Ai nevoie de ajutor la curățenie în casă? Iată 5 dispozitive care îți vor ușura munca!

0 Shares
0
0
0

Curățenia casei poate fi o sarcină obositoare și uneori, consumatoare de prea mult timp. Deși unele persoane se relaxează făcând curățenie și fac din asta un adevărat ritual, pentru cei mai mulți dintre noi, această activitate este doar ceva ce trebuie făcut regulat și pentru care avem nevoie de tot ajutorul pe care îl putem primi. Din fericire, în ultimii ani au apărut mai multe dispozitive care pot face munca de curățenie mai eficientă și mai ușoară. 

În rândurile ce urmează, îți vom arăta cum, cu ajutorul tehnologiei, poți transforma această sarcină de curățare a întregii case, într-o adevărată plăcere. 

Iată 5 electrocasnice care sunt ideale pentru curățenia casei tale

Aspirator robot

Aspiratoarele robot sunt un gadget foarte util în lupta cu praful și murdăria. Acestea sunt prevăzute cu senzori care le permit să se deplaseze în mod autonom prin casă și să colecteze particulele de praf și murdăria de pe podea. Majoritatea aspiratoarelor robot au și funcția de aspirare a părului de animale și a altor resturi de pe covoare, făcând astfel curățenia mai eficientă și mai rapidă, fără efort din partea ta. Dacă simți că un aspirator robot nu aspiră exact așa cum ți-ai dori tu, poți opta pentru un aspirator vertical. Cel mai popular tip de astfel de dispozitive, pe site-ul celor de la Altex.ro este aspiratorul Dyson, care este foarte popular în toată lumea datorită puterii sale de aspirație și modului ușor de manevrare.

Mașină de spălat vase

Mașinile de spălat vase sunt fără doar și poate, cel mai util electrocasnic din bucătărie, care îți poate ușura considerabil munca de curățare a vaselor. Acestea pot spăla vasele într-un mod eficient și rapid, și în același timp igienizează, eliminând necesitatea spălării manuale și economisind astfel timp și energie. În plus, utilizarea mașinii de spălat vase poate ajuta și la economisirea apei și a detergentului. 

Mopul electric

Mopul electric este un dispozitiv extrem de util pentru curățarea podelelor. Acestea funcționează prin funcția de vibrare a mopului, care ajută la eliminarea murdăriei și a petelor de pe podea. Aceste mopuri sunt, de asemenea, prevăzute cu jeturi de apă și detergent, pentru a curăța podelele cât mai în profunzime. Ele pot fi utilizate pe orice tip de podea și sunt ideale pentru a curăța petele persistente.

Robotul de curățare a ferestrelor

Curățarea ferestrelor poate fi o sarcină dificilă și periculoasă, mai ales dacă locuiești la etajele superioare ale unui bloc. Însă, un robot de curățare a ferestrelor poate face această sarcină mult mai ușoară și mai sigură. Acest dispozitiv se atașează de geam și se mișcă în sus și în jos, pentru a curăța ferestrele în timp record, cu minim de efort din partea ta. De asemenea, ele pot fi controlate prin telecomandă sau prin intermediul smartphone-ului tău.

Dispozitivul de curățare cu aburi

Un dispozitiv de curățare cu aburi poate fi foarte util pentru curățarea suprafețelor dure, cum ar fi plăcile de gresie sau faianță și chiuvetele. Acesta utilizează puterea de curățare a aburului pentru a igieniza suprafețele, eliminând astfel necesitatea utilizării detergentului sau a altor substanțe chimice. De asemenea, aburul poate ajuta la eliminarea bacteriilor și a altor agenți patogeni.

În concluzie, de la mopurile electrice și dispozitivele de curățare cu aburi, până la aspiratoarele portabile și mașinile de spălat cu presiune, există multe opțiuni disponibile care pot ajuta la reducerea timpului și a efortului necesar pentru a curăța diferitele suprafețe din casă. În plus, aceste dispozitive pot ajuta la reducerea utilizării produselor chimice și a consumului de energie, făcându-le și mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Sursa foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like