Cand este nevoie de un nou scaun de birou?

0 Shares
0
0
0

Gasirea celor mai bune scaune de birou care se incadreaza in bugetul afacerii dvs. reprezinta o investitie in sanatatea si productivitatea angajatilor dumneavoastra. Exista unele detalii foarte importante pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand cautati scaune pentru birou, iar in randurile care urmeaza veti afla despre ce este vorba.

Scaune de birou bune au spatele complet

Scaunele de birou sunt esentiale pentru productivitate si reducerea orelor pierdute din cauza vatamarilor. Scaunele de birou ar trebui sa fie confortabile si sa aiba spatele complet. Acestea ar trebui sa ofere o multitudine de pozitii reglabile, inclusiv suport lombar, inaltime si setari inclinate. Acestea sunt cateva caracteristici de cautat atunci cand doriti sa cumparati scaune directoriale.

Cele mai bune scaune de birou au scaune in cascada

Scaunul trebuie sa fie conturat pentru a permite distribuirea uniforma a greutatii si ar trebui sa fie confortabil. Marginea suportului scaunului trebuie sa fie moale si conturata, astfel incat sa nu poata provoca compresia coapselor si feselor. Partea din spate a scaunului trebuie sa ofere un suport confortabil.

Imbinarile dvs. trebuie sa fie confortabile la unghiuri de 90 de grade

Semnele comune ca un scaun de birou nu este potrivit pentru tine este daca unghiurile soldurilor, genunchilor si gleznelor nu sunt confortabile la 90 de grade. Daca soldurile nu sunt la un unghi de 90 de grade, atunci scaunul este prea inalt sau prea scurt pentru tine. Acelasi lucru este valabil si pentru genunchi si glezne. In mod ideal, toate articulatiile ar trebui sa ramana la 90 de grade.

Tapiteria respirabila  este mai buna

Tapiteria unui scaun de birou trebuie sa fie confortabila la atingere daca veti sta pe ea toata ziua. Nu doriti sa fie abraziva, sau sa fie dintr-un material care poate provoca supraincalzirea corpului vostru.

Reglarea scaunului de birou nu ar trebui sa necesite instrumente

Recunoscand importanta scaunelor de birou reglabile pentru sanatatea angajatilor, va recomandam ca scaunele sa fie usor reglabile fara un instrument. Nu-ti fie frica sa ceri o demonstratie sau sa incerci sa-ti reglezi un scaun pentru tine inainte de a cumpara.

Acestea sunt cateva caracteristici care trebuiesc urmarite cand trebuie ales un nou scaun de birou. Dar, de unde stiti cand aveti nevoie de un nou scaun? Iata cateva semne ca este necesara inlocuirea scaunului vechi, cu un scaun ergonomic nou.

Daca un scaun pare uzat, acesta este uzat

Daca scaunul de birou arata dezordonat, aveti grija. Postura scaunului dvs. va avea un impact direct asupra voastra. Indicatorii ca puteti avea nevoie de un scaun nou sau diferit includ: daune fizice la scaun, materiale uzate, probleme in curs de desfasurare cu postura adecvata si plangeri de durere fizica.

Daca scaunul dvs. de birou nu faciliteaza o buna pozitie

Potrivit Asociatiei Americane de Chiropractica, o postura buna de sedere include:

  • Pastrarea picioarelor pe podea sau pe un suport pentru picioare, daca acestea nu ating podeaua.
  • Pastrand un mic decalaj intre spatele genunchilor si partea din fata a scaunului.
  • Genunchii sunt la nivelul sau sub nivelul soldurilor.
  • Reglarea spatarului scaunului dvs. pentru a sprijini partea inferioara si mijlocul spatelui.
  • Evitarea sederii in aceeasi pozitie pentru perioade lungi de timp.

Scaunul tau de birou ofera un suport putin lombar

Daca spatarul scaunului de birou nu ofera un suport lombar bun sau ii lipseste deloc spatele, atunci este timpul sa fie inlocuit cu un alt scaun.

Daca scaunul nu a fost schimbat de cativa ani

In cazul in care scaunul nu a fost schimbat de cativa ani, ar cam trebui sa luati in considerare schimbarea acestuia. Conform specialistilor, cel tarziu la 5 ani, se impune schimbarea scaunului de birou.

0 Shares
You May Also Like