Care sunt beneficiile cresterii propriilor alimente?

0 Shares
0
0
0

Unele dintre beneficiile pe care ni le ofera cresterea propriei noastre alimente:

Astazi, suntem bombardati in mod constant cu informatii despre pesticidele folosite pentru cultivarea fructelor si legumelor si impactul negativ pe care acestea il au asupra sanatatii noastre. In acelasi timp, supermarketurile promoveaza pe scara larga alimente ecologice, dar, dupa cum stiti, acestea sunt destul de scumpe.

Practic, sanatatea  vine in detrimentul unui portofel gol. Daca aveti o curte frumoasa, trebuie sa fi luat in considerare cultivarea propriilor legume. Daca inca va intrebati daca cultivati legume ecologice, aflati mai multe despre beneficiile pe care le veti obtine.

Regal Fermierul este locul din care poti cumpara tot ce ai nevoie pentru cultivarea plantelor.

Aspectul de sanatate: Cand va cultivati propriile legume, utilizarea pesticidelor este in afara intrebarii. Ei bine, productia sa nu poate fi la fel de ostentativa ca legumele din magazinul alimentar, dar cel putin, va fi sigur ca ce se va manca este sanatos. La urma urmei, vreti tot ce este mai bun pentru dv si familie, iar legumele sanatoase, nutritionale sunt un mare plus fata de meniu.

Veti economisi bani, nu putem uita sa mentionam faptul ca cultivarea legumelor va va economisi o multime de bani. Nu va trebui sa se investeasca foarte mult in pregatirea gradinii si cumpararea de seminte. Cu toate acestea, atunci cand se fac socoteli, veti vedea ca suma de investitia dumneavoastra este egal cu costul de mai multe kilograme de legume ecologice.

Aveti grija de culturi: Multi oameni doresc sa-si creasca fructele si legumele, dar recunosc ca nu au abilitatile necesare pentru a obtine o recolta bogata si sanatoasa. Nu trebuie sa stapanesti un set complicat de abilitati pentru a creste legume. Totusi, ar fi bine sa cereti sfaturi profesionale.

Daca utilizati servicii profesionale de cosit gazonul sau de cosit gazon, nu ezitati sa cereti gradinarilor recomandari cu privire la urmatoarea vizita. Una dintre cele mai importante intrebari pe care trebuie sa ti le pui este cum sa-ti protejezi culturile impotriva daunatorilor obisnuiti fara a folosi detergenti periculosi.

Implica intreaga familie:

Cultivarea legumelor poate fi o activitate distractiva pentru intreaga familie. Daca sunteti in cautarea unei modalitati creative de a-i determina pe copii sa nu se mai uite la smartphone-urile lor, rugati-i sa va ajute in gradina. Cercetarile sugereaza ca astfel de activitati intaresc uniunea parinte-copil si ii invata sa fie responsabili fata de o alta creatura vie.

 Prin urmare, daca nu doriti sa le luati copiilor  un animal de companie, le puteti atribui o sarcina de gradinarit. Spuneti-le cat de des ar trebui sa uda legumele. Invatati-i cum sa protejeze culturile impotriva buruienilor si daunatorilor. Cel mai bun in asta, primeste un premiu.

Ar fi o exagerare sa spunem ca putem avea recolte mari fara a depune timp si efort. De fapt, multi gradinari petrec cel putin cateva ore pe saptamana ingrijindu-si plantele. Desigur, puteti aranja intotdeauna gradinari profesionisti pentru a avea grija de legumele dvs. Asta inseamna ca ar trebui sa cheltuiti putini bani in plus pe serviciile lor, dar majoritatea oamenilor spun ca investitia este justificata, iar avantajele cultivarii legumelor lor ecologice depasesc dezavantajele.

De ce sa folosesti folii pentru solar?

Foliile pentru solar reprezinta o tehnologie inovatoare si eficienta pentru cultivarea plantelor intr-un mediu protejat. Acestea sunt membrane din plastic transparent sau semitransparent, utilizate pentru acoperirea structurilor de protectie, cum ar fi serele sau solariile. In acest eseu, vom explora beneficiile foliilor pentru solar, importanta lor in cresterea plantelor si modul in care acestea contribuie la asigurarea unei productii sustenabile si consistente de verdeturi.

Captarea energiei solare

Una dintre cele mai mari avantaje ale foliilor pentru solar este capacitatea lor de a captura energia solara. Foliile transparente permit trecerea luminii solare in interiorul structurii, asigurand o iluminare adecvata pentru plantele cultivate. Acest aspect este esential pentru procesul de fotosinteza, in care plantele transforma energia solara in energie chimica si produc oxigen si zahar. Astfel, foliile pentru solar asigura o sursa constanta de lumina naturala, sustinand cresterea sanatoasa a plantelor.

 Protectie impotriva conditiilor meteo nefavorabile

Foliile pentru solar actioneaza ca o bariera de protectie impotriva conditiilor meteo nefavorabile, cum ar fi vantul, ploaia excesiva sau temperaturile scazute. Acestea reduc pierderile de caldura, mentinand o temperatura mai constanta in interiorul structurii. De asemenea, protejeaza plantele de ploi abundente, furtuni sau grindina, prevenind deteriorarea si promovand o crestere sanatoasa. Folosirea foliilor pentru solar permite cultivarea plantelor pe tot parcursul anului, indiferent de sezonul sau de conditiile meteorologice exterioare.

Controlul climatic si crearea unui mediu propice

Foliile pentru solar permit controlul climatic in interiorul structurii, oferind posibilitatea de a ajusta umiditatea, temperatura si circulatia aerului. Aceasta este realizata prin deschideri si sisteme de ventilatie adecvate, care permit reglarea fluxului de aer si eliminarea excesului de caldura si umiditate. Prin crearea unui mediu propice, foliile pentru solar faciliteaza dezvoltarea optima a plantelor, reducand riscul de boli, infectii fungice sau atacuri de daunatori.

0 Shares
You May Also Like