Tot ce trebuie sa stiti despre utilizarea fatetelor dentare

0 Shares
0
0
0

In cazul in care aveti de gand sa optati pentru o imbunatatire a zambetului, cu siguranta este recomandat sa treceti pe la cabinetul medicului dentist, care va poate recomanda cele mai bune solutii, cum ar fi fatetele dentare de exemplu.

Dat fiind faptul ca se folosesc din ce in ce mai mult aceste fatete dentare, in randurile care urmeaza aveti posibilitatea de a descoperi cateva informatii despre acestea, deci cu siguranta trebuie sa cititi pana la final, mai ales daca intentionati sa va modificati aspectul zambetului.

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare sunt utilizate in procedura estetica dentara, si sunt considerate a fi solutia cea mai conservatoare (minimum-invaziva) in ceea ce privest corectarea problemelor inestetice ale dintilor.

Despre aceste fatete dentare trebuie sa aducem in discutie faptul ca sunt perfect compatibile cu smaltul dintelui natural, iar vestea buna este ca se pot fabrica din diferite materiale, cum ar fi de exemplu: ceramica emax, zirconiu sau compozit.

Acesta este un avantaj in conditiile in care fiecare isi poate obtine dintii perfecti cu fatete dentare in functie de buget. Fiecare material dintre cele mentionate anterior poate fi mai scump sau mai putin scump.

Este deosebit de important de adus la cunostinta dvs. faptul ca in comparatie cu albirea dentara, fatetele dentare au puterea de a schimba radical atat culoarea dintelui, dar mai ales forma dintelui si totodata pozitia acestuia, reprezentand, in unele cazuri clinice, cea mai buna alternativa la aparatele dentare.

Pentru mine sunt potrivite fatetele dentare?

Cu siguranta se intreaba fiecare persoana acest lucru, pentru ca doreste sa obtina un zambet cu adevarat perfect si dinti albi si stralucitor in cel mai scurt timp.

Toti cei care au de gand sa opteze pentru fatete dentare ar trebui sa se aseze in fata oglinzii, sa zambeasca si sa se uite cu mare atentie la oglinda. Daca vor fi multumiti de zambetul lor, cel mai probabil nu vor dori sa obtina aceste fatete dentare.

Cele mai multe persoane insa, atunci cand se uita la o astfel de oglinda si zambesc, sunt constiente de faptul ca dantura lor nu arata impecabil, si iau in considerare ideea de a opta pentru fatete dentare in cel mai scur timp.

Pentru persoanele care au dintii din fata (dintii frontali) ciobiti, decolorati, patati, strungati, strambi sau au pur si simplu forme inestetice, cu siguranta solutia cea mai buna este aceea de a opta pentru aplicarea fatetelor dentare.

De ce fatete dentare? Pentru ca acestea le vor oferi zambetul perfect, si reprezinta cu siguranta cea mai buna si cea mai simpla solutie de a recastiga increderea in propriul zambet si in propriul farmec.

Fatetele dentare pot fi aplicate in diferite situatii

In momentul in care vine vorba despre aplicarea fatetelor dentare, este important de adus in discutie faptul ca acestea se pot aplica in diferite situatii cum ar fi modificarile usoare de pozitie a dintilor.

De-asemenea se recomanda aplicarea fatetelor dentare si in cazul in care persoanele care iau aceasta solutie in calcul, se confrunta cu tulburarile de forma sau de volum dentar (adica au dintii nanici sau conici).

Fatetele dentare se pot aplica si in cazul in care cei care doresc un zambet alb si stralucitor, au dintii colorati si patati, iar tratamentele de albire dentara au fost ineficiente. De-asemenea, o persoana poate opta pentru aceste fatete dentare atunci cand doreste inchiderea spatiilor interdentare care au dimensiunile reduse (treme, diastreme).

Chiar si in ceea ce priveste anomaliile de structura ale smaltului dintilor, iar aici ne referim la modificari de forma a arcadelor dentare de gravitatie usoara spre medie sau la distrofii sau dispalzii.

Asadar, acestea sunt situatii in care fatetele dentare reprezinta o optiune interesanta pentru persoanele care isi doresc sa aiba un zambet perfect.

Ce material sa aleg?

Dupa cum am mentionat in randurile anterioare, atunci cand vine vorba despre alegerea fatetelor dentare, acestea pot fi fabricate din diferite materiale. Puteti de exemplu sa va indreptati atentia spre fatete dentare din ceramica sau fatete dentare din compozit.

Sa decideti pe cont propriu care este cea mai buna solutie pentru dvs., cu siguranta este dificil dat fiind faptul ca nu aveti cunostinte despre fatete, si nici despre avantajele fiecarui tip de fatete.

Cu toate acestea, o discutie cu medicul dvs. stomatolog va poate fi de mare ajutor. Puteti sa il intrebati ce va recomanda (in ceea ce priveste calitatea materialului fatetelor). Apoi, puteti intreba si care sunt costurile fatetelor, dar si cum trebuie sa aveti ulterior grija de dantura dvs., din moment ce aveti fatetele dentare aplicate.

Exista asadar multe informatii pe care trebuie sa le acumulati inainte de a opta pentru aplicarea fatetelor dentare. Cea mai simpla si cea mai eficienta solutie este fara doar si poate, aceea de a discuta cu medicul. Recomandarile cu siguranta difera de la o persoana la alta.

0 Shares
You May Also Like