Ce este Kobo Clara HD?

0 Shares
0
0
0

Kobo’s Clara HD, un cititor electronic la doar 129 de dolari, arunca experienta bibliotecii publice in overdrive. Cu o noua actualizare de software, acum are cea mai buna interfata disponibila pentru imprumutarea si citirea cartilor din bibliotecile din SUA, care utilizeaza software Overdrive. Asta e suficient pentru a castiga recomandarea editorilor, pe care o impartaseste cu Amazon Kindle Paperwhite.

Chiar daca nu imprumutati de la biblioteci, acesta este un dispozitiv minunat. Clara HD este cititorul electronic care se intoarce la elementele esentiale: un ecran clar, intr-un corp usor de tinut in mana, cu o durata lunga de viata a bateriei si o lumina frontala care amplifica culoarea. Atata timp cat nu aveti o biblioteca existenta de carti Amazon, aceasta reprezinta o achizitie mai buna decat Paperwhite.

Kobo este un business mare in mai multe tari din afara SUA, in special Canada. Acesta ruleaza propriul magazin de carti electronice, pentru ca nu este publicat de Amazon. Functioneaza cu carti Overdrive de la bibliotecile publice si ofera suport pentru o gama larga de alte formate native: EPUB, PDF, RTF, fisiere text, JPEG, CBR si CBZ, pentru carti si documente pe care le gasiti pe web. Daca acestea sunt fisierele pe care le cititi, Clara HD este cititorul pentru dvs.

Mic si elegant

Kobo Clara HD, de 6,3 x 4,3 x 0,3 inchi (HWD) si 5,9 uncii, este semnificativ mai mic si mai usor decat Kindle Paperwhite (6,7 x 4,6 x 0,4 inchi, 167 grame). Are acelasi ecran de 6 inchi, de 300ppi E-Ink Carta ca Paperwhite si Barnes & Noble Nook GlowLight 3.

Merita mentionat faptul ca rezolutia sa de 300ppi este putin mai ridicata decat cea a ultimelor e-cititoare Kobo, care au fost de 265ppi.Spatele este usor conic, cu un mod de asezare care usureaza prinderea. Am pus Clara HD intr-un SleepCover de piele de 39 dolari, care se simte minunat la atingere, protejeaza cititorul si actioneaza ca un suport. Butonul de alimentare este singurul buton fizic de pe Clara HD.

Spre deosebire de GlowLight 3, nu exista butoane fizice; atingeti partea laterala a ecranului pentru a intoarce paginile, ceea ce este bine. Butoanele pentru pagini ale butonului Nook sunt destul de rigide oricum; pentru butoanele fizice foarte placute, trebuie sa alegeti device-uri din alta categorie de pret, ca de exemplu Amazon Kindle Oasis de $ 249.Luminile din fata ale schimbatorului de culori Clara HD sunt „piece de la ressistance”.

Puteti sa-l schimbati de la albastru viu la galbenul mai odihnitor, si oriunde intre aceste culori; se poate schimba automat in functie de ora din zi. Barlow & Noble Nook Glowlight 3 face acelasi lucru, dar Amazon livreaza doar lumina albastra. Durata de viata a bateriei este mare. Dupa ce am citit noul “Numai omul” a lui Sylvain Neuvel si volumul 6 al manga “Yotsuba”, mai aveam mai mult de jumatate din baterie.

Din pacate, Clara HD nu este rezistent la apa. Nici unul dintre cititorii electronici disponibili la acest pret nu este, dar avand in vedere ca cei de la Kobo au inventat cititoarele electronice rezistente la apa cu modelele sale H2O, ar fi fost frumos sa vedem o astfel de optiune si aici. Va trebui sa sari in categoria de pret pana la Kobo Aura H2O de $ 179.99, pentru asta. De asemenea, Clara HD nu accepta audiobook-uri, dar nu si concurentii sai in aceasta gama de pret. Pentru audiobook-uri pe un e-reader, sugeram sa achizitionati Kindle.

Experienta de citire

 Interfata de utilizare a lui Kobo seamana cu cititorii de carti electronice Ubuntu. Este foarte simplu. Clara HD se conecteaza la internet utilizand Wi-Fi de 2,4 GHz. Puteti descarca carti utilizand optiunea Kobo Store din meniul principal; de asemenea, incearca sa va recomande carti si mi-a descoperit destul de decent, gusturile. Puteti, de asemenea, sa descarcati carti in spatiul de stocare de 8 GB folosind un cablu micro USB si nu am avut nici o problema in acest sens, de pe un PC sau un Mac. Impreuna cu cartile, puteti sa va conectati la un cont de buzunar si sa cititi orice articol stocat in Pocket pe cititorul electronic.

Asta poate fi foarte distractiv. Puteti sa va aranjati cartile in colectii de titluri similare. Viziunea implicita este o lista simpla. Apasati intr-o carte si cititi, in 10 fonturi diferite, cu o mare varietate de dimensiuni si forma a caracterelor. Atingeti cuvintele si le puteti evidentia sau adnota, puteti obtine definitii ale dictionarului sau puteti partaja citate pe Facebook. Puteti adauga marcaje, puteti accesa continutul in orice moment si in cartile achizitionate de Kobo, puteti obtine statistici despre cat de departe sunteti prin carte. Deci, Kobo are elementele de baza si le foloseste bine. Nu este la fel de complex ca Amazon in adaugarea de material suplimentar la carti – nu exista nici un X-Ray care sa urmareasca personajele si pasajelor si nu aveti integrarea profunda a Amazon, Goodreads.

Dar o multime de cititori Kindle nu utilizeaza aceste caracteristici, oricum. Clara HD a gestionat bine cartile achizitionate de Kobo, PDF si EPUB, inclusiv cu tabele de continut. In mod ciudat, cartile achizitionate de Kobo nu au numere globale ale paginilor, ci doar numere in cadrul capitolelor. EPUB-urile descarcate din alte parti, prezinta numerele paginilor.

Imprumuta, nu cumpara

Era destul de obositor sa imprumuti carti de biblioteca cu Kobo, dar o actualizare de software din Septembrie, a schimbat totul. Daca biblioteca utilizeaza Overdrive, puteti introduce numarul cartii de biblioteca in Setarile dispozitivului si apoi puteti vedea biblioteca locala, integrata in magazinul Kobo. Puteti sa rasfoiti rafturile virtuale ale bibliotecii sau sa cautati, chiar pe dispozitiv.

Daca este disponibila o carte, veti vedea optiunea Imprumut cu Overdrive si va fi descarcata wireless. De asemenea, puteti utiliza biblioteca sau site-ul dvs. pentru a naviga si a descarca carti, iar acestea se vor sincroniza automat. Daca o carte nu este disponibila imediat, o puteti pune in asteptare.

In ecranul de intampinare, vedeti exact cate zile au ramas, inainte de a trebui sa le returnati. Exista o problema minora: daca sunteti membru al mai multor sisteme de biblioteca, puteti sa va conectati numai unul cate unul pe dispozitiv. Cu toate acestea, totul este minunat. Este mai buna decat interfata Amazon, care va cere sa utilizati site-ul bibliotecii dvs. pentru a trimite cartea la cititorul dvs. Electronic.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…