Sfaturi pentru alegerea unui hosting web

0 Shares
0
0
0

Gazdele comune web sunt destul de puternice in aceste zile. Vezi detalii aici.

Pe baza de gestiune, un cont de gazduire comun ar trebui sa fie suficient pentru a sustine un blog WordPress optimizat corespunzator cu 30.000 – 40.000 de vizitatori unici lunar. Ar trebui sa faceti un contract pentru un cont comun de hosting in cazul in care reusesti sa iti limitezi conexiunile de baze de date sub 20 (de aceea ti-am spus ca este intotdeauna mai bine sa incepi cu o gazduire partajata daca esti incepator).

In orice caz…

Daca te astepti ca site-ul tau sa creasca intr-adevar foarte repede in urmatorii doi sau trei ani, atunci ar trebui sa iei in considerare achizitionarea unei gazde care are suficient spatiu pentru a avea unde creste. Prin crestere, ne referim la actualizarea gazdei web – de la gazda partajata la server virtual privat sau dedicat – pentru mai multa putere de procesare, capacitate de memorie, stocare pe disc si caracteristici de securitate mai bune.

Posibilitatea de a adauga domenii suplimentare

Numele de domenii sunt ieftine – atat de ieftine, incat este greu sa rezisti sa nu detinetii mai mult de unul. Personal, detinem mai mult de 50 de nume de domenii in conturile noastre. Si nu suntem singurii. In conformitate cu acest studiu  – 80% din utilizatori detin mai mult de 5 domenii si mai mult de 20% din utilizatori detin mai mult de 50!

Pentru a putea gazdui aceste domenii suplimentare, avem nevoie de spatiu suplimentar de gazduire. Si de aceea este important sa aveti un cont de gazduire web care sa permita adaugarea de domenii multiple.

In general, majoritatea companiilor de gazduire cu spatiu comun permit cel putin 25 de domenii de suplimentare intr-un singur cont in zilele noastre, dar niciodata nu puteti fi siguri. Cu cativa ani in urma am fost neglijenti si am semnat un contract cu o gazda web care permite doar un singur domeniu. Si, in acel moment, aveam mai mult de 10 domenii. Nu repetati greseala noastra – asigurati-va ca verificati capacitatea domeniului inainte de a efectua o achizitie.

Definitii
Addon Domain = site separat cu un domeniu diferit pe care il puteti gazdui pe spatiul de pe serverul web;
Domeniul parcat = domeniu suplimentar pe care il “parcati” pentru redirectionarea domeniului sau gazduirea de e-mail.

Preturi: Gazduire, inregistrare vs cost de reinnoire

Ofertele de gazduire, in special de gazduire cu spatiu comun, sunt in mod normal vanzari foarte ieftine in ceea ce priveste preturile de inscriere, dar se taxeaza mult mai mult la reinnoiri.

Cu exceptia cazului in care sunteti dispus sa lucrati cu doua sau trei gazde web la fiecare doi ani, nu exista nicio modalitate de a evita costurile de reinnoire scumpe.

In general, orice pret de gazduire partajat sub $ 10 / luna este acceptabil, dar este posibil sa aveti un spatiu mai mic decat va doriti. Deci, pentru a evita orice surpriza neplacuta, ar trebui sa verificati TOS si sa va asigurati ca sunteti de acord si cu preturile de reinnoire inainte de inscriere.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…