Care sunt cele mai cunoscute mituri referitoare la casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

Pentru foarte multe persoane care se confrunta cu lipsa banilor, casele de amanet pot reprezenta cea mai eficienta solutie pentru a face rost de banii de care au nevoie.

Stiati insa ca multe persoane care se confrunta cu aceasta problema, evita sa apeleze la imprumuturile caselor de amanet, datorita faptului ca exista multe mituri si informatii eronate cu privire la activitatea caselor de amanet? Vom discuta despre acestea in continuare, pentru a intelege ca la urma urmei sunt doar mituri, iar oamenii nu au nimic de pierdut, ci doar de castigat daca se imprumuta de la o casa de amanet.

Comisioane foarte mari

Cu siguranta fiecare casa de amanet solicita un anumit comision in schimbul banilor pe care ii ofera cu imprumut clientilor. Comisionul variaza de la o casa de amanet la alta, in functie de bunul care este lasat garantie, insa nu discutam despre comisioane uriase. Casa de amanet nu profita de nevoia clientului, ci ii vine acestuia in ajutor in incercarea sa de a iesi din impas.

Doar oamenii saraci amaneteaza bunuri

Acesta este un alt mit cunoscut in ceea ce priveste casele de amanet. Pragul acestora este trecut in fiecare zi de sute sau mii de persoane. Exista intr-adevar persoane care fac parte din clasa de jos, si care isi amaneteaza bunurile pentru a-si putea permite sa isi cumpere mancare de exemplu.

Exista insa si persoane din clasa sociala de mijloc, sau chiar persoane care provin din familii instarite, si care din diferite motive au fost afectate de o criza financiara. Aceste persoane, vor cauta casele de amanet pentru a se imprumuta pe termen scurt.

Se pot amaneta doar bijuterii

In trecut, casele de amanet primeau doar bijuterii drept garantie din partea clientilor. Acum, clientii pot opta pentru amanet bijuterii, amanet electronice Bucuresti (isi pot amaneta bunurile si aparatele electronice), sau chiar si pentru amanet auto, astfel ca isi amaneteaza masinile.

Un bun amanetat, este un bun pierdut

Acesta nu este decat un alt mit cunoscut in ceea ce priveste casele de amanet. Cu siguranta cei care au fost in trecut clienti ai caselor de amanet sunt constienti de acest lucru.

Casa de amanet ofera imprumuturi in baza unui contract de amanet. Totul este prevazut in contract, incepand de la suma de bani imprumutata, bunul lasat drept garantie, perioada de valabilitate a contractului de amanet, si comisionul aferent fiecarei zile.

Deci, se poate vedea faptul ca totul se desfasoara legal, iar clientul nu isi pierde bunul amanetat in conditiile in care isi achita datoria in termenul mentionat in contractul de amanet. Apoi, la expirarea contractului de amanet, daca nu isi poate plati datoria, poate opta pentru extinderea valabilitatii contractului de amanet, platind in continuare comision aferent fiecarei zile.

Doar in cazul in care expira valabilitatea contractului de amanet iar clientul nu isi plateste datoria, si nici nu solicita prelungirea contractului, bunurile intra in posesia casei de amanet, care le scoate mai apoi la vanzare, cu scopul de a-si recupera banii dati imprumut.

Deci, dupa cum se poate vedea, oamenii vorbesc in necunostinta de cauza despre casele de amanet, care nu cauta sa pacaleasca oamenii, ci sa ii ajute atunci cand acestia se confrunta cu lipsa banilor.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…