Este sigur sa cumperi un telefon second hand? Sau este mai bine sa repari telefonul actual?

0 Shares
0
0
0

Telefoanele noi, performante, care au caracteristici de top, care sunt premium, au preturi destul de piperate si sunt destul de multe persoane care nu isi pot permite asa telefoane scumpe, iar atunci cand au mare nevoie de un nou telefon apeleaza la modele mai accesibile, fie se gandesc sa cumpere telefonul mult dorit, dar second hand pentru ca se poate gasi chiar la jumatate pretului telefonului nou nout.

Dar nu mereu este sigur sa cumperi un telefon second hand, presupune cateva riscuri si tocmai de aceea, trebuie sa iei cateva masuri de preventie pentru a nu fi pacalit de vanzator. Daca nu sti care sunt riscurile si masurile de preventie in cumpararea unui telefon second hand, te invit sa urmaresti randurile de mai jos pentru a afla.

In vanzator nu se poate avea incredere, pentru ca el sa ascunda multe aspecte ale telefonului sau are el interese ascunse. Asa ca, atunci cand cauti un telefon second hand pe site-urile aferente, este cel mai bine sa abordezi persoanele care au anunturi consistente, adica au o descriere a telefonului detaliata si suficiente poze in care sa vezi daca telefonul are vreo zgarietura sau vreun defect al aspectului.

In cazul in care vei gasi un anunt in care descrierea este scurta si pozele fie sunt prea putine, fie inexistente exista 2 variante, fie vei parasi anuntul imediat, fie vei lua legatura cu vanzatorul pentru a cere detalii si poze suplimentare. Daca el nu va dori sa le ofere, nu insista, inseamna ca nu este de incredere. Daca anuntul este despre Samsung Galaxy J2 2018, de exemplu, iar vanzatorul nu ofera poze cu el, este posibil ca telefonul sa fie spart si sa fie nevoie de o schimbare a sticlei la Samsung Galaxy J2 la un atelier de reparatii telefoane si vrea sa ascunda acest aspect.

Este cel mai sigur ca cauti anunturi din zona ta, pentru a te putea intalni cu vanzatorul, pentru a vedea in realitate starea telefonului. Este de preferat sa stabilesti locul intalnirii intr-un loc public si poate sa fie un loc in care sunt camere de supraveghere, dar sa nu fie un loc retras. Nu poti sa stii de la inceput daca vanzatorul are intentii ascunse sau nu, asa ca este mai bine sa fii precaut. Daca vanzatorul refuza sa se intalneasca cu tine, nu mai insista, inseamna ca are ceva de ascuns.

Nu toti vanzatorii au lucruri de ascuns si sunt de neincredere, evident ca sunt si vanzatori cumsecade, doar ca din pacate, nu iti poti da seama de acest aspect din cateva cuvinte pe un site de vanzari si este mai bine sa fii precaut.

Asadar, poti sa cumperi un telefon second hand, doar ca este indicat sa ti cont de sfaturile anterioare pentru a cumpara in siguranta telefonul. Aceste aspecte se afla si in cumpararea altor lucruri second hand.

0 Shares
You May Also Like