Tot ce trebuie sa stii despre portul USB Type C

0 Shares
0
0
0

MacBook-ul de 12 inchi are o serie de noi tehnologii, avand un touch pad sensibil la presiune si tot felul de alte imbunatatiri. Cu toate acestea, niciuna dintre inovatiile noului notebook Apple nu este la fel de interesanta ca si portul USB de tip C, pe care sistemul il foloseste pentru incarcare, transfer de date si chiar iesire video.

Chiar daca nu intentionati sa cumparati MacBook, acest nou conector este setat sa va schimbe viata mobila. Iata tot ce trebuie sa stiti despre USB Type-C. Vrei baterie laptop originala, cu garantie de la producator? Intra pe Mentor Market.

Ce este USB Type-C?

USB Type-C este un conector nou, mic, super-rapid pentru standardul Universal Serial Bus care poate suporta un numar de standarde noi, inclusiv livrarea de energie USB 3.1 si USB. La doar 0,33 x 0,1 inci, Tipul C este mai mic decat conectorii de 0,47 x 0,18 inchi USB de tip A, pe care i-am cunoscut si i-am folosit de-a lungul anilor.

De asemenea, este doar un pic mai mare decat conectorii microUSB B de 0,28 x 0,06 inch care sunt utilizati pentru majoritatea smartphone-urilor si tabletelor. Singur, USB Type-C este reversibil, ceea ce inseamna ca il puteti conecta cu susul in jos si va functiona in continuare, la aceeasi capacitate.

Cu toate acestea, nu puteti conecta conectorii USB A sau USB B existenti intr-un port USB de tip C si nu puteti conecta un conector USB de tip C la un port mai vechi.

Interesant este ca porturile USB Type-C pot fi, de asemenea, configurate pentru a suporta alte protocoale de date, utilizand moduri alternative. Deci, in teorie, un producator de cablu ar putea crea un cablu care sa transmita date DisplayPort sau HDMI utilizand portul USB C. Nu stim cu certitudine, dar adaptorul USB-C Digital AV Multiport de 79 dolari, care iese pe HDMI, utilizeaza probabil un mod alternativ.

Ce dispozitive au USB-Type C astazi?

Apple MacBook (12-inch), anuntat recent, este primul laptop anuntat pentru a fi livrat cu un conector USB de tip C, dar nu este primul dispozitiv care utilizeaza portul nou. Aceasta onoare apartine tabletei Nokia N1, care utilizeaza tipul C pentru incarcare si date, dar conexiunea sa este cu adevarat USB 2.0 la interior, nu USB 3.1 sau USB PD.

Google Chromebook Pixel de generatia a doua, are doua porturi USB de tip C, unul pe fiecare parte a notebook-ului. Utilizatorii pot sa alimenteze Pixel prin conectarea adaptorului AC inclus in partea stanga sau dreapta si avand o alta conexiune deschisa pentru periferice.

In luna Martie, SanDisk a anuntat prima sa unitate flash USB Type-C, care are si un conector USB de tip A, pentru compatibilitatea cu porturile mai vechi. Disponibil doar in capacitatea de 32 GB, trimite date prin protocolul USB 3.0. La CES 2015, DisplayLink a demonstrat un prototip de statie de andocare care se conecteaza la notebook-ul dvs. prin USB de tip C cu posibilitate de iesire catre un monitor 4K, dar nu stim cand va iesi un astfel de produs pe piata.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…