Care sunt cladirile care au nevoie de o autorizatie Psi?

0 Shares
0
0
0

Mai intai de toate, trebuie precizat faptul ca o autorizatie psi este un act administrative emis in cadru legal, de catre inspectorate, prin care in urma unor cercetari amanuntite atat a documentelor cat si pe teren, se dovedeste faptul ca sunt indeplinite toate cerintele esentiale pentru securitate la incendiu, in cazul constructiilor, al instalatiilor sau al altor amenajari.

Ei bine, in cazul in care se doreste o obtinere autorizatie psi, trebuie mentionat faptul ca documentatia poate sa difere de la un caz la altul, in functie tipul cladirii.

In mod evident, acele cladiri care sunt considerate de maxima importanta, sau mai bine spus cladiri de importanta deosebita si exceptionala, autorizatia psi este necesara.

Sunt anumite cladiri care sunt definite a fi inalte sau foarte inalte, sau mai sunt si locatii colective care sunt mai inalte de 4 niveluri si care au construite si mansare. Ei bine, si in aceste situatii este nevoie de autorizatie psi, emisa de catre ISU.

De avizele si autorizatiile emise de catre ISU nu scapa nici macar lacasele de cult, si nici spatiile aferente cazarii, care au o suprafata de peste 200 mp. Intr-o astfel de situatie insa, casele monahale si casele parohiale sunt scutite de avize si autorizatii psi din partea ISU.

Chiar si sediile unor autoritati publice locale si centrale, cum ar fi o primarie sau o sectie de politie de exemplu, pentru a se putea desfasura activitatea in cladirile respective, este nevoie de aviz si de autorizatie din partea ISU.

Ei bine, trebuie precizat faptul ca sunt si o multime de situatii in care diferite spatii au nevoie de astfel de documente emise de catre ISU, pentru ca in interiorul acestora sa se poata desfasura diferite tipuri de activitati.

De exemplu, o cladire care este destinata comertului, si care are o suprafata de 600 mp sau chiar mai mult, sau in conditiile in care spatiul este aflat intr-o cladire colectiva de locuit si are o suprafata de 200 mp, este necesara o autorizatie psi, din partea celor de la ISU.

Chiar si cladirile destinate domeniului de alimentatie publica, iar aici amintim de exemplu magazinele alimentare, au nevoie de astfel de documente ISU pentru a putea functiona legal.

Cladirile in care se afla amenajate birouri ale anumitor firme, sau cladirile in care anumite banci, firme de asigurari si burse isi desfasoara activitatea, trebuie sa aiba si ele autorizatie si aviz de functionare primit din partea celor de la ISU.

Spatiile destinate culturii, si care depasesc 600 mp, cladirile destinate invatamantului, ingrijirii si adapostirii persoanelor invarsta, afterschool-urile plus alte cladiri de acest gen, au neaparata nevoie de aceste documente importante, emise de catre ISU.

Chiar si parcarile care au mai mult de 10 locuri, salile de sport cu o capacitate de minim 200 de locuri pe scaune, sau terenurile de sport care au cel putin o capacitate de 1000 de locuri, au si ele nevoie de avize si de autorizatii de functionare emise de catre cei de la ISU, pentru ca totul sa fie in ordine.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…