Din ce materiale sunt fabricate rafturile metalice?

0 Shares
0
0
0

Rafturile metalice reprezinta o solutie deosebit de eficienta pentru o multime de situatii, iar in continuare vom putea vedea despre ce este vorba.

Asadar, in primul rand, atunci cand vine vorba de rafturi ne gandim cu totii la rafturile pe care le intalnim in magazine, insa cele mai multe rafturi sunt utilizate fara doar si poate in depozite.

De ce in depozite? Pentru ca acolo este depozitata marfa care mai apoi este distribuita diferitelor magazine. Intr-un depozit poate fi depozitata marfa pentru zeci de magazine, deci va dati seama cat de multe rafturi se afla intr-un astfel de loc.

In afara magazinelor si a depozitelor, rafturile metalice pot fi intalnite si in gospodariile oamenilor, care aleg isi depoziteze pe rafturi sculele din gospodarie sau diferite alte obiecte.

Cei care au acasa in gospodarie rafturi pe care le folosesc in diferite scopuri, se descurca la partea de montaje rafturi metalice, astfel ca singuri isi instaleaza rafturile in anexele gospodariei.

Exista situatii in care cei care locuiesc la casa, au diferite ateliere amenajate, in care isi desfasoara activitatea. Acestia pot folosi de-asemenea rafturi metalice pentru depozitarea sculelor si a instrumentelor.

In ceea ce priveste rafturile metalice, acestea pot fi confectionate din diferite materiale, iar mai multe detalii puteti afla in randurile care urmeaza.

Rafturi din otel inoxidabil

Otelul este folosit din abundenta in proiectele de fabricare a rafturilor, in mod special pentru cele utilizate in diferite industrii, asa ca este usor de inteles ca aceste rafturi sunt mult mai avantajoase in comparatie cu alte tipuri de rafturi. Intr-adevar, otelul este cel mai important material care poate fi folosit atunci cand vine vorba despre fabricarea rafturilor, iar acest lucru este firesc in conditiile in care materialul poate rezista la multe daune.

Cand vine vorba despre industria alimentara, otelul este metalul preferat pentru rafturi. Multe restaurante folosesc rafturi din otel pentru a avea o solutie de stocare pentru mancare, dat fiind faptul ca otelul permite circulatia mai buna a aerului si este, de asemenea, foarte greu atunci cand sustine si bauturile. In plus, otelul este si un material usor de curatat, iar acesta este un alt mare avantaj al acestor rafturi.

Rafturi din sarma cromata

Rafturile din sarma cromata sunt renumite pentru versatilitatea si ieftinitatea relativa. De asemenea, sunt puternice si pot rezista greutati mari mai bine decat alte rafturi metalice. Cel mai important, rafturile cromate pot fi utilizate intr-o gama larga de locuri pentru uz casnic sau industrial: in camere de utilitate, garaje, incaperi anexe, camara, dormitoare si chiar birouri. Rafturile din acest material metalic sunt utilizate atat ca unitati de stocare, cat si ca unitati de afisare.

Ca material, cromul este considerat ca fiind elegant, cu gust si curat, ca sa nu mai spunem ca se potriveste cu aproape orice. Daca aveti grija de un raft cromat, acesta isi poate pastra frumusetea si functionalitatea pentru o lunga perioada de timp. Mai mult decat atat, rafturile din sarma cromata sunt mult mai putin greoaie decat alte obiecte de mobilier traditional, si sunt usor de asamblat.

Prin urmare, rafturile cu sarma cromata sunt recomandate oricui care se deplaseaza frecvent dintr-o resedinta in alta, si nu numai.

Rafturi din fier forjat

Mobilierul din fier forjat, in general, este considerat pe scara larga ca fiind cel mai elegant stil de mobila disponibil, are un design prietenos si este durabil. Aceasta ultima caracteristica este poate unul dintre cele mai bune aspecte ale rafturilor din fier forjat, deoarece durabilitatea si rezistenta la apa le fac practic indestructibile. Rafturile din fier forjat pot retine orice greutate si dimensiune fara daune.

In mod clar, rafturile din fier forjat sunt de asemenea alese pentru eleganta si aspectul lor. Intr-adevar, mobilierul din fier forjat in general, este potrivit atat pentru decorurile de moda veche si antica, cat si pentru casele moderne.

Din pacate, rafturile din fier forjat pot fi destul de costisitoare, dar ca in cazul rafturilor din otel, merita sa le achizitionati pentru ca le puteti folosi cu sigurantat pe termen lung. Calitatea, durabilitatea si eleganta fierului forjat depasesc astfel dezavantajul costurilor ridicate.

Un alt dezavantaj posibil al acestui tip de raft este susceptibilitatea sa la schimbari de mediu. Deoarece fierul este un bun conductor, fierul forjat poate deveni prea rece pe vreme racoroasa si prea cald vara.

Mai mult, rugina se poate dezvolta daca materialul nu este ingrijit in mod adecvat. Vopsirea rafturilor din fier forjat va asigura in permanenta conditiile bune.

Dupa cum se poate vedea asadar, atunci cand vine vorba de solutii pentru depozitarea bunurilor, atat pentru acasa cat si in magazine sau chiar in depozite, rafturile metalice reprezinta cea mai buna solutie.

Exista diferite materiale din care se pot fabrica aceste rafturi, iar in functie de preferinte si buget, fiecare poate face alegerea pe care o considera cea mai potrivita.

0 Shares
You May Also Like