Ingrijirea unui animal de companie nu este usoara si necesita multa responsabilitate. Ingrijirea unui animal de companie este un loc de munca cu norma intreaga si necesita la fel de multa munca ca si cresterea unui copil.
Sigur, animalele de companie implinesc casa si sunt tovarasi uimitori, dar merita, de asemenea, atentie si ingrijire responsabila. Daca sunteti o persoana careia ii plac cainii sau iubeste pisicile, acest articol va va fi util si va va ajuta sa aveti grija de animalul dumneavoastra de companie si sa va ajute sa fiti pregatiti sa faceti fata dificultatilor de a avea un animal de companie.
Royal canin hair skin 10kg reprezinta una din cele mai bune solutii pentru o dieta echilibrata.
Sfaturi pentru ingrijirea unui animal de companie
Aceste sfaturi va vor ajuta sa aveti grija de animalul dvs.
Ingrijirea unui animal de companie: Curatarea
Curatarea sau ingrijirea animalelor de companie nu numai ca ii ajuta fizic. Unele dintre sarcinile de ingrijire includ:
- Pasari: Este necesar sa ai grija de penele lor pentru a le mentine moi, dar celelalte nevoi de ingrijire includ taierea ciocurilor si ghearelor atunci cand este nevoie.
- Reptile: Desi soparlele sunt uor de ingrijit, ar trebui sa curatati in mod regulat depozitul deseurilor lor, sa taiati ghearele (acest lucru se poate face cu o masina de tuns unghii) si sa puneti pietre in rezervoare, astfel incat sa se simta ca in mediul lor natural.
- Sobolani sau hamsteri: Utilizati o periuta de dinti moale sau o perie mica pentru a ii curata.
- Pisici si caini: este important sa le periati parul pentru a le mentine ingrijite bine, deoarece acest lucru imbunatateste circulatia si promoveaza cresterea animalelor. Unele rase, in special, pot necesita si servicii profesionale de ingrijire.
Ingrijirea animalelor de companie: Precautii
Exista anumite masuri de precautie si metode de prevenire pe care ar trebui sa le utilizati atunci cand ingrijiti un animal de companie pentru a evita ranirea acestora:
- Asigurati-va ca nu va lasati animalul prea mult timp neingrijit si fiti foarte atenti la ceea ce mananca.
- Asigurati-va ca nu exista gauri sau lacune in gardurile si usile de acasa prin care animalele de companie mai mici pot scapa sau scapa.
- Pastrati obiectele din sticla sau aluminiu sau decoratiunile departe de animalul de companie, deoarece acestea pot fi toxice si periculoase. Fii foarte atent cu firele electrice expuse, care pot ajunge sa fie mestecate de animalele de companie.
- Pastrati uleiurile, lubrifiantii si alte lichide in locuri sigure (cum ar fi in garaj) au undeva departe de acestia.
Ai grija de animalul tau de companie: Exercitiul zilnic care trebuie efectuat
- Ca si in cazul oamenilor, animalele trebuie sa faca miscare si sa mentina o rutina zilnica de activitate pentru a le ajuta sa ramana sanatoase din punct de vedere fizic si sa evite bolile. Tinerea lor in apartamente si apartamente sau in custi tot timpul zilei poate provoca animalul de companie sa inceapa sa devina agitat si sa aiba un efect negativ asupra lor.
Cum sa alegi corect mancarea pentru caini
Te simti vinovat daca mananci trei mese delicioase pe zi plus gustari, in timp ce cainele tau primeste doar una sau doua linguri de crosete uscate?
Exista mai multe moduri sanatoase de a va hrani cainele, in functie de nevoile sale individuale. Iata primele trei:
1) Lasa-ti cainele sa decida
Pentru cainii care au o greutate sanatoasa si nu au accidente in casa, este posibil sa puteti utiliza metoda de hranire la alegere.
Aceasta inseamna ca lasati mancarea afara toata ziua si lasati cainele sa pasca. Aceasta poate fi o metoda buna pentru cainii extrem de activi care ard mai multe calorii decat prietenii lor de canapea.
Daca lasati mancare afara toata ziua pentru ca cainele dvs. sa o rontaie, folositi hrana uscata, care nu se va strica.
Daca aveti un caine care alapteaza, probabil ca acesta va fi hranit prin metoda cu alegere libera. Cainii care alapteaza au nevoie de multe calorii pentru a produce un flux constant de lapte pentru puii lor.
Dezavantaje: Lasand mancarea pentru caini afara toata ziua, ar putea atrage insecte, rozatoare sau ratoni. Acesta este mai ales cazul daca iti hranesti cainele afara, asa ca fii atent.
Si daca aveti mai mult de un animal de companie , se pot certa in legatura cu mancarea. De asemenea, aceasta metoda nu este pentru cainii care sunt diabetici.
Pentru cainele care nu s-ar opri niciodata din mancare, foloseste metoda de control al portiilor. In primul rand, intreaba-ti medicul veterinar care este greutatea ideala a cainelui tau. Daca utilizati o hrana comerciala pentru caini, hraniti-va cainele cu cantitatea imprimata pe geanta care se potriveste cu greutatea sa ideala. Uneori, totusi, cantitatea sugerata este mai mare decat are nevoie cainele tau. Medicul veterinar poate calcula cantitatea exacta de hranit.
Iti poti hrani cainele o data sau de doua ori pe zi. Cel mai bine este sa o faci de doua ori pe zi, la intervale de 8-12 ore. Daca procedati astfel, impartiti cantitatea sugerata gasita pe punga sau o veti hrani cu dublu fata de ceea ce are nevoie.