Avantajele motocultoarelor hobby

0 Shares
0
0
0

Stim cu totii despre legume ca au valori nutritive impresionante, si ca trebuie sa le includem in dieta, dar oare este rentabil sa le cumparam?

Ei bine, cei care locuiesc la bloc cu siguranta nu au ce face pentru ca trebuie sa le cumpere daca doresc sa le includa in dieta. Cei care locuiesc insa la casa si care au o gradina la dispozitie, au posibilitatea de a cultiva legumele preferate in propria gradina.

Este mult mai indicat sa cultivi legume in propria gradina (chiar daca este necesar sa iti faci timp pentru munca agricola), decat sa le cumperi. Stim cu totii ca majoritatea legumelor din supermarketurile romanesti sunt aduse de prin diferite tari.

Este mult mai indicat sa cultivi si sa mananci rosii si castraveti din propria gradina, decat importate din tari precum Grecia, Turcia sau Polonia pentru a da doar cateva exemple de tari de unde sunt importate legumele in tara noastra.

Cand cultivi pe cont propriu legume pentru propriul consum, stii cand le-ai plantat, stii cand sa le culegi, stii ce ingrasaminte le-ai oferit. In plus, ai si acea satisfactie in suflet ca mananci legumele pe care le-ai cultivat personal.

Probabil te sperie insa gandul sa te ocupi de agricultura chiar si pentru propriul consum, mai ales in cazul in care nu ai experienta in acest domeniu de activitate, dar cu siguranta nu ai de ce sa iti faci griji.

Agricultura nu mai este cum era candva. Nu mai trebuie sa depui foarte multa munca fizica in aceasta activitate. Pentru o gradina de exemplu poti alege sa folosesti un motocultor hobby, care iti va fi deosebit de util.

Motocultorul este acel utilaj care are in dotare un set de cutite/lame care au rolul de a taia si de a marunti pamantul foarte bine la adancime. In acest fel este stimulat drejanul. Dupa ce vei trece cu motocultorul peste terenul pe care ai de gand sa cultivi legumele preferate, solul va fi mai bine drenat, mai nivelat si mai bine pregatit pentru culturile viitoare.

Exista pe piata o multime de modele de motocultoare, insa cu siguranta cu un motocultor hobby iti vei putea face treaba fara probleme, iar in continuare vei afla mai multe detalii.

Iti poti indrepta atentia spre un motocultor Rabota K7 90q cu motor de 7 CP pe benzina (motorul este euro 5), care poate face fata utilizarii in conditii dificile chiar si la nivel intensiv. Un asemenea echipament poate fi accesorizat cu plug, remorca, presa de balotat si alte accesorii.

Un motocultor hobby precum acest model de motocultor Rabota, este mai mult decat suficient pentru a putea sa lucrezi o gradina sau o suprafata de teren nu foarte mare (cu acest utilaj poti lucra terenurile chiar si de peste 8000 de metri patrati). Un asemenea utilaj este suficient de puternic si de fiabil incat sa iti permita sa iti desfasori asadar activitatea.

Motocultoarele hobby sunt ideale pentru gradina. Pentru a cultiva legume pentru propriul consum, nu merita sa investesti banii intr-un utilaj profesional de 13 CP, care poate fi destinat utilizarii pe suprafete de peste 10 – 12.000 de metri patrati.

In plus, motocultoarele hobby au dimensiuni reduse, ceea ce inseamna ca pot fi depozitate cu usurinta in gospodarie. Il poti depozita intr-un colt in garaj de exemplu sau intr-o alta anexa a locuintei unde ai de-asemenea depozitate diferite scule si unelte.

Nu in ultimul rand, trebuie facuta precizarea ca datorita dimensiunilor reduse, un asemenea utilaj este usor de manevrat. In plus, nu trebuie sa ai experienta si nici cunostinte tehnice avansate pentru a putea sa-ti lucrezi gradina cu un asemenea utilaj hobby de la Rabota.

0 Shares
You May Also Like