Semne care arata ca motorul masinii intampina probleme

Semne care arata ca motorul masinii intampina probleme

Motorul este inima vehiculului, oferindu-i masinii puterea necesara de care are nevoie pentru a functiona corect. Cand motorul este avariat, acesta va afecta semnificativ performantele masinii dvs. Din fericire, va puteti economisi timp si bani, diagnosticand rapid problemele motorului inainte ca acestea sa produca mai mult rau vehiculului.

In cazul in care insa, motorul masinii prezinta simptome clare insa nu le luati in calcul si nu mergeti cu masina in service, veti ajunge in situatia de a accesa www.dezmembrarililieci.ro, pentru a cauta un motor identic.

Pentru a nu avea insa astfel de probleme cu masina, in urmatoarele randuri vom prezenta cateva semne clare pe care motorul vi le transmite, si care prezinta anumite probleme.

  1. Lampa de control a motorului se aprinde.

Lampile de avertizare de pe tabloul de bord sunt modalitatea de avertizare a masinii dvs. despre problemele pe care le detecteaza prin intermediul sistemului sau de diagnosticare de bord (OBD).

Daca indicatorul luminos motorului (CEL) se aprinde, nu ar trebui sa-l respingiti, deoarece ignorarea problemei ar putea provoca mai multe daune motorului (si altor piese) in timp. Exista multe lucruri diferite care pot declansa o lumina de avertizare a motorului. Cateva motive comune pentru aparitia luminii motorului sunt:

Cel mai indicat este ca atunci cand se aprinde aceasta lampa de control in bordul masinii, sa mergeti de urgenta in service. In acest caz, aveti posibilitatea de a scapa de cheltuieli majore, care pot include chiar inlocuirea motorului.

In cel mai fericit caz, veti avea nevoie de inlocuirea unor piese, pe care le puteti gasi si accesand www.dezmembrarililieci.ro. De la dezmembrari auto, cumparati de fiecare data piesele la preturi atractive.

  1. Masina dvs. face zgomote ciudate.

Un zgomot care bate din capota dvs. este un semn clasic al unui motor care moare. Acest zgomot ar putea fi cauzat de deteriorarea pieselor mecanice ale motorului dvs., cum ar fi pistoanele, rulmentii sau alte piese mobile. Daca auziti acest tip de zgomot, trebuie sa va duceti masina la un mecanic cat mai curand posibil pentru a preveni deteriorarea ulterioara.

Ignorarea acestei probleme ar putea duce la distrugerea motorului masinii dvs. Acest lucru inseamna ca va fi necesar de-asemenea sa accesati www.dezmembrarililieci.ro, pentru a cauta un motor pentru masina dvs. Alte zgomote pe care ar trebui sa le aveti in vedere includ aparitia, scuiparea si focul din esapament.

  1. Motorul functioneaza aproximativ sau inconsistent.

Ascultati sunetul pe care il produce motorul dvs. in timp ce conduceti. Este consecvent? Un motor care se nu functioneaza la capacitate maxima se va agita sau va pierde puterea odata cu cresterea vitezei. Cateva solutii comune pentru acest lucru pot fi inlocuirea bujiilor, testarea / inlocuirea serpentinelor de aprindere, verificarea presiunii de combustibil, curatarea contorului de aer sau redarea motorului.

  1. Masina dvs. produce petice de ulei.

Daca observati balti de ulei sub vehiculul dvs., acesta este probabil rezultatul unei scurgeri a motorului. Pe masura ce uleiul se va epuiza, va aparea mai multa frecare in motorul dvs., generand caldura in exces.

Scurgerile de ulei sunt frecvente de la garniturile de ulei ale motorului si de la suruburile de la bujie / saibele cu bujie. Acest lucru poate provoca deteriorarea componentelor motorului in timp. Va recomandam sa obtineti remedierea acestor scurgeri ale motorului cat mai curand posibil.

  1. Puteti mirosi mirosurile din interiorul masinii.

Mirosul emisiilor unei masini nu trebuie sa fie niciodata observat din interiorul vehiculului. Daca aveti un miros puternic de evacuare, vapori de motor sau orice alte mirosuri ciudate, acest lucru ar putea fi un semn de deteriorare a motorului. Nu ignorati mirosurile ciudate ale motorului si asteptati-le sa plece. Verificati-va vehiculul astfel incat sa poata fi diagnosticat problema.

  1. Masina dvs. foloseste mai mult combustibil decat in ​​mod normal.

Consumul crescut de combustibil poate fi adesea legat de o defectiune a modului in care motorul dvs. prelucreaza combustibilul. Cand este asociat cu o lumina de control a motorului si alte simptome legate de motor, problema poate fi mult mai grava.

Daca observati ca masina dvs. foloseste mai mult combustibil, mergeti cat mai repede in service, pentru ca un specialist sa vada despre ce este vorba. Acest lucru va va economisi bani pe termen lung.

  1. Simtiti o pierdere de putere a motorului.

Motoarele se vor lupta sa functioneze la nivelul lor obisnuit daca exista o problema interna. Vehiculul dvs. se poate opri, se agita la viteze mari sau se poate lupta cu dealurile. Daca motorul dvs. nu functioneaza la fel de bine, precum si obisnuiati, verificati-l de catre un mecanic.

Acestea sunt cateva semne importante pe care un motor pe cale sa se defecteze vi le transmite. Ar fi indicat sa nu ignorati aceste semnale, pentru ca in caz contrar, veti suporta costuri foarte mari, si cel mai probabil veti inlocui motorul. Achizitionarea unui motor identic, plus costul manoperei, cu siguranta va va produce o mare paguba.

Exit mobile version