5 Suplimente si Remedii Pentru Raceala pe Care Trebuie sa le ai In Casa

0 Shares
0
0
0

Gripa si raceala sunt boli respiratorii si pot provoca simptome similare. Cu toate acestea, sunt cauzate de diferiti virusi.

Diferenta dintre simptome si ce caracteristici indica gripa poate fi gasita in randurile urmatoare ale acestui articol, in care veti afla o multime de informatii interesante despre aceste boli.

Raceala sau gripa?

Ce ajuta la diferentierea?

Anumite simptome indica gripa sau o raceala. Ambele pot fi determinate medical pe baza istoricului bolii si a unei examinari fizice. Gripa poate fi diferentiata in siguranta de o raceala daca puteti dovedi virusul gripal intr-un test de laborator.

Ce trasaturi pot indica gripa?

Gripa incepe de obicei brusc. De acum inainte, cei afectati se simt imediat bolnavi. O raceala, pe de alta parte are simptomele care cresc treptat.

Cu gripa aveti brusc febra mare. Febra poate dura trei-patru zile. Racelile ruleaza de obicei la temperaturi normale sau doar usor ridicate.

Simptomele gripei sunt pronuntate si afecteaza intregul corp. Apar dureri musculare, dureri articulare si dureri de cap severe. Simptomele de raceala in schimb, sunt de obicei mai usoare si mai putin asociate cu dureri musculare.

Tusea pentru gripa este o tuse uscata, iritabila, fara producerea de mucus si incepe de la inceputul bolii. In cazul racelilor, tusea nu apare pana la continuarea cursului bolii.

Remedii

Atunci cand se confrunta cu gripa si raceala, oamenii merg adesea la medic pentru a fi consultati si pentru a li se prescrie diferite tratamente, care pot consta in siropuri medicinale, pastile, etc.

Alte persoane in schimb, atunci cand se confrunta cu gripa si raceala, aleg sa foloseasca diferite remedii despre care se spune ca sunt deosebit de eficiente. In continuare va prezentam cateva dintre remediile despre care se spune ca sunt deosebit de eficiente pentru tratarea racelii si a gripei.

  1. Echinacea.

Rezultatele cercetarilor in ceea ce priveste administrarea acestui remediu, care arata ca impiedica sau scurteaza racelile sunt amestecate. Unele studii nu arata niciun beneficiu. Alte studii in schimb, arata o oarecare reducere a gravitatii si duratei simptomelor de raceala atunci cand sunt luate in primele etape ale unei raceli. Diferite tipuri de echinacee utilizate in diferite studii pot fi contribuit la rezultatele diferite.

Echinacea pare sa fie deosebit de eficienta daca o luati imediat ce observati simptome de raceala si o continuati timp de sapte pana la 10 zile remediul. Se pare ca este sigura pentru adultii sanatosi, dar poate interactiona cu multe medicamente. Din acest motiv, se recomanda sa consultati medicul inainte de a lua echinacea sau orice alt supliment.

  1. Vitamina C.

Se pare ca, in cea mai mare parte, luand vitamina C nu va ajuta persoana normala sa previna racelile. Cu toate acestea, administrarea de vitamina C inainte de debutul simptomelor de raceala poate reduce durata simptomelor. Vitamina C poate oferi beneficii pentru persoanele cu risc ridicat de raceala din cauza expunerii frecvente.

In ceea ce priveste administrarea dozei zilnice recomandata de vitamina C, aceasta este bine tolerata si are doar beneficii, iar consumatorii nu raporteaza probleme. Pacientii care iau doze foarte mari de vitamina C trebuie sa reduca treptat doza pentru a evita simptomele scorbutului de revenire.

  1. Zinc.

Un studiu care dateaza inca din anul 1984, aratat faptul ca suplimentele de zinc i-au impiedicat pe oameni sa se imbolnaveasca. De atunci, cercetarile au obtinut rezultate mixte despre zinc si raceli.

Unele studii arata ca pastile sau siropul de zinc reduc durata unei raceli cu o zi, in special atunci cand sunt luate in 24 de ore de la primele semne si simptome ale unei raceli.

Zincul are de asemenea efecte secundare potential daunatoare. Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua in considerare utilizarea zincului pentru a preveni sau reduce lungimea racelilor.

  1. Soc

Socul este frecvent utilizat pentru tratarea simptomelor legate de gripa. Se crede ca are proprietati antioxidante si modulatoare de imunitate. Exista dovezi care sugereaza ca socul reduce simptomele gripei. In plus, socul este bine tolerat si exista foarte putine rapoarte despre efecte adverse cu utilizarea.

  1. Sidoidele Pelargonium

Eficacitatea unui preparat lichid de Pelargonium in gestionarea simptomelor de raceala a fost evaluata intr-un studiu bine conceput. Pacientii care au primit Pelargonium au demonstrat o imbunatatire semnificativa a simptomelor de la initial pana la Ziua 5.

In plus, 78,8% dintre pacientii tratati cu Pelargonium au fost considerati „vindecati” dupa 10 zile de terapie, comparativ cu 31,4% dintre cei care au primit placebo.

Autorii au ajuns la concluzia ca aceasta planta vegetala reduce semnificativ durata unei raceli si imbunatateste severitatea simptomelor de raceala.

Dupa cum se poate vedea asadar, atunci cand vine vorba despre gripa si raceala, acestea sunt probleme cu care fiecare dintre noi ne putem confrunta. Din fericire, exista acum atat de multe remedii pe care le putem utiliza, pentru a lupta de la egal la egal cu boala.

0 Shares
You May Also Like