Avantajele unui suport pentru picioare la scaunele directoriale

0 Shares
0
0
0

Un angajat de birou isi petrece o mare parte a zilei asezat pe scaun si, in timp ce luarea unor pauze frecvente ajuta la minimizarea impactului de a ramane asezat toata ziua, este la fel de important sa ai un scaun de birou ergonomic si corect ajustat pentru toate orele petrecute jos.

Pentru cei care stau pe scaune de birou incomode sau necorespunzatoare, efectele pe termen scurt si lung ale acestora pot avea un efect grav si pot duce la tulburari musculo-scheletice (MSD). Dar exista vesti bune pentru companiile ale caror medii de lucru nu au practici ergonomice solide: imbunatatirile sunt adesea usoare, relativ ieftine si cu siguranta vor da roade pe termen lung.

Toti cei care isi incruciseaza picioarele, se aseaza la capatul scaunelor si/sau sunt scunzi ar trebui sa aiba un suport pentru picioare. De ce? Pentru ca a nu avea picioarele ancorate ferm in pamant iti deterioreaza postura si, prin urmare, sanatatea. Pentru a te convinge,  descopera avantajele utilizarii la birou a unui scaun directorial cu suport pentru picioare.

Suportul de picioare previne durerile de spate

Statul timp de ore lungi intr-un scaun duce adesea la o postura proasta (indoit de spate, umeri indoiti, mainile asezate in fata corpului, unghiul defect al coatelor si/sau incheieturilor, etc.).

Cu toate acestea, o postura slaba duce la presiune inutila asupra coloanei vertebrale. Acest lucru provoaca dureri de spate, dar si dureri cronice de spate. Folosirea unui suport pentru picioare la un scaun directorial iti permite sa iti mentii spatele drept si astfel sa eviti aceste probleme.

Suportul pentru picioare amelioreaza picioarele grele

Durere, senzatie de picioare grele, compresii in spatele coapselor si in golul genunchilor, aceste probleme de sanatate sunt foarte frecvente si apar doar stand asezat cateva ore. Pentru a corecta aceste probleme, este necesar sa mentii genunchii putin mai sus decat soldurile si sa ai picioarele ferm ancorate de pamant.

Pentru persoanele care nu ating pamantul din diverse motive, suportul pentru picioare cu inaltimea de 4-15 centimetri este o usurare. Acesta este cazul unui  scaun directorial cu suport pentru picioare, care pe langa faptul ca ofera mai multe inaltimi se adapteaza diferitelor tipuri de corp.

Suportul de picioare imbunatateste circulatia sangelui

Deoarece picioarele tale nu ating pamantul si coapsele tale sunt singurele care iti sustin greutatea, are loc o scadere a circulatiei sangelui. Se formeaza astfel cheaguri de sange si vene varicoase la persoanele sensibile sau foarte expuse la aceasta problema.

Circulatia slaba a sangelui duce, de asemenea, la oboseala mare si muschi mai slabi. Pastrarea picioarelor pe un suport de picioare, care se inclina in mod ideal intre 0° si 15°, ajuta la mentinerea fluxului normal de sange.

Prin urmare, suportul pentru picioare este un element esential pentru a asigura o postura buna si, prin urmare, conditii bune de lucru. Un scaun directorial ergonomic cu suport de picioare permite utilizatorului sa-si regleze scaunul pentru activitati la biroul lui, permitand o accesibilitate mai buna in general in jurul mesei de lucru.

0 Shares
You May Also Like