9 avantaje ale jucariilor din lemn pentru copii

0 Shares
0
0
0

Exista ceva unic, incantator si fascinant la jucariile din lemn. Sunt simple, dar versatile si sunt extrem de benefice pentru dezvoltarea cognitiva, sociala si fizica a copiilor. Avantajele dezvoltarii jucariilor din lemn sunt reale.

Jucarii durabile

Jucariile din lemn sunt inca vazute ca instrumente de joc traditionale care pot fi transmise din generatie in generatie. Apelul lor clasic si atributele de invatare de baza le fac atemporale si atragatoare pentru copiii de toate varstele si epocile.

Declanseaza imaginatia

Copiii sunt capabili sa adune blocuri pentru a forma case, sa proiecteze orase intregi, sa creeze povesti complicate si sa plece in aventuri. Jucariile din lemn, cu designul lor simplu, dar versatil, ofera suficient spatiu pentru imaginatia celor mici. Acestia isi imbunatatesc astfel creativitatea si know-how-ul copiilor, consolidandu-si in acelasi timp increderea in sine.

Dezvoltare senzoriala

Ce placere sa manipulezi jucarii copii din lemn. De la simtirea greutatii, a simtirii materialului, a formelor rotunjite sau unghiulare, jucariile din lemn dezvolta conexiuni neurologice complexe in creierul unui copil si le imbunatatesc memoria. Prin explorarea lumii prin atingere, copiii devin priceputi la recunoasterea principalelor elemente si atribute ale lumii: cald sau rece, lipicios sau aspru, umed sau uscat, moale sau rigid.

Anxietate redusa

O jucarie din lemn este foarte linistitoare si nu face doar apel la simtul tactil al copilului. Cercetarile arata ca toti copiii sunt mai confortabili cu jucariile din lemn decat cu orice alt material. Explorarea si jocul cu jucarii fabricate din materiale naturale le permite copiilor sa incetineasca si sa probeze calitatile si posibilitatile de joc.

Dezvoltarea limbajului

Jocul senzorial le permite copiilor sa incerce sa invete noi moduri de a vorbi despre lume. Imbunatatesc dezvoltarea limbajului lor si ii incurajeaza sa comunice eficient cu ceilalti in timpul jocului.

Abilitati motorii fine

Jucariile indispensabile din lemn sunt esentiale pentru dezvoltarea motricitatii fine, adica coordonarea si sincronizarea mainilor si a degetelor cu ochii. Ciupirea, ridicarea si echilibrarea pieselor de jucarie din lemn functioneaza sistemul nervos si dezvolta partile creierului responsabile de dexteritate si coordonare.

Cresterea cognitiva

Jucariile din lemn imbunatatesc dezvoltarea cognitiva a copiilor, imbunatatindu-le procesul de gandire, rationamentul si logica. Apucand si ridicand, stivuind, imbinand si sortand blocuri si jucarii din lemn, copiii invata sa traga concluzii logice si sa inteleaga atributele fizice si regulile de greutate, dinamica, geometrie si volum.

Ecologic si respectuos cu mediul

Astazi, parintilor le pasa de mediu. Ei sunt ingrijorati nu numai de substantele toxice neorganice din jucarii si obiecte de zi cu zi, ci si de efectele lor negative asupra mediului. Lemnul, pe de alta parte, este un material durabil, reciclabil si biodegradabil.

Calitati educationale

Jucariile din lemn sunt realizate in conformitate cu cercetarile si metodologiile legate de invatarea si dezvoltarea copilului, pe baza principiilor dezvoltate de legendarii psihologi ai copiilor, oameni de stiinta si educatori precum Montessori, Steiner si Dewey. Jucariile din lemn sunt concepute pentru a ajuta copiii de la o varsta frageda sa invete forme, dimensiuni, culori, texturi, precum si sa dezvolte gandirea logica, relatiile cauza si efect, abilitatile organizationale, rezolvarea problemelor si luarea deciziilor, printre altele.

0 Shares
You May Also Like