Ce marci fac parte din grupul VAG si care sunt caracteristicile lor

0 Shares
0
0
0

Poate ca ai auzit vorbindu-se de grupul VAG cel putin o data in cadrul discutiilor cu prietenii tai si nu ai fost familiarizat cu ce inseamna acesta. Poate chiar masina pe care o detii in momentul de fata se incadreaza in acest grup de marci de automobile si nu stiai acest lucru.

Cunoasterea grupului din care face parte marca masinii tale te va ajuta sa stii la ce service-uri sa apelezi atunci cand sunt necesare schimbul sau repararea diferitelor piese. De exemplu, daca ai nevoie de piese auto pentru Audi, va fi mult mai usor sa le gasesti in service-uri sau in magazine auto specializate pe grupul din care face parte aceasta marca.

Asadar, in continuare vei afla ce este grupul VAG, ce marci cuprinde si care sunt asemanarile si deosebirile dintre autoturismele fabricate.

Ce este grupul VAG si ce marci cuprinde?

Grupul VAG se traduce prin Volkswagen AG si constituie compania mama a marelui concern producator de automobile – Volkswagen. Alaturi de acesta, printre marcile care fac parte din acest grup se numara Audi, Seat, Skoda, Porsche, Ducati, Lamborghini, dar si MAN si Scania pentru camioane.

Este posibil ca masina ta sa se numere printre aceste marci. Aceasta constatare nu trebuie decat sa te faca mandru deoarece, la momentul actual, compania se bucura de locul trei in lume ca marime in randul constructorilor de masini la nivel global.

grupul VAG
grupul VAG

 

Principalele asemanari intre masinile produse de grupul VAG

Poate ai sesizat si tu asemanarea dintre masinile acestor marci intr-o mai mica sau mai mare masura. Ce trebuie sa stii este ca principala trasatura comuna este motorizarea, urmata fiind de sasiu.

Asadar, toate autoturismele din cadrul acestui grup sunt echipate cu acelasi tip de motor si construite pe acelasi model de sasiu. Insa, in mod evident, exista si diferente. Aspectele ce contribuie la diferentierea lor sunt constituite de design-ul exterior si calitatea interiorului.

Daca vei privi ultimul model de Skoda alaturi de ultimul model de Audi iti va veni chiar greu sa crezi ca ele fac parte din acelasi grup. Diferentele sunt chiar foarte mari cu privire la design-ul si interiorul acestora.

Aspectul cel mai important cu privire la acest grup de autoturisme ramane faptul ca, de obicei, service-urile sunt specializate pe acest principiu. De aceea, este important sa stii ca piesele auto sunt conexe, iar un service, se ocupa, in general, de repararea masinilor din intregul grup.

Ce alte companii mai detine grupul VAG?

Grupul VAG mai cuprinde cateva companii mai putin cunoscute, cum ar fi : OM – o companie producatoare de camioane, autobasculante si alte autovehicule tehnice, celebra companie producatoare de camioane si tractoare SCANIA, Motor Ducati – producatoare de motociclete, precum si Ital Star Giurgiaro, o firma specializata pe design auto. 

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…