Airsoft – este o activitate periculoasa?

0 Shares
0
0
0

Atat ca sport, cat si ca distractie, airsoft-ul este o activitate din ce in ce mai populara in tara noastra. Cu ajutorul replicilor de arme, jucatorii impartiti in echipe se intalnesc intr-un loc, adesea in afara orasului, si decid scenariul jocului. Adesea scopul este de a elimina echipa adversa.

In timp ce paintball-ul foloseste mingi de vopsea, replicile de pistoale sau arme  utilizate pentru airsoft folosesc bile de plastic cu diametrul de 6 si 8 mm propulsate de aer comprimat sau gaze. Cu toate acestea, este acest joc o activitate periculoasa?

In acest articol, descopera riscurile asociate acestui joc si regulile de urmat pentru a le evita.

Airsoft este periculos?

  • Riscurile asociate acestui joc

Ca orice activitate sportiva, acest joc implica anumite riscuri, dar nu este semnificativ mai periculos decat orice alt sport.

Practica acestui joc se face foarte des in aer liber. Airsofterii trebuie sa fie foarte atenti la mediul in care opereaza, chiar daca poate fi mai complicat din cauza adrenalinei datorate mizei jocului, a faptului de a urmari si, de asemenea, de a fi urmarit (scenariu de razboi, eliberarea ostaticilor etc.). Poate fi obisnuit ca sa te impiedici sau sa cazi, astfel incat se pot astepta entorse si vanatai.

Forta de propulsie (energia cinetica) a bilelor este reglata si nu poate depasi 2 jouli (vezi  cea mai mare reproducere ), adica forta unui elastic care este intins si eliberat. Dincolo de aceasta, replica este considerata o arma. Primirea unei mingi poate surprinde, dar nu provoaca durere atata timp cat tragatorul este la o distanta suficienta si nu tinteste fata. Bilele uneori pot cauza rani.

  • Un joc foarte supravegheat si reglementat

Detinatorii de  replici  trebuie sa le ascunda. Nu pot fi folosite in public sau in alt scop decat cel al jocului. Intr-adevar, unele reproduceri sunt foarte similare (a se vedea  cele mai bune replici) si ar putea crea cu usurinta panica intr-un loc public.

  • Din motive de securitate, vanzarea acestor replivi este rezervata adultilor.

Nu este posibil sa practici aceasta activitate nicaieri. Sunt planificate locuri specifice, iar airsofterii nu sunt autorizati sa practice activitatea in alta parte decat in ​​aceste locuri. Pentru a procura aceste echipamente necesare acestei activitati, o poti face pe un magazin airsoft specializat in acest tip de produse si care are drept scop asigurarea unor servicii de calitate prin comercializarea unei game de produse atent alese si testate de ei insisi pentru toate categoriile de clienti.

Este obligatorie o anumita protectie a ochilor, cum ar fi ochelarii sau o masca. Alte echipamente sunt recomandate pentru a limita ranile:

  • Incaltaminte de top.
  • Manusi.
  • Haine groase.

De asemenea, este recomandabil sa ai la dispozitie o trusa de prim ajutor in caz de ranire si un telefon mobil pentru a putea apela pentru ajutor.

Cu un pic de bun simt si maturitate, acest joc ramane o activitate sigura, dar nu fara riscuri. Utilizarea acestuia este reglementata, motiv pentru care incepatorii pot avea nevoie sa invete despre replici mai putin puternice si ulterior pot  creste puterea acestora.

0 Shares
You May Also Like