Care sunt avantajele gradinitei pentru copilul tau?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care considerati ca aveti nevoie de o gradinita particulara noi va recomandam gradinita particulara Sector 1.

Este greu de anticipat modul in care se va comporta fiecare copil in prima zi la gradinita. Unii copii sunt mult mai atasati de parinti, mai ales de mama, si au dificultati mari cand aceasta trebuie sa plece, in timp ce altii vor merge fericiti, chiar nu isi vor intoarce privirea spre parinti.

Daca copilul dvs. este atasat, acesta nu este un motiv de alarma si, in orice caz, nu exista un comportament anormal. Inceputul programului de gradinita introduce multe schimbari in rutina copiilor, astfel incat anxietatea este o reactie normala, care este legata de procesul de adaptare si dezvoltare.

Discutati cu copilul dvs. acasa despre ce se va intampla la gradinita .

Cu cateva saptamani inainte de eveniment incercati sa vorbiti cu entuziasm despre cate lucruri noi va invata la gradinita si despre prietenii pe care si-i va fac. Il puteti provoca, punand intrebari formulate pe intelesul lui, pentru a determina ce crede el ca se va intampla la gradinita.

Acest lucru va va ajuta sa descoperiti si sa intelegeti ce temeri are si care este perceptia sa asupra acestui nou mediu. Daca micutul a refuzat in mai multe ocazii sa vorbeasca despre acest subiect, nu este recomandabil sa cereti un raspuns, dar puteti gasi un mod creativ de a provoca dialogul, cum ar fi un joc de rol destul de surprinzator.

De exemplu: “Soricelul Mickey se pregateste sa mearga la gradinita! “Sa-l ajutam sa se pregateasca! Ma intreb de ce va avea nevoie acolo. Mickey abia asteapta sa mearga la gradinita, nu-l vezi pe Mickey? “Incercati sa prezentati toata experienta intr-un mod pozitiv. Acest lucru va fi foarte util pentru copil.

Plasati-l in timp, treptat, in situatia de a fi separat de mama si tatal sau

Separarea treptata de parinti si de mediului familial in mod implicit, este cea mai buna metoda de pregatire pentru gradinita. Puteti incerca sa incepeti sa il lasati o dupa-amiaza cu o ruda, un vecin sau un prieten in care aveti incredere, apoi o zi sau, daca este gata, un weekend departe la bunici.

Aceste situatii ii vor ajuta pe cei mici sa nu se mai teama de situatii noi, sa faca un salt in ceea ce priveste increderea in alte persoane, sa fie deschisi la noi experiente.

Vizitati impreuna noua gradinita inainte de a incepe programul in sine

Odata ce ati ales gradinita unde va fi inscris copilul, aveti cazia de  a o vizita inainte de deschiderea noului an scolar sau inainte de prima zi. Daca este posibil, luati-va copilul pentru o vizita la salile de clasa din gradinite, la locul de joaca.

Pentru a le oferi posibilitatea de a se obisnui cu mediul inconjurator si cu personalul gradinitei, in timp ce se simt in siguranta cu parintele sau cu parintii, daca ambii sunt prezenti. In acest fel, cand va merge la gradinita in prima zi, va vedea niste fete familiare si teama de necunoscut va fi mult redusa.

0 Shares
You May Also Like