Asemanari si deosebiri intre laptopurile second hand si cele refurbished

0 Shares
0
0
0

Laptopurile sunt echipamentele pe care fiecare dintre noi le putem folosi fie la locul de munca in interes profesional, fie le putem folosi acasa, atat in interes profesional, cat si in interes personal.

Ei bine, persoanele care intentioneaza sa isi cumpere un astfel de echipament pentru acasa, trebuie sa stie ca pe piata se pot gasi atat laptopuri noi, cat si laptopuri second hand, sau laptopuri refurbished.

Despre laptopurile noi nu prea are rost sa discutam in acest articol, pentru ca toata lumea cunoaste faptul ca laptopurile noi sunt acele laptopuri care nu au mai fost folosite niciodata, de catre un utilizator.

In schimb, atunci cand discutam despre celelalte doua categorii de laptopuri, indiferent ca discutam despre un laptop second hand, sau ca discutam despre unul refurbished, aceste categorii de laptopuri au mai fost utilizate si inainte de catre alte persoane.

Referitor la aceste doua categorii de laptopuri, trebuie mentionat faptul ca foarte multa lume a facut la inceput confuzie intre ele, si considera ca de fapt laptopurile refurbished sunt laptopuri second hand.

Ei bine, laptopurile refurbished nu sunt nici pe departe laptopuri second hand, insa da, trebuie sa recunoastem ca si aceste echipamente la fel ca si cele second hand, au mai fost folosite inainte de a fi scoase la vanzare.

Laptopurile refurbished sunt acele laptopuri care au fost folosite de catre persoane fizice sau de catre persoane juridice o perioada nu foarte indelungata de timp, dupa care din diferite motive ele le-au fost retrimise producatorilor.

Odata ce laptopurile au ajuns din nou pe mana producatorilor, acestea au fost testate, au fost supuse unui proces de imbunatatire, iar apoi au fost testate inca odata, inainte de a fi scoase din nou pe piata.

Asadar, tinand cont de faptul ca aceste laptopuri nu au fost folosite foarte mult timp, ba mai mult, au fost retrimise in fabrica unde au fost imbunatatite, putem spune ca ele se comporta cel putin la fel de bine precum laptopurile noi, daca nu chiar mai bine.

In plus, spre deosebire de laptopurile noi, echipamentele refurbished sunt mai ieftine, asa ca pentru cei care isi cumpara un laptop, este mai avantajoasa alegerea unui echipament refurbished, decat alegerea unui echipament nou.

In schimb, in momentul in care discutam despre echipamentele second hand, trebuie precizat faptul ca aceste laptopuri inainte de a fi scoase din nou pe piata, nu au mai trecut pe la producatori, pentru a fi supuse unui proces de imbunatatire.

Cat despre preturile celor doua categorii de laptopuri, putem spune ca ambele categorii de laptopuri au preturi mai mici decat laptopurile noi, insa dintre cele doua categorii, laptopurile second hand sunt mai ieftine decat laptopurile refurbished.

Cat despre calitate, in mod normal laptopurile refurbished sunt mai de calitate decat cele second hand, insa exista si laptopuri second hand care sunt de generatie noua, si care sunt de cea mai buna calitate.

Una peste alta insa, indiferent ca vine vorba despre un laptop second hand sau despre unul refurbished, cu siguranta utilizatorii vor fi multumiti de modul in care vor functiona aceste echipamente.

0 Shares
You May Also Like
Ce este CRM?

Ce este CRM?

Managementul relatiilor cu clientii (CRM) este o tehnologie care este necesara pentru gestionarea tuturor relatiilor si interactiunilor companiei…