Alegerea celui mai bun scaun auto

0 Shares
0
0
0

Un scaun auto este una dintre cele mai importante achizitii pe care le veti face pentru copilul dvs., asa ca asigurati-va ca va acordati suficient de mult timp pentru a alege care este cea mai potrivita solutie pentru dvs., sau mai simplu spus, care este cel mai potrivit scaun pe care sa il alegeti de pe www.babymatters.ro pentru copilul dvs.

Toate scaunele auto sunt testate si aprobate, dar care este cel mai bun pentru dvs. si pentru circumstantele dvs. specifice?

Acest articol va aduce la cunostinta unele dintre cele mai importante detalii pe care este foarte important sa le cunoasteti atunci cand cautati un scaun auto pentru copii, astfel incat sa va asigurati ca alegeti ceea ce trebuie, si trebuie sa stiti ca nu doar pretul conteaza, desi majoritatea celor care cauta un astfel de scaun, mai intai de toate se uita la pret, si abia apoi tin cont si de celelalte detalii importante.

Haideti asadar sa discutam despre cateva dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tineti cont atunci cand va indreptati atentia spre babymatters.ro, cu scopul de a alege scaunul auto potrivit.

1. Selectati un scaun auto testat si aprobat

Scaunele auto pot fi testate si aprobate in conformitate cu doua reglementari diferite; ECE R44 si UNR 129-Dimensiune. Ca parinte, este important sa alegeti un scaun auto testat conform unuia dintre aceste doua reglementari.

Un scaun auto aprobat conform ECE R44 a fost testat atat intr-o coliziune orientata inainte, cat si in spate, in timp ce un scaun auto aprobat de UNr 129 a fost testat si pentru impactul lateral. Un scaun de siguranta pentru copii aprobat conform UNr 129 a trecut cele mai recente cerinte maxime stabilite.

Este extrem de important sa luati in considerare siguranta in momentul in care alegeti un scaun auto pentru copilul dvs., dat fiind faptul ca desi puteti conduce perfect, este posibil sa fiti implicati intr-un accident de circulatie fara sa fie vina dvs.

2. Asigurati-va ca alegeti scaunul potrivit pentru varsta si inaltimea copilului dumneavoastra

Scaunele auto sunt impartite in trei grupe, astfel ca exista scaune auto pentru bebelusi, scaune auto si scaune elevatoare Highback. Varsta si lungimea copilului dvs. determina in principal ce grup alegeti.

Pasul 1, scaun auto: Acest tip de scaune auto le este destinat nou-nascutilor si bebelusilor care au varsta de pana la aproximativ 12 luni, plus sau minus cateva luni, in functie de inaltime. Ca parinte, trebuie sa treceti la pasul urmator atunci cand punctul superior al capului copilului atinge punctul cel mai inalt punct al scaunului auto si cand bebelusul isi poate tine capul ferm.

Pasul 2, scaun auto: Urmatorul pas este scaunul auto pentru copii. Conform reglementarilor UNr 129, copiii trebuie sa ramana orientati spre spate timp de cel putin 15 luni, dar unii specialisti recomanda cel putin 4 ani, de preferinta mai mult.

Unele scaune din acest grup pot merge inapoi sau orientate inainte, cand va veni momentul. Copilul a depasit scaunul atunci cand punctul de sus al urechilor copilului atinge punctul cel mai inalt al tetierei scaunului auto, la reglarea maxima.

Pasul 3, scaunele de inaltare cu spate inalt: Ultimul pas, grupa a treia, este scaunul cu inaltime Highback. Acesta este scaunul auto pe care copilul dvs. il va folosi pentru cel mai mult timp.

3. Instalare usoara si sigura

Mai intai verificati daca aveti ISOfix in masina. ISOfix sunt inele metalice mici pe spatele scaunului vehiculului pentru a conecta scaunele auto isofix. Utilizarea fixarilor isofix este rapida si convenabila, iar indicatorii clari arata cand scaunul sau baza sunt montate corect, reducand sansa de a face acest lucru incorect.

4. Alegeti un scaun auto potrivit pentru intreaga perioada de utilizare

Asigurati-va ca scaunul auto ii va oferi copilului dvs. cea mai mare siguranta si confort pe toata durata utilizarii. Un scaun auto care creste odata cu copilul in mai multi pasi este cel mai bun. Caracteristicile de cautat includ, spatiu pentru picioare, reglabil pe inaltime, pozitie inclinabila reglabila si protectii adaptive la impact lateral.

5. Protectia impotriva impactului lateral este extrem de importanta

Este foarte important de mentionat faptul ca 25-30% din impacturi sunt impacturi laterale, astfel incat maximizarea protectiei in aceasta zona a scaunului auto este esentiala si acum face parte din noul regulament ONU R129.

6. O multime de spatiu pentru picioare – utilizare mai lunga

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care parintii aleg sa-si intoarca copiii cu fata prea devreme este lipsa spatiului pentru picioare. Un scaun auto care ofera mai mult spatiu pentru picioarele copiilor inseamna ca va fi folosit mai mult timp.

Scaunele auto cu spatiu pentru picioare reglabil economisesc spatiu atunci cand copiii sunt mici si ofera mai mult spatiu pentru picioare cand copilul creste, motiv datorita caruia o multime de parinti isi indreapta atentia spre astfel de scaune auto pentru copii.

0 Shares
You May Also Like