Inlocuitorul vegan pentru oua, ce este?

0 Shares
0
0
0

Ouale vegetariene sunt oua care provin de la gaini hranite cu o dieta vegetariana. Exista diferite stiluri de aceste oua si multi oameni le asociaza cu cresterea umana si etica a gainilor.

Aceste oua sunt, de obicei, marcate in mod clar in magazinele alimentare si pot fi mai scumpe decat ouale conventionale. Unele persoane considera ca acest cost merita.

Interesul pentru inlocuitor vegan pentru oua, fara gluten, Cultured Foods-Veggs, 102 gr a aparut ca raspuns la preocuparile legate de gainile care mananca subproduse de origine animala, inclusiv resturile altor gaini.

Deoarece canibalismul a fost asociat cu encefalopatiile spongiforme transmisibile (EST) la multe specii, unele persoane si-au exprimat ingrijorarea ca gainile care au mancat gaini ar putea dezvolta o astfel de boala, putand sa o transmita persoanelor care le-au mancat.

Ingrijorarea privind consumul de subproduse de pui este legata si de repulsia naturala pe care multi oameni o simt atunci cand se gandesc la canibalism, deoarece aceasta practica li se pare adesea gresita.

Ovo-vegetarienilor le place, de asemenea, sa caute oua vegetariene, in special ovo-vegetarienii care urmeaza un stil de viata vegetarian din motive de bunastare a animalelor. Acestor consumatori le place ideea de a manca oua care provin de la o gaina vegetariana si sustin, de asemenea, ideea de a creste gainile in mod uman.

Alti adepti ai practicilor de crestere umana a animalelor pot cauta oua vegetariene de crescatorie in aer liber pentru a sustine acest tip de crestere. Practicile utilizate pentru cresterea oualor vegetariene variaza. Multe companii care le vand pretind ca cresc gaini crescute in aer liber, ceea ce inseamna ca ouale lor nu sunt de fapt vegetariene, deoarece gainile sunt omnivore si mananca cu placere insecte, viermi si alte creaturi mici.

Cu toate acestea, crescatorii de gaini care cresc gaini crescute in aer liber isi vand adesea ouale ca fiind vegetariene atunci cand hrana lor nu include subproduse de origine animala. De aceea este extrem de important sa ne interesam de hrana care le este oferita gainilor inainte sa cumparam ouale pe care oamenii le vand sau carnea acestora, dar acest lucru nu este tocmai valabil pentru vegetarieni.

Ouale vegetariene pot proveni, de asemenea, de la gaini, asa ca, daca bunastarea animalelor este o problema, ar fi bine sa gasiti oua certificate ca provenind de la gaini crescute in aer liber. Standardele pentru animale crescute in aer liber variaza, de asemenea, foarte mult, ceea ce este un lucru de retinut.

De exemplu, puii pot fi tinuti in casa pentru cea mai mare parte a vietii lor si totusi pot fi considerati “crescuti in aer liber”, atata timp cat o usa este deschisa periodic pentru a le permite, teoretic, sa iasa afara. Atunci cand sunt crescute in aceste conditii, este foarte usor de controlat regimul alimentar al gainilor inchise, astfel incat, in mod ironic, singurele oua cu adevarat vegetariene provin de la gaini care nu sunt crescute in mod uman si care, prin urmare, depind de fermier pentru toata hrana lor.

0 Shares
You May Also Like