Functiile polizorului unghiular

Functiile polizorului unghiular

Cand vorbim despre scule electrice profesionale nu putem trece cu vederea nici polizorul unghiular.

Polizorul unghiular este o unealta foarte buna utilizata pentru a taia si slefui, dar si pentru a prelucra mai multe tipuri de materiale. Acesta poate sa aiba mai multe functii si designuri care sa se adapteze la nevoile pe care le indeplinesc .

Indiferent ca vrem sa facem diverse obiecte ori sa reconditionam obiectele vechi, un polizor unghiular este o solutie optima si este de altfel si motivul petru care are titlul de unelata indispensabila intr-o trusa de scule si in garajele gospodarilor.

Polizoarele unghiulare sunt cunoscute si sub denumirea de flex si sunt destinate mai ales pentru lucrari in domeniul constructiilor sau pentru prelucrarea unor materiale si e dotat si cu discuri abrazive ori discuri de diamant, actionandu-se cu ajutorul unor motoare electrice care ajuta si la taierea sau la slefuirea pietrelor, metalelor ori a  altor materiale.

Polizorul unghiular este cunoscut si sub numele de flex si e detinat mai ales in lucrarile in constructii si pentru prelucrarea materialelor fiind dotat si cu discuri abrazive ori de diamant si fiind actionat si cu un motor electric care sa ne ajute sa taiem sau sa slefuim piatra, metalul si alte materiale.

Polizorul unghiular poate sa se dovedeasca util in mai multe situatii: pentru taierea placilor de ceramica, pentru a schimba faianta si gresia, pentru a poliza, peria si lustrui mai multe materiale si suprafete, pentru a elimina rugina, lacul si alte substante de pe materiale cum ar fi metalul, lemnul sau piatra.

Fiti atenti! O utilizare in mod necorespunzator poate sa duca si la ranirea celui care il utilizeaza si de aceea va recomandam ca pe langa tot ceea ce spun comerciantul si producatorul, sa va asigurati ca indepliniti toate conditiile de utilizare ale polizorului.

Sunt si cateva sfaturi care sa va ajute sa va feriti si sa nu va puneti in pericol viata, dar si sa contribuiti la buna utilizare a uneltelor electrice. Utilizati de fiecare data aparatorele pentru maini. De foarte multe ori in lucrari pot sa sara aschii si va puteti rani sau pot sa sara scantei. Respectati instructiunile de utilizare ale uneltelor si folositi si discuri speciale numai asa cum se recomanda.

Folositi si polizorul dupa fiecare utilizare in asa fel incat sa fiti siguri ca nu ramane praf si alte resturi. Aveti grija si la manevrarea discurilor atuci cand acestea se blocheaza. Nu le fortati pentru ca puteti sa le rupeti.

Sunt si polizoare profesionale care au o circumferinta foarte mica si puteri mari. Acestea sunt prevazute de obicei si cu aparatoare pentru protectie care sunt rezistente la rasucire si la torsiuni, un dispozitiv pentru preselectie a turatiei si un dispozitv care sa blocheze intrerupatorul.

Munca pe santier, si cea care implica utilizarea unor scule electrice va fi insotita si de echipamente de protectie corespunzatoare.

Desi uneori pare inutil e de preferat sa incercam sa prevenim cat mai mult accidentele decat sa ajungem sa ne tratam de diferite afectiuni. Principalele zone care sunt expuse la riscuri in timpul muncii trebuie sa fie cat mai bine protejate.

Exit mobile version