Care este amprenta de carbon a unei masini?

0 Shares
0
0
0

Probabil ca ai gasit intr-o dezbatere fara sfarsit intre un fan Tesla care sustine beneficiile masinii electrice si altcineva care spune despre construirea bateriilor ca este dezastruoasa. Si pentru ca sunt atat de multe recenzii, cate modele, nu stii ce sa crezi! In timp ce observi o constientizare treptata a problemei climatice, ramane o intrebare simpla: intre masinile clasice si cele electrice, care polueaza cel mai putin? Ca raspuns, ia tot timpul in calcul sa vezi mai clar amprenta de carbon a unei masini. In plus, este important de specificat ca Shell a lansat un ulei de motor Shell cu amprenta neutra de carbon.

Ueiul de motor Shell

Fabricat din gaze naturale, folosește tehnologia PurePlus, un proces revoluționar care furnizează ulei de bază din gaz natural limpede ca cristalul, cu practic nici una dintre impuritățile găsite în țiței – ceea ce îl face să fie pur in proportie de 99,5% *.

Shell Helix Ultra este acum neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon prin fabricarea eficientă din punct de vedere energetic, ambalaj durabil și credite de carbon bazate pe natură.

Masina electrica si termica: care sunt provocarile?

Masina electrica poate fi vazuta logic ca o promisiune perfecta: utilizarea energiei electrice care poate fi produsa de instalatiile de producere a energiei regenerabile, reciclarea infinita a bateriei, franarea regenerativa si lipsa emisiilor de particule fine.

Dezbaterea oscileaza intre argumentele producatorilor si cele ale diferitelor studii. Producatorii vor spune ca masinile lor emit mai putin – se stie ca unii au modificat datele pentru masinile lor pe benzina.

Poluarea aerului

Este important sa iti amintesti ca impactul asupra mediului depaseste doar amprenta de carbon; Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), mai mult de patru milioane de oameni mor in fiecare an din cauza poluarii aerului. Reducerea oxizilor de azot (NOx) si a altor particule din aer face orasele mai sanatoase.

In timp ce calitatea aerului este (adesea) vazuta ca o problema pentru orasele din tarile in curs de dezvoltare, oxidul de azot (NOx) si alte particule PM2,5 sunt, de asemenea, probleme semnificative in tarile dezvoltate. 

Sfarsitul vietii si reciclare

In mass-media specializata, auzi multe despre reciclarea bateriilor litiu-ion in vehiculele electrice. Dar ce zici de masinile termice de 100 de ani? Potrivit Ooreka, masinile sunt reciclate pana la 82% din masa lor atunci cand sunt casate.

Iata diferitele faze ale reciclarii unui automobil:

  • Colecteaza piese refolosibile
  • Curata vehiculul (ulei uzat, baterie de pornire, lichid de aer conditionat si elemente explozive, cum ar fi airbagurile care necesita o reciclare stricta)
  • Sorteaza materialele
  • Reciclare sub forma de materii prime
  • Recupereaza deseurile si ingroapa reziduurile finale care nu pot fi reciclate.
  • A doua viata a bateriilor litiu-ion

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
You May Also Like