Cand trebuie sa curatam fosa septica?

0 Shares
0
0
0

Acest articol va poate da o idee despre cat de des trebuie sa va curatati fosa septica, aplicand un program ce tine cont de marimea tancului septic (rezervorului) si de nivelul de folosire al acestuia.

Incercam aici sa va explicam cum functioneaza sistemele septice.
Cele mai bune servicii de vidanjare si desfundare efectuate de profesionisti, poti gasi numai pe Aqua Activ Services!

Trebuie sa tineti cont de faptul ca aceasta curatare se face cel mai bine dupa un anumit program ce va va arata cand sa pompati afara, continutul tancului septic.

Exista cateva metode ce va pot ajuta sa determinati cand anume trebuie facut acest lucru: prin masuratorile tancului, prin programul periodic de curatare sau folosindu-se un tank monitor electronic.

Greseli comune la curatarea foselor septice.

1.    Omiterea pomparii frecvente din tancul septic, poate duce la necesitatea unor reparatii destul de costisitoare.
2.    Pe de alta parte, curatarea tancului septic foarte frecvent, este doar o pierdere de timp si de resurse (deci si de bani).

Unii contractori ce va pompeaza fosa septica si unii “experti” au anumite reguli fixe ce servesc de obicei propriile lor interese, asa cum ar fi regula “pompeaza-ti fosa septica in fiecare an” sau “pompeaza-ti tancului septic din 2 in 2 ani” sau si mai drastic, “pompeaza-ti tancul septic dupa cateva luni de folosire sau dupa ce ai avut multi vizitatori”.

Ar fi mult mai eficient sa pompati fosa septica atat inainte cat si dupa o folosire foarte intensa. Pompati-va tancul inainte de o perioada de folosire intensa pentru a preveni eventuale scurgeri dar si dupa aceea, pentru a ajunge la nivelul de umplere, pe care il avea inainte.

Contractorii pot da aceste sfaturi fara sa tina cont de starea actuala a tancului septic si fara a face in prealabil masuratorile de rigoare, de aceea sfaturile acestora nu sunt intotdeauna la obiect. Cereti contractorului, ca inainte de a da un verdict, sa faca toate masuratorile care se cer in acest caz, pentru a cunoaste exact starea tancului septic (mai ales nivelul de umplere).

3.    Pomparea tancului septic cu iluzia ca aceasta ii va debloca campul de scurgere. Tot ceea ce vei castiga din acest lucru, sunt doar cateva zile in plus in care iti vei putea folosi toaleta, dupa care tancul se va umple din nou si te vei confrunta iarasi cu aceleasi probleme.

De fapt, inspectarea regulata a sistemului septic, diagnoza pentru diferite probleme ce pot aparea oricand si inspectarea conditiilor din tancul septic, iti vor spune intotdeauna daca tancul este pompat la frecventa recomandata. Indepartarea deseurilor septice prin curatarea tancului septic reprezinta un pas critic in mentenanta sistemelor septice, deoarece acest proces extinde destul de mult durata de viata a campului septic.

Chiar si daca nu esti interesat de cum functioneaza sistemele septice, trebuie sa stii cand sa iti cureti tancul septic, prin pomparea deseurilor septice de la interiorul acestuia.

Curatarea regulata dupa un program stabilit dinainte, este recomandata pentru toate tipurile de tancuri septice si nu trebuie amanata.

0 Shares
You May Also Like