Masajul anticelulitic nu trateaza in mod complet si definitiv celulita dar poate sa contribuie in mod cert la uniformizarea pielii si la elimiarea depunerilor de tesut adipos care se vad sub forma unor umflaturi inestetice.
Pentru acest masaj se folosesc uleiuri si creme speciale si de aceea se recomanda sa se foloseasca o rola cearceaf hartie.
Masajul anticelulitic pare a fi mai eficient pentru celulita care apare din cauza sedentarismului sau a unei alimentatii gresite si rezultatul este cu atat mai bun cu cat se incepe mai devreme.
Pentru a putea tine celulita sub control trebuie sa o intelegem si sa ii determinam cauzele. In aceasta categorie se includ si problemele aflate la nivelul tesutului conjunctiv. Diverse afectiuni hormonale, anumite procese inflamatorii din organism.
Scopul unui masaj anticelulitic este de a remodela aspectul tesuturilor adipoase si de a elimina celulita cat mai mult. Terapeutii actioneaza asupra zonelor afectate cum ar fi fesele, abdomenul, picioarele sau bratele, cu un insturment special sau cu mainile in sesiuni repetate pentru a reduce treptat aspectul neplacut de coaja de portocala.
Manevrele pe care le face un terapeut au viteza sustinuta si variaza in ceea ce priveste presiunea de la una superficiala la miscari intense si rapide putand ajunge chiar si la manevre neplacute care au un efect relaxant.
Cel mai important beneficiu pentru masajul anticelulitic este imbunatatirea circulatiei sangelui fapt ce conduce la reducerea si la eliminarea depunerilor de grasime in timp. Presiunea directa dar si miscarile circulare au rolul de a elibera tensiunea locala din muschi ajutand la o buna trecere a fluxului de sange.
Un alt efect benefic pe care il are masajul anticelulitic este stimularea sistemului limfatic si eliminarea fluidelor care se asociaza cu formarea celulitei. Apa care este retinuta in tesuturi reprezinta o alta problema care se rezolva cu ajutorul acestui masaj.
Mai sunt si alte beneficii importante precum influentarea metabolismului glandular si celular precum si al sistemului glandular. Masajul anticelulitic ajuta si la scaderea in greutate.
Se activeaza sisteul venos si astfel elimina mai bine reziduurile metabolice din celule. Este ameliorata elasicitatea si pielea are un tonus mai bun. Tesuturile subcutanate sunt mai sanatoase.
Deoarece masajul anticelulitic ajuta la emilinarea unor cantitati importante de toxine din tesuturi si celulita se formeaza din cauza acumularii in exces a toxinelor, poate fi prevenita formarea unor alte depuneri adipoase inestetice.
In plus, masajul anticelulitic este un tratament local care permite obtinerea unei remodelari corporale dorite insistandu-se in zonele cu probleme. Eficacitatea pe care o are masajul anticelulitic este mai mare daca se utilizeaza si creme speciale si daca masajul se asociaza si cu alte tratamente care au ca scop eliminarea celulitei.
Deoarece sunt foarte complexe masajele impotriva celulitei implica o cunoastere buna a anatomiei corpului uman iar tehnicile si masajul impotriva celulitei sunt puse in practica in conditii foarte bune si de catre un specialist. Manevra are la baza miscari viguroase care au o intensitate variabila.
Miscarile de frecare trebuie sa fie energice si sa stimuleze circulatia sangelui. Este vizata zona solutiilor si masajul incepe de fiecare data din zona interioara a copasei finalizandu-se in exterior.