Bicicleta pentru copil – la ce sa fii atent cand o cumperi

0 Shares
0
0
0

Dupa ce copilul incepe sa mearga singur, deja ca parinte trebuie sa te orientezi dupa echipamente sportive prin care sa nasti in el dorinta de miscare. Mai ales ca suntem in plina vara trebuie sa ai in vedere asta, pentru ca este anotimpul ideal ca acesta sa prinda drag fata de sport si fata de ceea ce reprezinta acesta, importanta pe care o are vizavi de o sanatate de fier.

Fara nicio indoiala bicicleta este un echipament de care orice copil ar trebui sa aiba parte. Este preferata pentru ca cel mic invata sa isi mentina stabilitatea, dar totodata il ajuta sa isi dezvolte atentia, simtul responsabilitatii printre altele. Intrebarea pe care cu siguranta ti-ai adresat-o deja este legata de cum poti sa stii ca ai optat pentru modelul de bicicleta potrivit copilului tau.

Prima bicicleta si cum se presupune ca ar trebui sa fie aceasta

De obicei dupa varsta de 3 ani copiii ar trebui sa primeasca prima bicicleta. Nu este o regula care sa spuna asta, in cazul celor ce se dezvolta mai repede putand fi folosita si mai repede. Este in orice caz si cea care va prezenta roti ajutatoare, respectiv care nu va prezenta pedale, dupa caz.

Ar fi de preferat modelele din urma pentru ca sunt o recomandare si din partea expertilor. Cica acestea favorizeaza invatarea echilibrului pe 2 roti mult mai eficient. Copilul va reusi ulterior sa faca trecerea la bicicleta cu pedale fara prea mult efort.

Varietatea de biciclete copii si alegerea potrivita

Avand in vedere varietatea de biciclete copii existenta, ca parinte iti va fi destul de dificil sa alegi cele 2 -3 modele pe care le vei avea de cumparat per total. Cu cat creste copilul, cu atat va trebui sa ai in vedere nevoia acestuia de a pedala o bicicleta mai mare.

In general bicicletele sunt standardizate dupa dimensiuni exacte, iar in cazul copiilor, diametrul rotilor va fi masurat in inch. Trebuie sa te uiti in descrierea produsului de care esti interesat pentru a determina daca ai ales sau nu bicicleta potrivita. Gasesti in mediul online o delimitare exacta a bicicletelor si dimensiunilor rotilor, in functie de varsta copilului.

In general, pe langa aceste aspecte, trebuie sa te asiguri ca ii iei un model de calitate, care o sa ii ofere acestuia stabilitate sporita – mai ales daca este vorba despre prima lui bicicleta. De asemenea, te intereseaza ca aceasta sa ii ofere siguranta deplina.

Dicteaza aceste doua aspecte in principal materialele utilizate in fabricarea articolului. Pentru ca nu o sa te pui acum sa analizezi componentele bicicletei si a materialelor, ai putea sa te orientezi in alegere dupa numele producatorului. Pana acum s-au cam ales cei apreciati de cei care fac chinezarii.

Nu te uita in primul si primul rand la pret pentru ca acesta este un factor relevant numai in masura in care ar trebui sa dicteze calitatea. In orice caz, recomandarea mea este sa ai in vedere un magazin de incredere, care e specializat in articole sportive pentru copii, pe langa altele. Babytrend.ro iti sta la dispozitie in acest sens cu solutii variate, la preturi echitabile.

0 Shares
You May Also Like