Sexul protejat – Zis si facut

Sexul protejat nu este verisorul mai mic si plin de cosuri al sexului, in general. Chiar daca poate pare ca notiunea de “protejat” implica extra vigilenta care, de obicei, conduce la diminuarea distractiei in sine, in cazul de fata, protejat reprezinta doar o masura de precautie menita chiar sa salveze vieti.

Iar atunci cand vine vorba de salvat vieti, precautia nu e niciodata exagerata.

Ce este sexul protejat?

Este sexul normal, performat in conditii de siguranta, prin utilizarea de metode menite sa tina persoanele implicate departe de rezultate nedorite precum boli cu transmitere sexuala sau o sarcina neplanificata. Mai clar, este sexul pe durata caruia nu exista nici un schimb de sperma, sange sau alt tip de fluide vaginale intre parteneri.

Ce tip de protectie sexuala este recomandat?

Prezervativul – indiferent ca vorbim de cele destinate barbatului sau femeii, prezervativul reprezinta singura bariera concreta intre practicanti si bolile cu transmitere sexuala la care se expun. Asa cum spuneam, acest instrument de protectie poate fi folosit atat de barbat (prezervativul clasic), cat si de femeie (prezervativ special creat pentru a fi introdus in vagin) si nu permite schimbul de fluide si secretii de nici un fel, in timpul actului sexual. Trebuie totusi mentionat faptul ca, desi este cea mai eficienta metoda de protectie sexuala cunoscuta pana in prezent, prezervativul nu ofera 100% protectie. Cu toate acestea, prezervativul fie el masculin sau feminin, poate contribui la relaxarea mentala si fizica astfel incat sexul sa nu inceteze sa fie placut.

Ce trebuie sa stii despre prezervativ…

Utilizarea prezervativului contribuie la tinerea departe a bolilor cu transmitere sexuala si ar trebui sa fie folosit ori de cate ori actul sexual este initiat. Cu toate acestea, misiunea prezervativului poate fi usurata daca se tine cont si de cateva alte aspecte, cum ar fi:

Ce alte tipuri de contact sexual prezinta sanse minime de transmitere a infectiilor?

Ce trebuie sa faci daca ai facut sex neprotejat?

Desi poate parea o corvoada acordarea atentiei cuvenite normelor de siguranta sexuala, calitatea sexului, pasiunea si fericirea nu scad in prezenta prezervativului si metodelor de contraceptie. Din contra, protectia sporita asigura un confort psihic ce nu poate fi dobandit altfel, confort psihic care va conduce cu siguranta la sporirea placerii.

Mituri legate de procesul acesta de protejare nu vor inceta sa existe. Dar, chiar daca se spune ca „e moartea pasiunii”, ca „oricum nu garanteaza 100% protectie”, ca „daca e sa se intample, se intampla”, parerea unanima este ca e mult mai bine sa previi, decat sa tratezi.

Bazand activitatea sexuala pe acest principiu simplu, nu mai ramane de spus decat ca sexul protejat reprezinta cea mai potrivita varianta pentru o viata intima activa si sanatoasa, in acelasi timp, iar placerea fizica merge mana in mana cu starea de bine mental.

Maturitatea prezinta numeroase implicatii sociale si vizeaza chiar si maniera in care interactionam din punct de vedere sexual. Pentru ca doar protejandu-ne pe noi insine, ii protejam si pe cei din jur cu care alegem sa venim in contact direct in anumite momente… mai intime.

Exit mobile version