Care sunt avantajele aloe vera?

0 Shares
0
0
0

Aloe vera este o planta medicinala care a fost folosita de mii de ani. Despre aceasta planta se stie faptul ca este cunoscuta pentru tratarea leziunilor pielii, insa se pot folosi frunze de aloe vera si datorita unor alte beneficii ale acestora, pe care le vom enumera in urmatoarele randuri.

Contine compusi vegetali sanatosi

Aloe vera este o planta groasa, cu tulpini scurte, care pastreaza apa in frunzele sale. Este utilizata pe scara larga in industria cosmetica, farmaceutica si alimentara si are o valoare estimata pe piata anuala de 13 miliarde de dolari la nivel mondial.

Aloe vera este bine recunoscuta de frunzele sale groase, ascutite si carnoase, care pot creste pana la aproximativ 12-19 cm (30-50 cm) lungime.

Fiecare frunza este plina de un tesut subtire care stocheaza apa, ceea ce face frunzele groase. Acest tesut subtire, plin de apa este „gelul” pe care il asociem cu produsele Aloe vera. Gelul contine majoritatea compusilor bioactivi din planta, inclusiv vitamine, minerale, aminoacizi si antioxidanti.

Proprietati antioxidante si antibacteriene

Antioxidantii sunt importanti pentru sanatate. Gelul de Aloe Vera contine antioxidanti puternici, care apartin unei familii numeroase de substante cunoscute sub numele de polifenoli.

Acesti polifenoli, impreuna cu alti compusi din Aloe vera, pot ajuta la inhibarea cresterii anumitor bacterii care pot provoca infectii la om.

Accelereaza vindecarea arsurilor

Aloe vera este cel mai frecvent utilizat ca medicament de actualitate, frecat pe piele, mai degraba decat inghitit. Acesta a fost cunoscut de mult timp ca tratament pentru rani, in special arsuri, inclusiv arsuri solare.

De fapt, FDA a aprobat pentru prima data unguentul de Aloe vera ca medicament fara vanzare pentru arsurile pielii in 1959.

Studiile sugereaza ca este un tratament actual eficient pentru arsurile de gradul I si II. O revizuire a 4 studii experimentale a descoperit ca Aloe vera ar putea reduce timpul de vindecare a arsurilor cu aproximativ 9 zile, comparativ cu medicatia conventionala.

Reduce placa dentara

Cariile de dinti si bolile gingiei sunt probleme de sanatate foarte frecvente. Unul dintre cele mai bune moduri de a preveni acest lucru este de a reduce acumularea de placi (biofilme bacteriene) pe dinti.

Intr-un studiu de clatire a gurii pe 300 de oameni sanatosi, sucul de Aloe vera 100% pur a fost comparat cu ingredientul standard pentru clatirexidina.

Dupa 4 zile de utilizare, clatirea de gura de Aloe vera a fost la fel de eficienta ca clorhexidina in reducerea placii dentare.

Un alt studiu a descoperit beneficii similare ale clatirii gurii de Aloe vera atunci cand este utilizat pe o perioada de 15 pana la 30 de zile. Aloe vera face acest lucru prin uciderea bacteriei Streptococcus mutans in gura, precum si cu drojdia Candida albicans.

Ajuta la tratarea afectiunilor

La un moment dat in viata lor, multe persoane au prezentat ulceratii ale gurii sau afectiuni. De obicei, se formeaza sub buza, in interiorul gurii si dureaza aproximativ 7-10 zile. Studiile au aratat in mod convingator ca tratamentul cu Aloe vera poate accelera vindecarea ulcerelor bucale.

Intr-un studiu de 7 zile efectuat pe 180 de persoane cu ulceratii bucale recurente, un plasture de Aloe vera aplicat pe zona a fost eficient in reducerea dimensiunii ulcerelor.

Cu toate acestea, nu a depasit tratamentul conventional al ulcerului, care este corticosteroizii. Intr-un alt studiu, gelul de Aloe vera nu numai ca a accelerat vindecarea ulcerelor bucale, ci a redus si durerea asociata acestora.

Poate imbunatati pielea si preveni ridurile

Exista cateva dovezi preliminare conform carora topicul de Aloe vera topic poate incetini imbatranirea pielii. Intr-un studiu efectuat pe 30 de femei cu varsta peste 45 de ani, aplicarea topica a gelului a demonstrat ca creste productia de colagen si imbunatateste elasticitatea pielii pe o perioada de 90 de zile.

Un alt studiu a descoperit ca Aloe vera a redus eritemul (roseata pielii), dar a fost, de asemenea, gasit ca deshidrateaza celulele pielii.

0 Shares
You May Also Like