Acneea: de ce doar o vizita la dermatolog te poate ajuta sa scapi de ea?

0 Shares
0
0
0

Acneea afecteaza multi oameni, de toate varstele, din intreaga lume. Severitatea acesteia poate varia in functie de persoana. Deci cand ar trebui sa mergi la un  dermatolog si cand stii ca tratamentele folosite acasa sunt eficiente si te vor ajuta pe termen lung?

Unele tipuri de acnee apar spontan si pot agrava semnificativ starea pielii tale. Este foarte dificil, si uneori chiar imposibil, sa se prevada modul in care aceasta afectiune va evolua la un anumit pacient si sa se determine daca va disparea sau va deveni si mai rea.

Pentru multi oameni, tratamentul topic sau produsele de ingrijire fara reteta sunt suficiente pentru a trata problema. Altii trebuie sa gaseasca solutii suplimentare. Femeile care se confrunta cu acnee persistenta la o varsta inaintata, cunoscuta sub numele de acnee feminina adulta, simt adesea ca au incercat totul si, din pacate, nu functioneaza .

Cu toate acestea, astazi exista solutii care se potrivesc tuturor tipurilor de acnee. Farmacistii, medicii si acei medici dermatologi buni Mures vor incerca cu siguranta sa te ajute sa iti gaseasca cel mai potrivit tratament pentru tine. Cand este cel mai bun moment pentru a consulta un specialist? Merita sa o faci, chiar daca acneea nu este deosebit de persistenta? Ce se va intampla in timpul consultarii? Cum este monitorizat acest tratament?

Tratamentele „clasice” ajuta la acnee usoara pana la moderata, oferind de obicei o imbunatatire rapida si spontana. Acestea pot ajuta pacientii sa-si faca pubertatea mai suportabila si sa evite decolorarea sau cicatricile nedorite .

Acneea: cand ar trebui sa consulti un medic?

Daca suferi de acnee, este evident ca ar trebui sa consulti un specialist. Atat in ​​adolescenta, cat si la varsta adulta, persoanele cu acnee consulta medicii si dermatologii mult mai des decat in ​​trecut. Si nu numai in cazul acneei severe care poate provoca cicatrici. Adesea, un medic, vazand un pacient cu acnee usoara sau moderata, il poate ajuta sa aleaga un tratament care poate preveni agravarea acesteia intr-un stadiu incipient. Asadar, nu ezita sa consulti un dermatolog atunci cand apar primele modificari .

Indiferent de severitatea acneei, daca iti pierzi increderea in sine si incepi sa dezvolti o imagine de sine negativa in cap sau observi dificultati in relatiile cu ceilalti din cauza leziunilor acneice, chiar daca acestea sunt imperfectiuni moderate, ar trebui sa incerci sa consulti un medic dermatolog si sa impartasesti aceste sentimente cu el.

Acneea este uneori responsabila de aparitia depresiei, asa ca merita specificat ​​inca o data: a vedea un dermatolog devreme si a incepe tratamentul impotriva acneei poate preveni recurenta si te poate ajuta sa iti imbunatatesti imaginea de sine. Acest lucru este de o importanta deosebita in special in timpul adolescentei, cand tinerii se simt deosebit de vulnerabili, dar si la varsta adulta, cand vinovatia si stresul nu pot decat sa agraveze problema .

De indata ce acneea incepe sa iti afecteze negativ calitatea vietii, este timpul sa incepi sa iti ingrijesti pielea cu ajutorul profesionistilor si doar un medic dermatolog bun iti poate da cele mai bune sfaturi si  cele mai potrivite tratamente.

0 Shares
You May Also Like