Ce este blockchain-ul? Descrierea tehnologiei blockchain.

0 Shares
0
0
0

Registrul distribuit este o înregistrare imuabilă și permanentă, cu o secvență cronologică marcată de timp a intrărilor de jurnal tranzacțional pe blockchain.

Într-un mediu tradițional de baze de date, tabelele bazelor de date ar fi alcătuite din mai multe blocuri fizice de octeți care au fost actualizate pe o perioadă de timp, cu o înregistrare pe bloc de baze de date.

Deoarece datele sunt actualizate în timpul înregistrării, intrarea nu se modifică. Pe măsură ce se actualizează mereu, intrarea nu poate fi modificată, ceea ce face ca blockchainul să fie diferit.

Ceea ce face blockchain unic este că intrarea în baza de date nu este neapărat „unul și același” octet.

Acum este posibil ca modificările pe care le faceți în baza de date să poată fi văzute de altcineva din lume fără ca această persoană să aibă cunoștință despre înregistrările dvs., iar modificările să fie înregistrate imediat pentru a crea o intrare blockchain complet modificată.

Pentru ca baza de date să mențină o înregistrare a tuturor modificărilor, blockchain-ul ar trebui să actualizeze înregistrările în mod continuu, fiecare tranzacție asigurându-se că a fost ultima tranzacție care a afectat o anumită înregistrare.

Blockchain-ul necesită un sistem distribuit de mai multe noduri ca rețea pentru a menține baza de date distribuită. Nu există cerințe hardware specifice pentru realizarea blockchain-ului, în afară de necesitatea de a avea unul sau mai multe noduri software care sunt actualizate cu blockchain-ul.

Blockchain-ul necesită un sistem distribuit de mai multe noduri ca rețea

Nucleul tehnologiei blockchain este tehnologia care creează intrările de jurnal. Aceste intrări de jurnal creează un registru digital care poate fi utilizat pentru a urmări și verifica tranzacțiile în orice moment în viitor.

Acesta este unul dintre motivele cheie pentru care blockchain-ul este văzut ca o tehnologie revoluționară care schimbă modul în care vom privi valoarea, mai ales atunci când este utilizat în lanțurile de aprovizionare.

În lanțurile de aprovizionare, provocarea principală este identificarea locului în care există produsul, având apoi un mijloc de a dovedi autenticitatea.

Ce este blockchain: exemple și utilizări ale tehnologiei blockchain

Blockchain-ul descrie un registru electronic descentralizat, criptat, permanent,  utilizat pentru înregistrarea tranzacțiilor digitale. Conține intrări de registru care reprezintă tranzacții digitale, locațiile acestora și metadate.

Aceste înregistrări sunt permanente prin consens (consensul este acela că înregistrările de pe lanț sunt permanente și nu pot fi editate). Toate înregistrările sunt legate de înregistrări cu lanțuri de hash stocate în registru.

Întrucât înregistrările sunt stocate într-o bază de date descentralizată, cum ar fi blockchain-ul, tranzacțiile care implică blockchain sunt descentralizate, deoarece consensul nu depinde de nicio autoritate centrală, cum ar fi un guvern sau o companie.

Fiecare înregistrare de pe registrul distribuit poate fi verificată în timp real de oricine. Înregistrările sunt imuabile și nu pot fi modificate fără acordul participanților la blockchain.

Cazul principal de utilizare pentru blockchain este în gestionarea criptomonedei. Bitcoin a fost prima monedă digitală descentralizată care a folosit blockchain-ul.

De fapt, ce fac criptomonedele precum Bitcoin și Ethereum, diferit?

Spre deosebire de serviciile bancare tradiționale, de exemplu, criptomoneda este descentralizată și nu implică oameni de mijloc. Nicio bancă sau autoritate centrală nu vă poate manipula masa monetară, deoarece este distribuită în întreaga lume.

Banii sunt depozitați în conturi private și independente care nu sunt controlate de nicio terță parte și sunt deținute de persoana care le-a creat. Conceptul de încredere nu este un principiu fundamental în criptomonede precum bitcoin și ethereum. Aveți acces la bani, pe care numai dvs. îi puteți accesa.

Conceptul face ca tranzacțiile de pe blockchain să fie descentralizate și sigure. Datorită tehnologiei blockchain, tranzacțiile sunt sigure și pot fi finalizate fără interferențe terțe.

În ceea ce privește blockchain-ul, criptomonedele sunt la fel ca monedele digitale precum bitcoin și numerar: permit un transfer de valoare, similar cu un cec, transfer de bani sau orice alt tip de transfer de bani.

Tehnologia blockchain permite păstrarea transparentă și de încredere a înregistrărilor prin criptografie și consens blockchain. Tehnologia Blockchain își propune să ofere o rețea publică sigură și permanentă de stocare a datelor pentru fiecare tranzacție pe internet.

Ethereum este primul blockchain, care a fost introdus de Vitalik Buterin în ultimul an ca o modalitate de a construi un registru digital peer-to-peer bazat pe protocolul Ethereum. Ethereum este conceput pentru a facilita contractele inteligente pe blockchain și este o platformă globală distribuită, rapidă și automatizată.

Ethereum este o platformă descentralizată pentru aplicații. Acesta este un rezultat al tehnologiei blockchain Ethereum (Protocolul Ethereum, contractele inteligente, dapps și așa-numitele dapplets), permițând tranzacții între părți.

Ethereum este open-source și nu numai că poate fi copiat, dar poate fi chiar îmbunătățit de către oricine in mod absolut gratuit. Ethereum este prima platformă blockchain care a câștigat o atenție largă din partea investitorilor, antreprenorilor și dezvoltatorilor din întreaga lume.

De ce este blockchain-ul o problemă pentru mine?

Majoritatea proiectelor și jetoanelor ICO, cum ar fi IOTA, NEO sau EOS, creează o problemă de încredere prin promisiunea de a rezolva o problemă foarte specifică și, astfel, lasă o sumă imensă de bani. Acest lucru se datorează faptului că ICO-urile și jetoanele promit cele mai atractive profituri pentru creatori.

Dar această promisiune nu se împlinește niciodată. Proiectele ICO creează multă valoare atâta timp cât rezolvă problema încrederii, care este preocuparea principală și centrală pentru toți investitorii.

Nu este doar promisiunea. Proiectele nu funcționează în timp ce încearcă să atragă atenția investitorilor rezolvând problema încrederii. Acesta este motivul pentru care companiile sunt nevoite să investească în proiecte cu cele mai înalte și mai bune promisiuni de încredere: eGld, Ethereum, IOTA, NEO și EOS.

Trebuie specificat ca toate operatiunile in blockchain, tranzactii, plati vor fi facute de pe telefonul dumneavoastra mobil. De aceea trebuie precizat ca device-ul mobil devine extrem de important pentru oricine, trebuie protejat si updatat tot timpul. Puteti incepe prin achizitia unei huse de telefon de calitate, o folie protectoare si eventual instalarea unui program de Securitate.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…