un certificat SSL. Clientii vor fi mult mai siguri cumparand de pe un website care foloseste SSL si bineinteles o adresa de IP dedicata.

Un avantaj destul de important este indexarea mult mai rapida a website-ului. Motoarele de cautare, cum este de exemplu Google, folosesc o adresa de IP a website-ului pentru a identifica daca merita sau nu sa adauge un plus de valoare legaturilor externe.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…