Pentru ce este folosit un generator?

Pentru ce este folosit un generator?

Vedem ca nevoile de energie cresc. An dupa an, devine din ce in ce mai dificil sa produca suficienta energie. De asemenea, incepem sa auzim, prin intermediul mass-media, ca se poate lua in considerare „eliminarea incarcaturii”. Pentru a contracara aceste riscuri de descarcare a sarcinii electrice, un generator poate constitui o solutie eficienta.

Generatorul – principiul de functionare

Un grup electrogen este combinatia dintre o masina care produce energie mecanica si un alternator. O instalatie de producere a energiei electrice este de fapt un „grup electrogen cuplat la un „cazan ”. De asemenea, in practica, ne-am obisnuit sa vorbim, de exemplu, despre centrala hidroelectrica, centrala nucleara, centrala pe carbune etc.

Dar si despre grupul turbo-alternator, grup hidraulic, grup turbina cu gaz. Setul de generatoare de este rezervat combinatiei de motor cu ardere sau si alternator (generator sincron si mai rar generator asincron sau continuu), indeplinind standardul ISO 8528-1.

Autonomie

Un generator ar trebui sa fie in mod normal autonom. Prin urmare, este necesara o sursa de energie de pornire care poate fi mecanica, pneumatica sau electrica. Motorul furnizeaza putere activa. Trebuie sa poata face fata varfurilor de consum (in special pornirea echipamentelor mari), in timp ce capacitatea sa de supraincarcare este foarte limitata. Prin urmare, este necesar sa se asigure ca sarcina maxima determinata de generator nu va fi niciodata depasita.

Aceasta incarcare este diferita in functie de conditia daca este sau nu o unitate de productie continua, cu incarcare constanta sau variabila, de rezerva.

Nu este niciodata necesar sa va bazati pe puterea motorului in sine (exprimata in KW): pe langa puterea calculata pe transmisie, aceasta putere este determinata la turatia maxima a motorului si nu la turatia de rotatie a grup, impus de frecventa si numarul de poli ai alternatorului (3000, 1500, chiar si 1000trmn).

Alternatorul transforma aceasta putere mecanica in putere activa si ii „adauga” puterea reactiva necesara. Acesta este un „model matematic” foarte practic de utilizat.

Prin urmare, exista doua echilibre fundamentale

In cazul in care puterea activa este insuficienta, rampele unitatii (subfrecventa) sau se blocheaza. Pe de alta parte, daca puterea aparenta depaseste puterea nominala a alternatorului, alternatorul este in suprasolicitare.

Apoi, protectia este declansata pentru a-si proteja infasurarile. In cazurile in care aceasta insuficienta este foarte mare, cum ar fi atunci cand porniti un motor mare, tensiunea se prabuseste si poate merge chiar la zero pe zone mici.

Generatoarele electrice – ce rol au?

Dupa cum am vazut anterior, exista diferite categorii de oameni care pot folosi generatoare. In functie de necesitatile specifice sau profesionale. La nivel profesional, utilizarile sunt, de asemenea, diverse in functie de necesitati si circumstante.

De exemplu, un spital ar trebui sa aiba un generator de urgenta pentru a inlocui sursa principala. Trebuie sa aiba o putere semnificativa avand in vedere consumul de energie observat in acest tip de mediu. Pentru unii producatori, alegerea poate fi pentru un generator de urgenta sau un generator de tip EJP. Acest lucru face posibila intreruperea consumului in perioadele de varf.

Cumpara un aparat generator Cpxmaster.ro si bucura-te de toate avantajele pe care le ofera acest produs. In felul acesta vei obtine energia de care ai nevoie, in timp util si tot timpul acolo unde ai nevoie de ea fara sa ai motive de ingrijorare si sa te intrebi daca vei reusi sa obtii curent de fiecare data sau nu.

Cand poti folosi generatoarele si de ce?

Sunt mai multe momente in care poti sa folosesti generatoarele si noi iti prezentam doar cateva dintre ele. Generatorul de curent este suportul de rezerva pentru a asigura un flux continuu si constant, in distributia curentului electric. In momentul in care reteaua nationala de distributie pentru curent electric nu mai poate furniza curent, atunci este momentul sa se activeze sistemul de rezerva si generatorul.

In conditii de consum casnic intreruperea temporara a curentului distribuit de reteaua nationala poate sa fie mai simplu de suportat desi repetitia acestor intreruperi poate sa dauneze aparatelor electrice si electrocasnice, insa cand vine vorba despre o activitate de productie dependenta de fluxul constant al tensiunii electrice. Lucrurile incep a deveni ceva mai sensibile atunci cand intreruperile sunt provocare de avarii sau sunt repetate din cauza ca reteaua se supraincarca.

Pentru a evita pagubele care pot sa apara ca urmare a intreruperii de curent electric este posibil sa pui un generator care sa te ajute sa nu ti se strice fructele in frigider, sa nu iti strici electrocasnicele sau sa nu ramai cu apa in masina de spalat, sa nu stai la lumanare si sa nu ingheti pe timpul iernii sau sa ti se sparga tevile de la temperaturile foarte joase.

Tine cont de toate acestea cand cumperi un generator electric de buna calitate si vei putea avea mereu curent atucni cand ai nevoie de el, chiar si daca vecinii tai nu au.

Exit mobile version