Beneficiile artei pentru copii

0 Shares
0
0
0

Copiii iubesc arta! Indiferent daca devin murdari de vopsele pe degete, deseneaza cu creta pe table de desenat sau pe trotuar; ori ca realizeaza un colaj colorat in cartea de colorat, nu exista nimic care sa faca copiii mai fericiti decat sa-si creeze propria lor arta.

Beneficiile artei pentru copii merg dincolo de distractie. Studiile au aratat ca procesul de creare a artei ajuta la sustinerea copiilor mici in aproape toate domeniile de dezvoltare a acestora!

Iata cateva avantaje incredibile pentru a lasa copilul sa imbratiseze artistul sau interior:

  1. Creeaza abilitati si imbunatateste rezultatele academice

Efectuarea de opere de arta poate imbunatati drastic abilitatile motorii fine ale copilului dumneavoastra si va spori abilitatile lor de rezolvare a problemelor creative.

Activitatile precum lucrul manual cu hartie creponata si glasata, cu lipici si sclipici sau desenarea pot ajuta copiii sa dezvolte o mai buna coordonare si dexteritate, in timp ce plastelina de exemplu, este renumita datorita faptului ca poate imbunatati abilitatile vizual-spatiale.

De-a lungul timpului, studiile au aratat ca construirea acestor abilitati se traduce in rezultate academice mai bune pentru copiii din alte discipline, inclusiv scris, alfabetizare, matematica si stiinta.

De fapt, un raport al americanilor pentru arte a ajuns la concluzia ca copiii care se angajeaza in mod regulat in activitati artistice sunt de patru ori mai susceptibili de a fi recunoscuti pentru realizari academice!

  1. O voce dincolo de cuvinte

Copiii folosesc adesea arta pentru ai ajuta sa-si proceseze experientele si sa faca fata emotiilor coplesitoare. Arta ofera copiilor contributia senzoriala critica si poate ajuta copiii sa-si exprime sentimentele intr-un mod multidimensional, chiar daca le lipseste vocabularul pentru a-si descrie sentimentele cu cuvinte.

Chiar daca acestia nu sunt cei care creeaza arta, pur si simplu faptul ca petrec timp in jurul artei, le poate oferi copiilor suficiente contributii senzoriale pentru a-si da startul imaginatiei si a-si angaja curiozitatea.

  1. Incurajeaza inovarea

Arta incurajeaza creativitatea si gandirea imaginativa, doua abilitati care sunt din ce in ce mai legate de succesul profesional pe termen lung. Arta forteaza copiii sa se angajeze in gandirea din cutie si ii poate ajuta sa isi perfectioneze abilitatile de rezolvare a problemelor creative. P

otrivit Fundatiei Internationale pentru Arta a Copilului, “Cercetarea indica faptul ca un copil care este expus artei dobandeste o capacitate speciala de a gandi creativ, de a fi original, de a descoperi, de a inova si de a crea proprietati intelectuale-atribute cheie pentru succesul individual si prosperitatea sociala in secolul douazeci si unu.”

  1. Imbunatateste increderea si stima de sine

Decide ce fel de materiale vor folosi mei mici pentru ca acestea sunt unele dintre primele oportunitati pentru ca copiii mici sa-si exercite autonomia si sa ia decizii pentru ei insisi. Facand propriile alegeri independente pentru a exprima ceea ce gandesc si ce simt, copiii construiesc increderea in ei insisi si in abilitatile lor si invata sa se simta mai confortabil, exprimandu-si sentimentele.

  1. Faciliteaza relatiile

Arta poate facilita comunicarea si legatura dintre copii, chiar daca nu se cunosc sau nu impartasesc multe interese comune. Crearea artei in setari de grupuri mici incurajeaza comportamentul de cooperare la copii, oferindu-le oportunitati de a practica abilitati sociale esentiale cum ar fi impartasirea, schimbarea si colaborarea.

Arta nu este doar o activitate distractiva pentru copii, insa cu siguranta ea poate fi un instrument important de dezvoltare pentru cei mici.

Asadar, vazand toate aceste beneficii pe care arta le poate oferi celor mici, este indicat ca parintii sa isi stimuleze intr-un oarecare fel copiii sa isi indrepte atentia spre arta. Tocmai de aceea, ar fi indicat ca acestia sa le ofere celor mici table de desenat si table de scris, dar si creta, pentru a desena. Acesta poate fi punctul de pornire pentru viitorii mari artisti.

Tablita de lemn pentru scris si desenat cu 2 fete cu suport 47cm x 40cm x 90cm poate fi ideala pentru cei mici care sunt pasionati de desenul cu creta.  Aceasta tabla poate fi amplasata in camera copilului, in salile de clasa si chiar in birou. Accesoriile includ creta pentru scris (2 bucati) si un burete pentru sters tabla.

Tablita de lemn mare colorata cu suport si accesorii 65,5cm x 48cm x 95,5cm poate reprezenta de-asemenea o optiune ideala pentru parintii care doresc sa le ofere celor mici posibilitatea de a-si dezvolta imaginatia, si de a desena cu creta.

Aceasta tablita este ideala pentru copii carora le place sa deseneze pe pereti sau pentru cei care sunt doritori sa scrie cu creta. Tabla vine la pachet cu accesorii precum creta pentru scris si un burete pentru sters tabla, si se poate amplasa in camera copilului, in salile de clasa si chiar in birou.

0 Shares
You May Also Like